Lieze
Geregistreerd op: 04 Apr 2012 Berichten: 115 Woonplaats: Ieper
|
Geplaatst: 29 Apr 2012 10:17:14 Onderwerp: Wat is KVV? |
|
|
De dag van vandaag stappen heel wat mensen over van brokken naar KVV voeding voor hun hond, omdat ze zo natuurlijk mogelijk willen voeren, zonder de rompslomp van BARF/NRV.
KVV staat voor Kompleet Vers Vlees of Kant en klaar Verse Voeding. De naam zegt al genoeg. KVV wordt dus bewaard in de diepvries en is een complete en/of aanvullende rauwe verse voeding. In sommige KVV's zitten ook granen (zoals rijst) verwerkt, maar hier wordt vaak over gediscussieerd, omdat men er meer en meer vanuit gaat dat granen en consorten geen toegevoegde waarde hebben in de voeding van honden.
Bij KVV wordt bevleesd bot, orgaanvlees, spiervlees en pens rauw gemalen met eventuele toevoegingen van vitaminen en mineralen zodat het een complete voeding is. Soms worden ook groenten toegevoegd. Er bestaan verschillende variaties. Sommige KVV's bestaan uit één diersoort (bijvoorbeeld gemalen kippenkarkas, kippenvlees en kippenorgaan), andere bestaan dan uit verschillende combinaties. Elke leverancier heeft zo zo'n eigen combinaties.
Het grote voordeel aan KVV is dat er geen smaak-, geur- en kleurstoffen werden toegevoegd.
Als je voltijds KVV wil voeren is het noodzakelijk dat je complete versies kiest. Bij complete versies zit alles erin wat je hond nodig heeft. Kies je echter voor enkelvoudige KVV, dan moet je zelf nog aanvullen zodat het compleet wordt (ik denk hierbij aan bot toevoegen of spiervlees toevoegen). Ook bij KVV geldt dat variëren nog steeds de beste oplossing is. Geef zoveel mogelijk verschillende kwalitatieve merken en kies voor verschillende diersoorten. Natuurlijk kan je hond altijd één soort complete KVV eten, aangezien het alles bevat wat het nodig heeft. Afwisseling zorgt er echter voor dat de hond uit alle diersoorten verschillende soorten vitaminen en mineralen, proteïnen en eiwitten kan halen, wat alleen maar bevorderlijk is. Sommige leveranciers kiezen ook voor een natuurlijke calciumbron (dus van de botten van dieren) of voor kunstmatig toegevoegde calcium. Probeer zoveel mogelijk te kiezen voor de natuurlijke calcium, daar haalt de hond het meeste uit.
De dag van vandaag zijn er al heel wat merken op de markt. Ook hier is het belangrijk dat je het kaf van het koren scheidt (let op % graan, % orgaanvlees, te veel orgaanvlees is niet goed! = meer dan 20%). Niet alle merken zijn even kwalitatief. Een vergelijking van verschillende voeren vind je op: http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken of vraag raad hier op het forum.
_________________
|
|