anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 19 Jul 2024 15:33:22 Onderwerp: Boerenkool Drie-in-de-Pan |
|
|
Boerenkool Drie-in-de-Pan
Ingrediënten
300 g boerenkool (pak 450 g diepvries), ontdooid
250 g gerookte spekblokjes
2 sjalotjes, gesnipperd
3 eieren
600 ml melk
1 pak mix voor voor pannenkoeken 6 granen (400 g)
3 eetlepels zonnebloemolie
Bereiden
Kook de boerenkool in weinig water op laag vuur in 20 minuten gaar.
Giet af in een vergiet, laat afkoelen en druk het overtollige vocht eruit.
Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 minuten uit.
Voeg halverwege de sjalotjes toe.
Klop de eieren met de melk en de pannenkoekmix tot een dik en glad beslag.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer de boerenkool, de spekblokjes en de sjalotjes inclusief bakvocht erdoor.
Laat het beslag 15 minuten rusten.
Verhit 1 eetlepel olie in de grote koekenpanmet anti-aanbaklaag.
Schep met een soepopscheplepel 3 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes op hoog vuur in 6 minuten gaar.
Keer ze halverwege.
Houd de pannenkoekjes warm op een bord onder aluminiumfolie.
Bak met de rest van het beslag nog 9 pannenkoekjes.
Garneer eventueel met kaas.
Serveer warm.
U kunt de pannenkoekjes 's ochtends al bakken.
Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Doe de pannenkoekjes 's avonds in een ovenschaal, dek deze af met aluminiumfolie en zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C.
Energie 590 kCal, Eiwit 29, Vet 36 g, Koolhydraten 36 g (per eenpersoonsportie)
Bron: Allerhande 12-2009 |
|