1 liter volle melk
3 eetlepels yoghurt ( ik heb biogarde roer gebruikt)
Melk verwarmen tot tussen de 75 en 90 graden.
Af laten koelen tot tussen de 40 en 50 graden
Daarna wat warme melk bij de yoghurt doen en goed mengen.
Het mengsel bij de overige melk doen even goed roeren en daarna op een warme plaats tussen de 6 en 8 uur laten staan.
Als de yoghurt dan flink stijf is verder in de koelkast bewaren.
Laatst aangepast door Ada op 14 Jun 2009 08:50:46; in totaal 1 keer bewerkt
- Geplaatst: 13 Jun 2009 13:47:09
- Geplaatst: 13 Jun 2009 13:57:00
janmeut
Geregistreerd op: 29 Mei 2009
Berichten: 5
Woonplaats: Kampen
Zou dit met alle yoghurt werken? Ik neem aan dat de cultuur nog moet leven, maar als de yoghurt behandeld is dan lukt dat misschien niet meer?
Ik heb zelf vroeger wel yoghurt gemaakt vanuit een reine cultuur, dat ging prima en je kon van wat rest yoghurt inderdaad de volgende yoghurt maken, maar die yoghurt was dan ook nog "levend".
Eerste poging was mislukt. Waarschijnlijk niet warm genoeg geweest in een koelbox met warm water kan erin.
Tweede poging was gisteravond. Na wat speuren op internet heb ik de oven voorverwarmd to 75 graden. Toen de oven uitgezet.
Daarna de yoghurt erin gezet en zo laten staan. Perfecte yoghurt.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!