anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 16:07:10 Onderwerp: Oosterse Kiprolletjes in Knapperige Ham |
|
|
Oosterse Kiprolletjes in Knapperige Ham
Lekker met geroerbakte (diepvries)spinazie met knoflook, sesamzaadjes en pandanrijst.
Ingrediënten voor 8 personen:
2 tenen knoflook
3 uien
100 gr. verse gemberwortel
4 eetlp. zonnebloem of maïsolie
zout en vers gemalen peper
8 kipdijfilets
4 eetlp. Japanse sojasaus (Kikkoman)
16 plakjes rauwe ham
(tapas)prikkertjes
(voorbereiding 30 minuten; kan halve dag van tevoren)
Bereiding:
Pel de knoflook en uien.
Schil de gember.
Hak ui, knoflook en gember samen fijn (kan ook in keukenmachine).
Verhit de olie in een wok of grote braadpan en fruit het ui-gembermengsel 8 minuten op laag vuur.
Roer af en toe.
Breng het mengsel op smaak met zout en schep het uit de pan.
Spreid de kipfilets uit en bestrijk ze met een kwastje aan weerszijden met sojasaus.
Beleg de filets met ui-gembermengsel. Rol ze op.
Rol elke kipfilet in twee plakjes rauwe ham en zet ze eventueel vast met een prikker.
Vet een lage, ruime ovenschaal in met olie en leg de kiprolletjes er naast elkaar in.
Zet ze tot gebruik koel en afgedekt weg.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de kiprolletjes in het midden van de oven in 30 minuten gaar en bruin worden; draai ze halverwege om. S
Schep de saus uit de schaal over de kiprolletjes.
Geef er geroerbakte (diepvries)spinazie met knoflook, sesamzaadjes en pandanrijst bij.
U kunt de kiprolletjes ook koud eten:
Laat ze afkoelen, bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast, maar laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Bron: AH |
|