esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Goulash op Oosterse Wijze

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 20 Jul 2024 10:29:18    Onderwerp: Goulash op Oosterse Wijze Reageren met citaat


Goulash op Oosterse Wijze

Ingrediƫnten

1 kilo varkensschnitzel
1 stukje gember (20 gram)
1 ui
3 teentjes knoflook
3 eetlepels ongezouten pinda's
3 eetlepels citroensap
4-6 eetlepels sojasaus
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1 kleine prei
3-4 eetlepels olie
ca. 8 eetlepels zoete sojasaus
0,5 bosje koriander
zout, peper

Bereidingswijze

Dep eventueel het vlees droog en snijd het in blokjes.
Schil de gember en snijd het fijn. Meng het vlees met de gember.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Hak de pinda's fijn.
Roer de ui, de knoflook, de pinda's, het citroensap, de sojasaus, de suiker, de sambal, de gemalen koriander en het gemalen komijnzaad door elkaar.
Meng de marinade met het vlees en laat afgedekt 1 nacht in de koelkast marineren.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Laat het vlees uitlekken en vang de marinade op.
Bak het vlees portiegewijs in de olie op hoog vuur.
Bak de prei kort mee.
Voeg al het vlees, de marinade, de zoete sojasaus en ca. 125 milliliter water toe.
Laat het geheel afgedekt ca. 20 minuten smoren.
Was de koriander.
Pluk de blaadjes van de takjes.
Houd wat apart voor de garnering en roer de rest van de koriander door de goulash.
Breng de goulash op smaak met zout en peper en garneer met de overige koriander.

Serveersuggesties: Lekker met rijst en kroepoek.

Bron: Betty van Dijk
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 20 Jul 2024 10:29:18    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.