esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Oosterse Kiprolletjes in Knapperige Ham

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Ovenschotels
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 16:07:10    Onderwerp: Oosterse Kiprolletjes in Knapperige Ham Reageren met citaat


Oosterse Kiprolletjes in Knapperige Ham
Lekker met geroerbakte (diepvries)spinazie met knoflook, sesamzaadjes en pandanrijst.

Ingrediënten voor 8 personen:

2 tenen knoflook
3 uien
100 gr. verse gemberwortel
4 eetlp. zonnebloem of maïsolie
zout en vers gemalen peper
8 kipdijfilets
4 eetlp. Japanse sojasaus (Kikkoman)
16 plakjes rauwe ham
(tapas)prikkertjes

(voorbereiding 30 minuten; kan halve dag van tevoren)

Bereiding:

Pel de knoflook en uien.
Schil de gember.
Hak ui, knoflook en gember samen fijn (kan ook in keukenmachine).
Verhit de olie in een wok of grote braadpan en fruit het ui-gembermengsel 8 minuten op laag vuur.
Roer af en toe.
Breng het mengsel op smaak met zout en schep het uit de pan.
Spreid de kipfilets uit en bestrijk ze met een kwastje aan weerszijden met sojasaus.
Beleg de filets met ui-gembermengsel. Rol ze op.
Rol elke kipfilet in twee plakjes rauwe ham en zet ze eventueel vast met een prikker.
Vet een lage, ruime ovenschaal in met olie en leg de kiprolletjes er naast elkaar in.
Zet ze tot gebruik koel en afgedekt weg.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de kiprolletjes in het midden van de oven in 30 minuten gaar en bruin worden; draai ze halverwege om. S
Schep de saus uit de schaal over de kiprolletjes.

Geef er geroerbakte (diepvries)spinazie met knoflook, sesamzaadjes en pandanrijst bij.

U kunt de kiprolletjes ook koud eten:
Laat ze afkoelen, bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast, maar laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Bron: AH
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 16:07:10    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Ovenschotels Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.