Gezelligheid
voor en door iedereen 
 
 
 FAQ  •  Zoeken  • Gebruikersgroepen   •  Registreren  •  Profiel  •  Log in om je privéberichten te bekijken  •  Inloggen
 
 

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


 The handmaids tale Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Nieuw onderwerp plaatsenReageren
Auteur Bericht
Moonlight
Site Admin


Geregistreerd op: 08 Sep 2021
Berichten: 31

BerichtGeplaatst: 10 Sep 2021 08:26:22 Reageren met citaatTerug naar boven

De serie speelt zich af in een dystopische nabije toekomst. Het geboortecijfer is door seksueel overdraagbare aandoeningen en milieuverontreiniging drastisch gedaald. Na een burgeroorlog grijpt een totalitair regime van christelijke fundamentalisten, genaamd Gilead, de macht in de Verenigde Staten. Het land wordt omgevormd tot een streng religieuze samenleving waarin het woord van God als leidraad gebruikt wordt voor elk aspect van het leven.

Het land wordt geleid door een mannelijke elite. De vruchtbare vrouwen worden gedwongen "Handmaids" (Nederlands: dienstmaagd) te worden. Deze Handmaids, die steevast een rood gewaad dragen, worden elk aan een mannelijke bevelhebber en diens onderdanige echtgenote toegewezen. Hun voornaamste taak is het baren van kinderen, gebaseerd op het bijbelse verhaal van Rachel en haar dienstmaagd Bilha. Om die reden worden ze regelmatig ritueel verkracht door hun meester. Bij een geboorte wordt het kind meteen afgestaan aan de meester en diens echtgenote.

Om ervoor te zorgen dat de Handmaids niet opstandig zijn en hun taak zo goed mogelijk volbrengen en leven volgens het woord van God, worden ze streng opgeleid en gecontroleerd door de "Aunts", tantes. Gedrag dat als afwijkend, opstandig of heiligschennis wordt beschouwd, zoals homoseksualiteit, wordt gewelddadig bestraft. Om ervoor te zorgen dat niemand vlucht worden de straten bezet door paramilitaire eenheden. Er is ook een geheime politie, de zogenaamde "Eyes", die elke vorm van rebellie in de samenleving proberen te detecteren en uit te schakelen.

June Osborne probeert met haar man Luke en hun kind te ontsnappen aan de totalitaire samenleving, maar ze wordt gearresteerd. Ze wordt gedwongen een opleiding tot Handmaid te volgen en wordt nadien bij het gezin van de machtige Commander Fred Waterford en diens echtgenote Serena Joy geplaatst. Derhalve krijgt ze de nieuwe naam Offred. Ze denkt vaak terug aan de jaren voor Gilead, toen ze nog een eigen naam en identiteit had, getrouwd was en een kind had. Ze probeert zich zo goed mogelijk aan de strenge regels te houden in de hoop dat ze ooit weer als een vrij persoon kan leven en haar dochter kan terugzien
Profiel bekijkenStuur privébericht







Geplaatst: 10 Sep 2021 08:26:22 Terug naar boven

Moonlight
Site Admin


Geregistreerd op: 08 Sep 2021
Berichten: 31

BerichtGeplaatst: 10 Sep 2021 12:08:49 Reageren met citaatTerug naar boven

he Handmaid's Tale seizoen 5 releasedate
Ondanks dat seizoen vier nog maar nét afgelopen is, hebben we toch al goed nieuws voor fans van The Handmaid's Tale: de serie wordt verlengd met een vijfde seizoen. Dat werd al in december 2020 bekendgemaakt, vijf maanden vóórdat seizoen vier zelfs maar afgetrapt werd! De cast kreeg de eer om seizoen vijf aan te aankondigen.

Helaas blijft een concrete releasedatum nog even uit. We gaan er vanuit dat het vijfde seizoen geen vertraging meer ondervindt van de coronacrisis – of in ieder geval niet zo extreem als seizoen vier... Daarom prikken we de releasedatum zelf ergens in 2022.
Profiel bekijkenStuur privébericht
JacquelineH
Site Admin


Geregistreerd op: 08 Sep 2021
Berichten: 19

BerichtGeplaatst: 10 Sep 2021 12:40:11 Reageren met citaatTerug naar boven

Echt een mooie serie
Profiel bekijkenStuur privéberichtE-mail versturen
Moonlight
Site Admin


Geregistreerd op: 08 Sep 2021
Berichten: 31

BerichtGeplaatst: 10 Sep 2021 14:58:39 Reageren met citaatTerug naar boven

JacquelineH schreef:
Echt een mooie serie
Super Very Happy
Profiel bekijkenStuur privébericht
Berichten van afgelopen:      
Nieuw onderwerp plaatsenReageren


 Ga naar:   



Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Tijden zijn in GMT + 1 uur
Vertaling door Lennart Goosens.