Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Recepten met melk -> Yoghurt
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht Yoghurt - Geplaatst: 13 Jun 2009 13:47:09 Reageren met citaat  
Ada



Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 9
Woonplaats: Barneveld

Yoghurt recept:

1 liter volle melk
3 eetlepels yoghurt ( ik heb biogarde roer gebruikt)

Melk verwarmen tot tussen de 75 en 90 graden.
Af laten koelen tot tussen de 40 en 50 graden
Daarna wat warme melk bij de yoghurt doen en goed mengen.
Het mengsel bij de overige melk doen even goed roeren en daarna op een warme plaats tussen de 6 en 8 uur laten staan.

Als de yoghurt dan flink stijf is verder in de koelkast bewaren.


Laatst aangepast door Ada op 14 Jun 2009 08:50:46; in totaal 1 keer bewerkt
 
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 13 Jun 2009 13:47:09  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 13 Jun 2009 13:57:00 Reageren met citaat  
janmeut



Geregistreerd op: 29 Mei 2009
Berichten: 5
Woonplaats: Kampen

Zou dit met alle yoghurt werken? Ik neem aan dat de cultuur nog moet leven, maar als de yoghurt behandeld is dan lukt dat misschien niet meer?

Ik heb zelf vroeger wel yoghurt gemaakt vanuit een reine cultuur, dat ging prima en je kon van wat rest yoghurt inderdaad de volgende yoghurt maken, maar die yoghurt was dan ook nog "levend".
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 13 Jun 2009 14:24:24 Reageren met citaat  
Ada



Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 9
Woonplaats: Barneveld

Daar kan ik je het antwoord helaas niet op geven Jan.

Ik heb het nu met gewone yoghurt geprobeerd, met in ieder geval nog de meeste bacterien erin. Omdat ik wou zien of het inderdaad lukte.

Bij m'n startpakket kaasmaken zit ook een zakje met yoghurt cultuur. Als dit goed uitpakt dan ga ik het de volgende keer met dat zakje proberen.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2009 08:53:27 Reageren met citaat  
Ada



Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 9
Woonplaats: Barneveld

Eerste poging was mislukt. Waarschijnlijk niet warm genoeg geweest in een koelbox met warm water kan erin.

Tweede poging was gisteravond. Na wat speuren op internet heb ik de oven voorverwarmd to 75 graden. Toen de oven uitgezet.
Daarna de yoghurt erin gezet en zo laten staan. Perfecte yoghurt.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Recepten met melk -> Yoghurt Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.