anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 12:39:29 Onderwerp: Hongaarse Varkenslapjes |
|
|
Hongaarse Varkenslapjes
Ingrediƫnten
500 gram varkenslappen, in blokjes van 2,5 cm gesneden
1 zakje zuurkool (van 520 gram)
zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
125 gram spekblokjes
2 uien
1 teentje knoflook
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel paprikapoeder
4 deciliter bouillon (kip)
1 rode paprika
1 deciliter zure room
zout
Bereidingswijze
Snijd de knoflook, paprika en ui fijn.
Spoel de zuurkool in een zeef onder de kraan af en laat deze uitlekken.
Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het met versgemalen peper.
Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de blokjes vlees op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan.
Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de pan en bak hierin de spekblokjes ongeveer 5 minuten.
Voeg de ui, knoflook, karwijzaad en paprikapoeder aan de spekjes toe en fruit deze 3 minuten mee op een niet te hoog vuur.
Voeg de zuurkool, kippenbouillon, rode paprika en vleesblokjes aan het uienmengsel toe en breng de bouillon aan de kook.
Laat het gerecht ongeveer 50 minuten op een laag vuur (op een sudderplaatje) langzaam gaar stoven.
Roer tenslotte de zure room door het gerecht en breng het vlees op verder smaak met zout en versgemalen peper.
Bron: Jacor van Mijnreceptenboek.nl |
|