anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 12:43:42 Onderwerp: Indische Speklappen met Pindasaus |
|
|
Indische Speklappen met Pindasaus
Ingrediënten
1,5 theelepel sambal oelek
5 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
1 theelepel gemalen gember (djahé)
4 speklappen
4 royale eetlepels pindakaas met stukjes noot
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 eetlepel seroendeng
Bereiding:
Klop in een schaal een marinade van de sambal, 3 eeetlepels ketjap, de olie en de specerijen.
Wentel de speklappen door de marinade.
Marineer het vlees minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
Rooster de speklappen op een matig tot hete barbecue in ca. 15 min. bruin en gaar.
Verwarm intussen (dit kan ook op de barbecue!) in een (oude) steelpan de pindakaas met de kokosmelk en de ketjap.
Roer de pindasaus glad en voeg peper of sambal naar smaak toe.
Leg de speklappen op een schaal. Bestrooi het vlees met de seroendeng en serveer met de pindasaus.
Geef er zoetzure groenten, gefruite uitjes en kroepoek bij.
Tip:
Bereid ook de pindasaus alvast voor.
Verwarm de pindasaus op de hete barbecue, roer regelmatig en voeg indien nodig een extra scheutje (kokos)melk of ketjap toe.
Bron: Xenos |
|