www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Italiaanse gerechten
Ga naar pagina Vorige  1, 2
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 21:56:12    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

TAGLIATELLE MET GEMARINEERDE HAAS;

Ingredinten
4 hazen(achter)bouten (ca. 1400 g) zout peper 4 dl rode wijn 1 stengel bleekselderij 1 wortel 1 ui 1 laurierblaadje 6 zwarte peperkorrels 4 eetlepels olijfolie 1 pot wildfond (380 ml) 300 g tagliatelle 50 g geraspte parmezaanse kaas

Materialen
keukenpapier

Voorbereiden
Hazenbouten bestrooien met zout en peper en in kom leggen. Wijn erover schenken. Selderij en wortel schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. Selderij, wortel, ui, laurier en zwarte peperkorrels aan bouten toevoegen. Kom afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten. Af en toe omscheppen.

Bereiden
Bouten uit kom nemen en droogdeppen met keukenpapier. In pan olie verhitten en hazenbouten in ca. 10 minuten rondom bruin braden. Hazenbouten met marinade en fond aan de kook brengen en in ca. 1 1/2 uur gaarstoven. Af en toe keren. Hazenbouten uit pan nemen. Saus zeven en opnieuw aan de kook brengen. Saus op hoog vuur tot 2 1/2 dl inkoken. Vlees van hazenbout afnemen en in stukken snijden. Vlees terug in saus doen en warmhouden. Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken. Laagje tagliatelle op schaal leggen. Helft van saus en vlees erover verdelen. Rest van tagliatelle erop leggen en rest van saus en haas erover verdelen. Bestrooien met Parmezaanse kaas. Serveren met groene salade.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen







Geplaatst: 14 Nov 2008 21:56:12    Onderwerp:

Terug naar boven
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 21:56:49    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

GEBAKKEN RAVIOLI;

Ingredinten
zout 1 dl olijfolie 250 g ravioli ai 4 formaggi (met vier soorten kaas) 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml) 2 eetlepels koude boter of margarine 25 g geraspte parmezaanse kaas

Materialen
keukenpapier

Bereiden
In pan water met snufje zout en 1 eetlepel olie aan de kook brengen. Ravioli ca. 2 minuten koken, in vergiet laten uitlekken. Ravioli apart stuk voor stuk op keukenpapier leggen. In pan rest van olie verhitten. Ravioli in porties van ca. 8 10 stuks goudbruin bakken, halverwege keren. Ravioli op keukenpapier laten uitlekken. Intussen fond op hoog vuur inkoken tot 1/2 dl. Boter door warme fond kloppen. Saus in twee diepe borden scheppen. Ravioli erop leggen en bestrooien met Parmezaanse kaas. Serveren met tomatensalade.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 21:57:20    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

GEVULDE ARTISJOKHARTEN UIT DE OVEN;

Ingredinten
3 eetlepels pijnboompitten 12 artisjokharten (blik a 400 g) 3 eetlepels olijfolie 75 g Parmezaanse kaas (stukje) 200 g kalfsgehakt 3 eetlepels blanke rozijnen 1 theelepel citroenrasp (potje) 2 theelepels citroensap 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden op olie 1 ei zout (versgemalen) peper

Materialen
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Artisjokharten afspoelen en goed laten uitlekken. Ovenschaal invetten met 1 eetlepel olie. Kaas grof raspen. In kom gehakt, pijnboompitten, rozijnen, citroenrasp en -sap, keukenkruiden, ei en helft van kaas goed door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Artisjokken openbuigen en licht bestrooien met zout en peper. Artisjokharten hoog opvullen met gehaktmengsel. Artisjokken bestrijken met ca. 2 eetlepels olie en tegen elkaar aan in ovenschaal zetten. Laagje water in ovenschaal schenken en artisjokken ca. 15 minuten bakken. Rest van kaas erover strooien en artisjokken in ca. 10 minuten gaar bakken.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 21:57:47    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

SCALLOPINE(SCHNITZELTJES);

Ingredinten
8 kalfsschnitzels (a 75 g) zout peper 2 eetlepels bloem 1 sjalot 60 g koude boter of margarine 1 dl droge witte wijn 2 dl Marsala 1 pot runderfond (380 ml) 4 takjes salie

Materialen
aluminiumfolie

Bereiden
Schnitzeltjes bestrooien met zout en peper. Door bloem halen en overtollige bloem van vlees kloppen. Sjalot pellen en fijnsnipperen. In grote koekenpan helft van boter verhitten en vlees kort aan beide kanten bruinbakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden in aluminiumfolie. In achtergebleven boter sjalot ca. 1 minuut op middelhoog vuur aanfruiten. Vervolgens wijn en Marsala toevoegen en op hoog vuur tot 1/3 deel laten inkoken. Fond toevoegen en geheel op hoog vuur tot helft laten inkoken. Intussen rest van boter in blokjes snijden. Op laag vuur al roerend boterblokjes n voor n in saus oplossen, zodat saus licht gaat binden. Eventueel meer Marsala en zout naar smaak toevoegen. Vervolgens schnitzeltjes in saus leggen en enkele minuten tegen de kook aan laten sudderen. Vlees vlak voor serveren bestrooien met fijngesneden verse salie. Lekker met spinazie met pijnboompitten en pasta.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 21:58:16    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

SICILIAANSE VISROLLETJES;

Ingredinten
ca. 800 g scholfilet 4 sneetjes oud witbrood 1 ui 6 eetlepels olijfolie 3 eetlepels pijnboompitten 3 eetlepels blanke rozijnen 4 eetlepels Marsala 4 eetlepels verse sinaasappelsap 25 g geraspte parmezaanse kaas zout (versgemalen) peper

Materialen
cocktailprikkers ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Voorbereiden
Visfilets met scherp mes halveren tot smalle filets. Afgedekt in koelkast bewaren. Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot fijn kruim malen. Ui pellen en fijnsnipperen.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4. Ovenschaal licht invetten. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Pijnboompitten en rozijnen ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Marsala toevoegen en op 1 eetlepel na laten verdampen. Van vuur af sinaasappelsap, kaas en 1/3 deel van broodkruim erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Pijnboompittenvulling aan n kant over visfilets verdelen. Filets voorzichtig oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In diep bord rest van olie, zout en peper door elkaar roeren. Rest van broodkruim op ander bord strooien. Visrolletjes eerst door olie, dan door broodkruim wentelen. Rolletjes tegen elkaar aan in ovenschaal leggen. In midden van oven in 12 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Lekker met rocketsla en pasta.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 21:58:46    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

SPAGHETTI MET AUBERGINE-TOMATENSAUS;

Ingredinten
1 grote aubergine zout 1 rode peper 1 grote ui ca. 7 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 blik tomatenblokjes (400 g) suiker (versgemalen) peper 75 g ricotta 15 blaadjes verse basilicum 400 g spaghetti 75 g geraspte parmezaanse kaas

Materialen
keukenpapier

Bereiden
Aubergine wassen, schoonmaken en in lengte halveren. Helften in dunne plakjes snijden. Plakjes bestrooien met zout en in zeef laten uitlekken. Peper wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden. In (steel)pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peperstukjes toevoegen en kort meebakken. Tomatenblokjes, snufje suiker, zout en peper toevoegen. Tomatensaus ca. 20 minuten zachtjes laten pruttelen. Intussen ricotta verkruimelen. Basilicum in stukjes scheuren. Aubergineplakjes afspoelen en goed droogdeppen met keukenpapier. In koekenpan met anti-aanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten. Helft van aubergine snel aan beide kanten mooi goudbruin bakken. Uit pan scheppen en laten uitlekken op keukenpapier. Nogmaals 2 eetlepels olie verhitten en rest van aubergine goudbruin bakken. Spaghetti in ruim water met zout en 1 eetlepel olie beetgaar koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Helft van ricotta en helft van basilicum door saus roeren. Spaghetti afgieten en in schaal doen. Saus en 2/3 deel van aubergine erdoor scheppen. Rest van aubergine, ricotta en basilicum over pasta verdelen. Eventueel serveren met geraspte kaas.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 21:59:15    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

KIPROLLETJES GESTOOFD IN MARSALA;

Ingredinten
30 g pijnboompitten 4 maskipfilets (ca. 550 g) peper 2 teentjes knoflook 1 theelepel gedroogde salie 8 plakken Parmaham zout 1 eetlepel olijfolie ca. 1 1/2 dl Marsala 1 eetlepel tomatenpuree

Materialen
cocktailprikkers

Voorbereiden
Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Kipfilets overlangs halveren. Gehalveerde kipfilets bestrooien met peper en op aanrecht uitspreiden. Knoflook pellen, in flinterdunne plakjes snijden en over kip verdelen. Pijnboompitten en salie erover strooien. Plakken ham erop leggen. Kipfilets oprollen. Rolletjes vaststeken met cocktailprikkers en bestrooien met zout.

Bereiden
In braadpan olie verhitten en kip rondom dichtschroeien. Marsala en 3 eetlepels water toevoegen. Kip afgedekt op laag vuur in 10 15 minuten gaar stoven. Kip op vier borden scheppen. Tomatenpuree en ca. 2 eetlepels water door stoofvocht roeren en op smaak brengen met zout en peper. Kip met saus serveren. Lekker met broccoli en (in olijfolie) gebakken aardappels.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 21:59:42    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

SEBADAS(BLADERDEEG RONDJES MET GEITENKAAS EN HONING);

Ingredinten
5 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 pakje geitenkaas (125 g Chhvre de Bellay) 1 ei (M) 2 eetlepels honing

Materialen
bakpapier uitsteekring doorsnede ca. 5 cm

Bereiden
Plakjes bladerdeeg op werkblad in ca. 10 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4. Met uitsteekvormpje uit elk bladerdeegplakje 4 rondjes uitsteken. Kaas in plakjes van 1/2 cm snijden en in midden van 10 rondjes leggen. In kom ei met 1 eetlepel water loskloppen. Randen van rondjes besmeren met losgeklopt ei. Ander rondje erbovenop leggen en met vork dicht drukken. Rondjes bestrijken met rest van ei. Bakplaat bekleden met bakpapier. Rondjes erop leggen en in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken. Rondjes uit oven halen en bestrijken met honing. Op elk bord 2 rondjes leggen. Direct serveren.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 22:00:06    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

OMELET MET ITALIAANSE KRUIDEN;

Ingredinten
6 eieren 1/2 dl slagroom 15 g verse Italiaanse kruiden (zakje a 20 g) zout 40 g boter of margarine (versgemalen) peper

Bereiden
Eieren met slagroom loskloppen. Kruiden van takjes rissen en fijn hakken. Kruiden door eimengsel kloppen. Op smaak brengen met zout. In koekenpan boter smelten, eimengsel erin schenken en bestrooien met peper. Deksel op pan leggen en omelet op laag vuur in ca. 10 minuten gaar laten worden. Omelet op groot bord scheppen en in 4 stukken snijden. Serveren met groene salade en volkoren stokbrood

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 22:00:40    Onderwerp: Reageren met citaat

Dieneke schreef:

Recept spaghetti matriciana voor 2 personen.
Lekker en makkelijk , na een vergadering bv.

Ingredinten:
1pakje Heinz tomatenblokjes met basilicum en oregano
100 gram Pancetta, of gerookte spekblokjes
1 ui 2 teentjes knoflook
1 dl witte wijn
peper en chilipoeder
Spaghetti
Parmezaanse kaas

-Bak de Pancetta, of spekblokjes uit. Scheutje witte wijn erbij en laten indampen.
-Ui en knoflook snijden en bij het vlees doen.
-Tomatenblokjes uit het pak ook in de pan. Laten indampen.
-Peper en chilipoeder (ietsjes) erbij.
-Kook de spaghetti voor 2 personen. Na afgieten verdelen
over de borden. Idem voor de saus.
-Rasp Parmezaanse kaas erover.

Buon Appetito

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 22:02:37    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

tonijn siciliana
Eenvoudig en stijlvol gerecht uit de Italiaanse keuken

60 minuten
4 personen

Benodigdheden:
4 tonijnmoten, 80 ml olijfolie, 2 eetl citroensap, 3 eetl versgesneden basilicum, 60 gr zwarte olijven zonder pit, 1 eetl kappertjes, 2 ansjovisfilets, 400 gr tomaten, 3 eetl broodkruim, peper & zout

Bereidingswijze:
Meng 2 eetl olijfolie met het citroensap en 1 eetl versgesneden basilicum. Breng dit op smaak met wat peper & zout. Giet het mengsel in een platte en ondiepe niet-metalen ovenschaal. Leg de tonijnmoten in de ondiepe schal en laat ze ongeveer 20 minuten marineren. Keer de moten 1 maal om.

Ontvel de tomaten door ze in kokend water onder te dompelen en daarna in koud water te laten schrikken. Verwijder vervolgens de zaadjes en snijd de tomaat in stukjes. Hak de olijven en ansovisfilets fijn. Meng de tomaatstukjes met de fijngehakte olijven, kappertjes, ansjovisfilets en de rest van de olijfolie. Voeg eveneens de rest van de basilicum toe. Breng het mengsel op smaak met peper & zout. Verdeel dit over de tonijnmoten. Bestrooi de moten vervolgens met broodkruim. Bak de vis kort aan in een hete pan. Plaats de moten vervolgens in een ovenschaal en zet de schaal in het midden van de oven onder de hete grill voor ongeveer 20 minuten. De tonijn is dan gaar en de broodkruim moet een bruin korstje geven.

Serveertip:
Serveer bij dit gerecht brood.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 22:03:34    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

visburgers
Gezonder en smaakvoller dan een gewone hamburger!

20 minuten
6 personen

Benodigdheden:
600 gr kabeljauw, 6 stengels lente-ui, 2 eetl verse gesneden bieslook, 1 theel verse gesneden dille, 1 ei, 2 eetl paneermeel, 1 eetl sojasaus, peper & zout, 250 ml Griekse yoghurt, 2 eetl mayonaise, 1 eetl citroensap, 2 eetl verse genseden bieslook, 2 eetl verse gesneden dille, 1 teentje knoflook, peper & zout, 6 Italiaanse bollen, ijsbergsla

Bereidingswijze:
Snijd de kabeljauw in stukken en pureer deze vervolgens met de staafmixer. Pureer de lenteui met de staafmixer. Meng de gepureerde kabeljauw met de lenteui. Voeg de gesneden bieslook en dille toe. Voeg vervolgens het paneermeel, het ei en de sojasaus toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet een pan op het vuur met wat boter. Maak van het vismengsel burgers en bak deze vervolgens in de pan.

Maak ondertussen een sausje voor op de visburger. Vermeng de yoghurt met de mayonaise. Voeg het citroensap en de verse kruiden toe en pers een teentje knoflook uit boven de saus. Breng het geheel op smaak met peper & zout.

Beleg de Italiaanse bollen met een blaadje ijsbergsla en leg hier een visburger op. Schenk er vervolgens wat yoghurtsaus over.

Serveertip:
Serveer er een salade bij en je hebt een heerlijk recept voor een volledige maaltijd.

In plaats van kabeljauw kun je ook een andere soort vis gebruiken, zoals tiliapia of pangasius.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 22:04:30    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

risotto met champignons
Een eenvoudig recept voor een heerlijke

Italiaanse risotto met rode wijn en champignons

30 minuten
2 personen

Benodigdheden:
1 ui, 1 teentje knoflook, 250 gr champignons, 175 gr risottorijst, 100 ml rode wijn, 500 ml tuinkruidenbouillon (tablet), 50 gr rooomboter, 100 gr pardano (geraspt), boter, peper & zout

Bereidingswijze:
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn. Doe wat boter in de pan en fruit de ui en het teentje knoflook. Voeg, zodra de ui glazig ziet, de risottorijst toe. Roer goed en voeg vervolgens de rode wijn toe. Laat het geheel op een laag vuur zachtjes koken tot de wijn is opgenomen. Voeg vervolgens steeds met n soeplepel de bouillon toe. Roer goed en voeg de volgende lepel pas toe als het vocht helemaal is opgenomen. Snijd ondertussen de champinons in vieren. Doe wat boter in een koekenpan en bak de champignons met wat peper & zout kort aan.

Roer de champignons door de risotto en laat de risotto nog een minuut of vijf op laag vuur pruttelen tot de rijst goed gaar is. Haal de pan van het vuur en voeg de roomboter en 2/3 van de pardano toe. Laat de risotto enkele minuten met een deksel op de pan staan tot deze goed romig is.

Verdeel de risotto over twee borden. Bestrooi met de overgebleven kaas en wat versgemalen peper.

Serveertip:
Voeg eens wat verse kruiden toe, zoals een beetje tijm, bieslook of peterselie. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanjechampignons of mergelchampignons gebruiken.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 22:05:07    Onderwerp: Reageren met citaat

Barbel schreef:

Tagliatille met gehaktballetjes

Ingredinten

500 gr rundergehakt of voorgedraaide kleine gehaktballetjes
zak tagliatelli
flesje kookroom
potje rode pesto
Knoflook
plantje basilicum
2 gesnipperde uien
2 zakken wilde spinazie (gewone kan ook maar blijft minder stevig)
bakje cherrytomaatjes
1/2 blikje gepelde tomaten
olijfolie
peper en zout

Bereiden
Pasta koken volgens aanwijzingen verpakking. In koekenpan uien fruiten, naar wens knoflook meebakken. Gehaktballetjes meebakken. Potje pesto en klein gesneden bliktomaten en kookroom toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Gewassen spinazie toevoegen en mee laten koken. Doormidden gesneden cherrytommaatjes toevoegen. Laatste minuut basilicum blaadjes toevoegen.

Eet smakelijk Wink

Je kan de gehakballetjes vervangen door zalmfilet (vers of bevroren). Voeg deze toe nadat je de kookroom hebt toegevoegd en laat garen in de saus.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Pagina 2 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games