anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 19 Jul 2024 15:30:35 Onderwerp: Bietjesstamppot met Geitenkaas |
|
|
Bietjesstamppot met Geitenkaas
Voor 4 personen
Jonge voorjaarsbietjes hebben een lichtzoete smaak en je kunt ze rauw verwerken in deze stamppot.
Maar je kunt natuurlijk ook gekookte bietjes gebruiken!
Ingrediƫnten:
1 dl melk
1 dl slagroom
200 g verse, zachte geitenkaas, verkruimeld
zout, peper
400-500 g verse, kleine, jonge voorjaarsbietjes
aardappelpuree
olijfolie
Bereiden:
Breng voor de saus de melk met de slagroom aan de kook en roer er, als het mengsel kookt, 100 g geitenkaas door.
Laat de kaas smelten, zodat de saus wat lobbig wordt.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwijder het groene loof en de schil van de bietjes en snijd de bietjes in heel dunne reepjes of rasp ze grof.
Schep de bietjes samen met de rest van de kaas door de hete aardappelpuree.
Verwarm alles nog heel even en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de geitenkaassaus bij de stamppot.
Druppel er eventueel nog wat olijfolie over.
Kcal. p.p.: circa 608
Bron: Libelle |
|