anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 12:49:51 Onderwerp: Javaans Spek |
|
|
Javaans Spek
Ingrediƫnten voor 2 pers.
1 eetlepel Sambal Oelek
1 eetlepel Kerrie Djawa
3 eetlepels Ketjap Manis
1 eetlepel Gula Djawa (of: bruine basterdsuiker)
500 gram Speklappen zonder zwoerd
2 Uien
olie
Peterselie
Extra: zilvervliesrijst
Komkommer/tomaat salade met een zoet/scherpe dressing
Bereiding
Snijd de speklappen in grove stukken van ca. 4 cm.
Bereid de marinade door de olie sambal, kerrie djawa, ketjap en de basterdsuiker te mengen.
Leg het spek hierin en laat minimaal 1 uur staan.
Snijdt de ui in halve ringen en hak de peterselie grof.
Kook intussen de rijst volgende gebruiksaanwijzing gaar.
Bak in een droge koekenpan de spek uit, voeg op het laatst de uiringen toe.
Bak al omscheppend kort mee.
Schep wat rijst op een bord, leg daarop wat stukjes spek en bestrooi met wat peterselie.
Serveer samen met een komkommer/tomaat salade met een zoet/scherpe dressing.
Meng hiervoor ketjap met wat citroensap en sambal badjak (conimex).
Bron: Kookjij |
|