anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 19 Jul 2024 15:36:08 Onderwerp: Pittige Zuurkoolschotel |
|
|
Pittige Zuurkoolschotel
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediƫnten
250 g magere gerookte spekblokjes
2 gesnipperde uien
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 eetl. zonnebloemolie of olijfolie
versgemalen peper
1 theel. paprikapoeder
mespuntje nootmuskaat
500 g (wijn) zuurkool
2 dl. rode wijn
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 friszure appel in miniblokjes gesneden
200 g salami of chorizo
1 zakje aardappelpuree voor 4 personen of zelfgemaakte aardappelpuree van 1 kg kruimig kokende aardappels
Bereiding
Bak de spekblokjes iets uit.
Voeg de olie, ui, paprika, versgemalen peper, paprikapoeder en nootmuskaat bij het spek en bak alles 3 minuten.
Schep de zuurkool erdoor en roerbak 2 minuten.
Giet de wijn erbij en roer de tomatenpuree erdoor.
Stoof zachtjes 20 minuten.
Schep de appel de laatste 5 minuten van de stooftijd door de zuurkool.
Verdeel de salami in reepjes.
Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak zelf aardappelpuree terwijl de zuurkool stooft.
Schep de salamireepjes door de aardappelpuree.
Serveer de zuurkoolschotel waarbij de zuurkool wordt gemengd door de aardappelpuree of waarbij het zuurkoolmengsel wordt verdeeld over een bedje aardappelpuree.
Tip:
De zuurkoolschotel wordt extra pittig door er 1 theelepel sambal oelek aan toe te voegen.
Variatie:
Vervang paprikapoeder door 1/4 eetl. kerriepoeder.
Bron: Marijke Geurts van Kookjij |
|