anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 10:29:18 Onderwerp: Goulash op Oosterse Wijze |
|
|
Goulash op Oosterse Wijze
Ingrediƫnten
1 kilo varkensschnitzel
1 stukje gember (20 gram)
1 ui
3 teentjes knoflook
3 eetlepels ongezouten pinda's
3 eetlepels citroensap
4-6 eetlepels sojasaus
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1 kleine prei
3-4 eetlepels olie
ca. 8 eetlepels zoete sojasaus
0,5 bosje koriander
zout, peper
Bereidingswijze
Dep eventueel het vlees droog en snijd het in blokjes.
Schil de gember en snijd het fijn. Meng het vlees met de gember.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Hak de pinda's fijn.
Roer de ui, de knoflook, de pinda's, het citroensap, de sojasaus, de suiker, de sambal, de gemalen koriander en het gemalen komijnzaad door elkaar.
Meng de marinade met het vlees en laat afgedekt 1 nacht in de koelkast marineren.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Laat het vlees uitlekken en vang de marinade op.
Bak het vlees portiegewijs in de olie op hoog vuur.
Bak de prei kort mee.
Voeg al het vlees, de marinade, de zoete sojasaus en ca. 125 milliliter water toe.
Laat het geheel afgedekt ca. 20 minuten smoren.
Was de koriander.
Pluk de blaadjes van de takjes.
Houd wat apart voor de garnering en roer de rest van de koriander door de goulash.
Breng de goulash op smaak met zout en peper en garneer met de overige koriander.
Serveersuggesties: Lekker met rijst en kroepoek.
Bron: Betty van Dijk |
|