anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 13:48:38 Onderwerp: Roergebakken Chili Varkensvlees |
|
|
Roergebakken Chili Varkensvlees
Snel en gemakkelijk, dit roergebakken varkensvleesrecept.
Ingrediënten:
Voor de marinade:
• 1 eetl. sojasaus
• 2 eetl. mirin
• 2 eetl. hoisinsaus
• 2 eetl. sesamolie
• 1 theel. gedroogde chili vlokken
• 800g varkensfilet, in dunne plakjes gesneden
Voor de roerbak:
• 3 el zonnebloemolie of plantaardige olie
• 4 uitgeperste knoflookteentjes
• 3 rode pepers, fijngesneden en het zaad verwijderen
• 6 lente-uitjes
• 1 el sojasaus
• 2 el kristalsuiker
• 2 el geroosterde pinda's
• 350g Thaise jasmijnrijst, gestoomd
Bereidingswijze:
1. Voor de marinade: meng de sojasaus, mirin, hoisinsaus, sesamolie en chilivlokken in een ondiepe schaal.
2. Bestrijk het varkensvlees met de marinade en leg het in de koelkast gedurende 15 minuten.
3. Verhit een wok op hoog vuur met een eetlepel olie.
4. Verwijder de overtollige marinade en voeg de helft van het varkensvlees toe, roerbak 1-2 minuten.
5. Haal het vlees uit de wok met een schuimspaan en roerbak het resterende varkensvlees voor 1-2 minuten. Haal het vlees uit de wok.
6. Verhit de resterende eetlepel olie in de wok en voeg de knoflook, pepers, een eetlepel water en de uien toe. Roerbak 1-2 minuten. Dek af met een deksel en bak nog 1-2 minuten.
7. Voeg de sojasaus en de suiker toe en doe het varkensvlees terug in de wok. Verwarm het geheel nog even goed door.
Garneer met de geroosterde pinda's en serveer met gestoomde rijst
Bron: BBC |
|