esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gyros met Tzatziki

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 20 Jul 2024 10:30:55    Onderwerp: Gyros met Tzatziki Reageren met citaat


Gyros met Tzatziki

Ingrediƫnten:
Nodig voor 4 personen:

500 g varkensfilet/fricandeau
1 rode paprika
2 uien
1 citroen
2 knoflooktenen
2 volle theel oregano
1 theel komijnpoeder (djinten)
1 theel paprikapoeder
zout en peper uit de molen

Tzatziki:
1 komkommer
3 dl Griekse/Turkse yoghurt
1 knoflookteen
zout en peper uit de molen

Bereiden:

Tzatziki:
Schil de komkommer en rasp boven een vergiet.
Bestrooi flink met zout. Laat een (half) uurtje uitlekken en duw dan met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Meng met yoghurt, uitgeknepen knoflookteen en wat peper. Laat liefst nog een half uurtje staan.

Gyros:
Pers citroen en knoflook uit, meng met oregano, komijn, paprikapoeder, zout en peper.
Snij het vlees in reepjes en schep erdoor.
Laat minstens een kwartier marineren.
Snij de ui in ringen, de paprika in dunne reepjes.
Verhit wat olie in een koekenpan of wok en roerbak ui en paprika 5 minuten. Schep uit de pan.
Bak nu op hoog vuur het vlees al omscheppend bruin en gaar in 2 minuten.
Hussel ui en paprika er weer door en serveer met de tzatziki en rijst.

Tips:
Laat de rijst achterwege en serveer het geheel als een doe-het-zelfpakket aan tafel (geheide kinderhit!) met in de oven opgewarmde pitabroodjes en losse slablaadjes.
Een tomaatje erbij kan ook geen kwaad en het wordt er warempel meteen een stuk Griekser van.
Het zout bij de komkommer zorgt ervoor dat hij zijn vocht verliest.
Met dat vocht drupt ook het meeste zout weg, maar afspoelen met water en goed droogdeppen met keukenpapier mag ook.
Waterige tzatziki? Dan heb je de komkommer niet genoeg laten uitlekken. Of je hebt gewone (= veel dunnere) yoghurt gebruikt in plaats van die mooi dikke Griekse/Turkse.

Variant:
voeg wat fijngehakte verse munt of dille toe aan de tzatziki.

Bron: Karin Luiten (Koken zonder pakjes en zakjes)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 20 Jul 2024 10:30:55    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.