Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 19 Jul 2024 14:42:30 Onderwerp: Gegrilde Sliptong met Avocado Citroencreme |
|
|
Gegrilde Sliptong met Avocado Citroencreme
Een van de lekkerste vissoorten is wel tong.
Lekker gegrild of gebakken....
Altijd weer een feest om op te peuzelen vind ik.
Nu eet is graag vis en ik eet het veel te weinig.
Maar hier maak ik zeker een uitzondering voor.
Lekker met een groene salade en een gekookt aardappeltje..
Ingredienten:
8 panklare sliptongen
3 eetlepels (olijf)olie
zout en versgemalen peper
Saus:
1 avocado
2 eetlepels citroensap
125 ml creme fraiche
3 eetlepels mayonaise
½ dl droge sherry of witte wijn
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)
Bereiding:
Verwarm de grill voor of gebruik een grillpan.
Spoel de sliptongen af onder koud water en dep ze droog.
Bestrijk de sliptong met de olie en strooi er peper en zout over.
Leg de vis op het rooster.
Schuif het grillrooster minimaal 6 cm onder het grillelement en grilleer de tong 3 minuten.
Keer de vis voorzichtig en grilleer de andere kant.
Halveer voor de saus de avocado, verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met citroensap.
Meng er alle andere ingredienten door en voeg peper en zout naar smaak toe.
Presenteer de saus bij de gegrilde sliptong.
Lekker met gebakken krielaardappels en een groene salade.
Bron: visrecepten.nl _________________
|
|