anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 19 Jul 2024 15:00:13 Onderwerp: Indisch Stoofvlees met Kokosboontjes |
|
|
Indisch Stoofvlees met Kokosboontjes
Ingredieëten
4 el zonnebloem of olijfolie
500 gram hamlappen, in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 tl gemberpoeder
100 ml ketjap
200 ml kokosmelk
450 gr sperziebonen (diepvries)
2 el seroendeng
300 gram rijst of mienestjes
Bereiding
Verhit in een braadpan 2 el olie.
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak bruin aan.
Bak de ui 1 min. mee.
Bestrooi met de gemberpoeder en schep om.
Schenk de ketjap en kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in 45 min. zachtjes gaar.
Kook ondertussen de rijst of mienestjes.
Verhit in een wok de resterende 2 el. olie en bak de sperziebonen in 5 min. warm en knapperig gaar.
Schep er de seroendeng door.
Serveer het stoofvlees samen met de rijst en de kokosboontjes.
Bron: Kookjij |
|