Vanuit de wijnmakerij, maak ik mijn spullen schoon met :
Chemipro Caustic
Dit bevat: Natriumhydroxide> 5% en Natriummetailikaat > 10%
Julli maken schoon met water en azijn wat is beter ??
Daarnaast heb ik ook nog Sulfiet staan is dat beter ??
Groetjes Bertje
- Geplaatst: 9 Dec 2012 14:52:50
- Geplaatst: 9 Dec 2012 16:31:23
hoeklijn
Gast
Hallo Bert, sulfiet wordt afgeraden omdat dit sporen achterlaat (vrijwel alle wijn is sulfiet-houdend) en dit teveel "goede" bacterieen doodt. Om dezelfde reden is het nodig om bij het schoonmaken met azijn of met verdunde chloor, ZEER goed na te spoelen!
groet,
Herman
- Geplaatst: 11 Dec 2012 20:03:53
gebaxke
Geregistreerd op: 27 Sep 2012
Berichten: 11
Hoi,
Ik gebruik ook die chemipro, dat heb ik in huis voor het bierbrouwen. En heb nog geen problemen gehad met kaasmaken. Goed naspoelen.
- Geplaatst: 11 Dec 2012 20:04:10
gebaxke
Geregistreerd op: 27 Sep 2012
Berichten: 11
Hoi,
Ik gebruik ook die chemipro, dat heb ik in huis voor het bierbrouwen. En heb nog geen problemen gehad met kaasmaken. Goed naspoelen.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!