Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk
Ik heb hem gezien gerda, vraag me alleen af wat het verschil tussen camenbert en brie nou is. Nouja volgende week ga ik proberen om roombrie te maken met extra room
- Geplaatst: 23 Jun 2013 10:02:31
hoeklijn
Gast
Het recept van Brie en Camembert is in principe hetzelfde. Alleen kent Brie de varieteit roombrie waarbij extra room wordt toegevoegd.
En: Brie wordt normaliter in een grotere vorm gemaakt van +- 21 cm doorsnee. Daardoor is de hoogteverhouding anders en verloopt het rijpingsproces iets sneller waardoor Brie iets sneller rijp is en gaat lopen.
Dit eerdere lopen kan je tegengaan door wat thermofiele cultuur toe te voegen.
Ik neem overigens de vrijheid om het onderwerp te verplaatsen naar "Witschimmelkaas"....
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!