Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Eerste Joopse kaas in de pers
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht Eerste Joopse kaas in de pers - Geplaatst: 26 Apr 2009 17:28:56 Reageren met citaat  
Gildemeester
Administrator


Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 15


Eerste Joopse kaas in de pers.
In het recept staat op een bepaald moment dat je zoveel mogelijk wei moet verwijderen. Dit kun je natuurlijk afgieten (gaat redelijk goed). Je kunt ook een zeef nemen, die boven op de wrongel drukken en dan met een soeplepel (zo'n grote) de wei weglepelen.
Na het toevoegen van het water kun je het beste (snelste) afgieten. De wrongel is dan namelijk iets compacter.


Laatst aangepast door Gildemeester op 14 Jun 2009 13:10:19; in totaal 1 keer bewerkt
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 26 Apr 2009 17:28:56  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 5 Mei 2009 10:40:36 Reageren met citaat  
JoopBastiaannet



Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 45


Kaas is nu anderhalve week oud. Na ??n dag drogen heb ik hem de eerste keer gecoated. Inmiddels 2 keer gecoat en hij ziet er goed uit.
Hij voelt lekker veerkrachtig en ruikt als echte kaas. Nou maar hopen dat ik het geduld op kan brengen om hem 4 weken te laten liggen. Wordt heel erg moeilijk Wink
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 20 Mei 2009 21:16:24 Reageren met citaat  
Rene



Geregistreerd op: 20 Mei 2009
Berichten: 2


Waar laat je je kaas rijpen?

Ga zelf binnenkort eens wat proberen en ik zit te denken aan onder de vloer aangezien het overal veeel warmer is dan de +/- 15 graden die het nodig heeft.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 21 Mei 2009 18:10:03 Reageren met citaat  
Gildemeester
Administrator


Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 15


Welkom Rene.

Ik heb hem nu in de kelder liggen. De temperatuur was redelijk in de buurt van de 15 graden. Alleen de vochtigheid is wat aan de lage kant.
Binnenkort ga ik proberen een oude koelkast om te bouwen zodat hij geschikt is om de kaas te laten rijpen.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 27 Mei 2009 10:44:02 Reageren met citaat  
Rene



Geregistreerd op: 20 Mei 2009
Berichten: 2


Bedankt, ik wacht nog steeds op mn spul om aan de slag te gaan maar het rijpen zal een kunst op zich worden zo te zien.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 27 Mei 2009 11:00:15 Reageren met citaat  
JoopBastiaannet



Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 45


Rene schreef:
Bedankt, ik wacht nog steeds op mn spul om aan de slag te gaan maar het rijpen zal een kunst op zich worden zo te zien.


Absoluut!!
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Eerste Joopse kaas in de pers Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.