anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 13:38:39 Onderwerp: Karbonades met Knoflook en Tijm Roodlof en Doperwten |
|
|
Karbonades met Knoflook en Tijm Roodlof en Doperwten
5 min. voorbereiden
15 min. bereiden
1 uur wachten
Ingredienten
voor 4 pers.
4 varkenskarbonades
400 g gedopte doperwten of 1 kg doperwten in de peul
1 stronkje roodlof
olijfolie
voor de marinade:
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1 takje verse tijm
2 eetlepels ciderazijn
2 glaasjes appelsap
1 theelepel paprikapoeder
2 snufjes gemengde peper
Voorbereiden
Meng alle ingredienten voor de marinade: de olijfolie, uitgeperste knoflook, de tijm, ciderazijn en het appelsap.
Schep er dan het paprikapoeder en de gemengde peper door.
Doe er de karbonades in en schep ze goed om met de marinade.
Dek af met plasticfolie en laat minstens 1 uur marineren op een koele plaats.
Bereiden
Dop indien nodig de verse doperwten en snijd het stronkje roodlof in de lengte in vieren.
Giet een sliertje olijfolie over de stukken roodlof en strooi er wat fleur de sel over.
Verhit de grillplaat voor.
Leg er de karbonades op zodra de grillplaat heet is.
Bak de karbonades 10 minuten, waarbij je ze af en toe omdraait.
Schep na ongeveer 5 minuten de doperwten op de grillplaat en dan de vier stukken roodlof.
Schroei die even mooi aan en dien alles dan meteen op.
Bron: Grillen a la plancha van Sandra Mahut |
|