esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gekleurde Bietjes met Paddestoelen en Honing/Tijmdressing

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Salades
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 19 Jul 2024 11:13:41    Onderwerp: Gekleurde Bietjes met Paddestoelen en Honing/Tijmdressing Reageren met citaat




Gekleurde Bietjes met Paddestoelen en Honing/Tijmdressing

Ingredienten:

400 gram bietjes, geel en chioggia
150 gram paddenstoelen gemengd
250 gram cherrytomaatjes
150 gram veldsla
2 eetlepel pijnboompitjes
80 gram geitenkaas
2 eetlepel olijfolie
2 eetlepel azijn
1 eetlepel honing
1 eetlepel tijm, vers



Bereiden:

Maak in een ruime mengkom de dressing van olijfolie, azijn, honing en geplukte verse tijm.

Breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar.

Proef!

Hij mag best hoog op smaak zijn, want dressing geeft smaak.



Schil de bieten en laat de knot aan de onderkant er even aan zitten.

Dat is je houvast om te schaven of te snijden.

Schaven is het meest handig,

Je kunt de bieten eventueel ook in blokjes snijden.

Meng de bieten door de dressing.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Af en toe omschudden en nét voordat je denkt dat ze klaar zijn haal je ze uit de pan.

Ze garen altijd nog iets door en te ver gebakken maakt de smaak bitter.

Laat afkoelen op een bordje.

Bak in dezelfde koekenpan de paddenstoelen.

Grote exemplaren snijd je even in een paar plakjes.

In een scheutje olijfolie op hoog vuur flink bakken.

Niet te lang bakken die paddenstoelen, want dan worden ze slap.

En dit wordt een krokante salade.

Haal de paddenstoelen uit de pan.

Pof nu nog even de cherrytomaatjes in de koekenpan

Ze worden hierdoor zacht en krijgen meer smaak.

Regelmatig omschudden.

Maak de borden op.

Verdeel de veldsla en de verschillende groenten over de borden.

Sprenkel nog wat dressing erover.

Tot slot brokkel je nog wat geitenkaas of feta én de pijnboompitjes erover.

Tijdens lunch of diner lekker kleurrijk genieten!



Bron: Alle dagen Vers

Recept van Mathijs Vrieze
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 19 Jul 2024 11:13:41    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Salades Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.