esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Pittige Viskoekjes

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 19 Jul 2024 14:40:19    Onderwerp: Pittige Viskoekjes Reageren met citaat



Pittige Viskoekjes

Ik vind vis erg lekker...
En ik heb al meer gezegd, ik eet het veel te weinig...
M`n wederhelft is niet kapot van vis en ik eet het dan ook als hij iets eet wat ik niet zo vind...
Met deze viskoekjes sla ik de plank niet mis
Deze lust hij ook.....
Als lunch...
Tussen een broodje of met gebakken aardappeltjes en een salade als warme maaltijd
En omdat vis nu ook niet zo goedkoop is en je voor dit recept minder nodig hebt
Is dat ook weer mee genomen...


Ingredienten:

1 ei
2 sperziebonen
400 gram kabeljauwfilet
1 1/2 eetlepel vissaus
1 theelepel sambal oelek
zout
2 theelepel geraspte limoenschil
375 ml arachideolie

Bereiding:

Scheid het ei.
Maak de sperziebonen schoon en snijd in kleine plakjes.
Snijd de vis in blokjes.
Pureer de vis met vissaus en het eiwit met de staafmixer of een keukenmachine.
Breng het mengsel op smaak met sambal en zout.
Meng er de bonen en de limoenschil door.
Verdeel het mengsel met vochtige handen in 16 stukken van gelijke grootte.
Vorm er balletjes van en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik.
Verhit de olie in een pan of wok op 170 graden.
De olie is heet genoeg als een stukje brood er in 1 min. goudbruin in wordt.
Frituur de viskoekjes in porties in ca. 3 min. tot ze goudbruin zijn.
Keer ze regelmatig om.
Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
Houd ze warm, tot alle viskoekjes gefrituurd zijn.
Serveer de viskoekjes heet.

TIP:

Je kunt ook de viskoekjes met minder vet bereiden.
Bestrijk de viskoekjes dan met olie en bak ze in een antiaanbakpan.


(Bron:KookJij)
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 19 Jul 2024 14:40:19    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.