www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Spaanse recepten...

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 14 Nov 2008 22:23:19    Onderwerp: Spaanse recepten... Reageren met citaat

Hoi allemaal,

Plaats hier al je favoriete spaanse gerechten!

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen







Geplaatst: 14 Nov 2008 22:23:19    Onderwerp:

Terug naar boven
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 23 Nov 2008 22:06:24    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Ossobuco


Omschrijving:
Kalfsschenkel in groentensaus, geserveerd met risotto. Voor 4 personen.
Bereidingstijd:
Bereidingstijd: 2 uur.

Ingredienten:
4 kalfsschenkels van 200 gram, 50 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, peper, zout en bloem, 2 deciliter droge witte wijn, 1 1/2 deciliter bouillon, 1/2 deciliter zure room, 2 preien, 1 ui, 6 gepelde tomaten (blik), 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 groene paprika, schil van 1 citroen, rozemarijn, thijm, 1 1/2 eetlepel (rijste)bloem, 1 eierdooier, 4 eetlepels room, enkele takjes krulpeterselie.
Voor de risotto: 75 gram boter, 50 gram rundermerg, 1 ui, 400 gram rijst, 1 liter bouillon, 2 draadjes saffraan, 50 gram geraspte parmezaanse kaas.

Bereiding:
Bestrooi de kalfsschenkels met wat zout en peper en wentel ze door wat bloem.
Verhit de boter met de olijfolie en bak hierin de schenkels aan beide kanten mooi bruin.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze circa 2 minuten mee.
Temper de warmtebron en blus af met de wijn en bouillon, vermengd met de zure room.
Voeg nu de uitgeperste knoflook, de in stukken gesneden prei en gepelde tomaat, in reepjes gesneden paprika en de geraspte citroenschil toe.
Breng op smaak met zout en een snufje rozemarijn en thijm.
Laat de ossobuco in circa 1 1/2 uur gaarstoven op laag vuur en voeg indien nodig tussentijds wijn toe. schep het vlees eruit en bind de saus met (rijste)bloem en losgeklopte eierdooier en room.
Garneer met perselie en serveer met risotto.

Risotto:
Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin het rundermerg en de ui ca. 3 minuten.
Voeg de rijst toe en laat deze rondom enige kleur van het hete vet krijgen tot hij glazig is.
Schenk beetje bij beetje de bouillon bij de rijst en laat alles aan de kook komen.
Voeg de saffraan toe, zodat de risotto een mooie gele kleur krijgt. Roer de rijst af en toe om en laat hem op laag vuur zachtjes doorkoken (15 a 20 minuten).
Vermeng de gare risotto met het restant van de boter en de helft van de parmezaanse kaas.
Geef de andere helft van de kaas er apart bij.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 23 Nov 2008 22:07:06    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Paprikasoep.

Ingredienten:
1 ui, gesnipperd, 3 rode paprika's, in kleine stukjes, 3 tomaten, in stukjes, 2 eetlepels olie, 1/4 liter witte wijn, 1/8 liter room.

Bereiding:
Ui, paprika en tomaten fruiten in olie. Witte wijn erbij en 30 minuten laten sudderen.
Soep pureren en door zeef wrijven.
Room toevoegen.
Op smaak maken met paprikapoeder, peterselie, cayennepoeder en peper en zout.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 23 Nov 2008 22:08:17    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Je hebt, om olijven eetbaar te maken, een aantal maanden tijd nodig. Olijven zijn, direct van de boom, heel bitter en niet lekker.
Er zijn vele verschillende olijf-inmaak-tradities in Italie en Spanje. Over het algemeen moet je (groene) olijven hebben die niet al te zacht zijn geworden, dus niet overrijp. Laat ze tussen de 5 dagen en twee weken in water staan dat je elke dag verwisselt. Maak daarna apart een 'salamoia' klaar (dat is een zout oplossing waar de olijven vervolgens in bewaard worden, die de bittere smaak van olijven verder weg neemt).
Salamoia maak je door, als je 5 kilo olijven hebt, bijvoorbeeld drie liter water met 300 gram zeezout te laten koken, je kunt er verse kruiden als tijm, laurier en rode pepertjes in mee laten koken. Als de zoutoplossing helemaal is afgekoeld, kun je de olijven in een goed afsluitbare wekfles in de salamoia leggen en een maand of zelfs twee hierin houden. Daarna maak je een nieuwe salamoia, laat de olijven goed uitlekken van de oude salamoia en herhaalt het proces, maar nu zijn de olijven na een maand eetbaar, als alles goed is.
Olijven zijn eetbaar zodra de bittere smaak eraf is. Dit kun je dus gewoon proeven. Zijn ze nog bitter, dan kun je nogmaals het proces herhalen, eventueel met een minder sterke salamoia, met minder zout.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 23 Nov 2008 22:08:44    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Spaanse Maaltijdsoep

Nodig:
3 stengels bleekselderij
1 winterwortel (of gewone wortel)
1 chorizoworst (250 g)
2 eetlepels olijfolie
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 kippenbouillontabletten
1 pot witte bonen in tomatensaus (a 700 g)
1 stokbrood (volkoren)

Bereiding:
Bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
Wortel schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
Vel van worst verwijderen en worst in plakjes snijden.
In soeppan olie verhitten. Bleekselderij en wortel ca. 2 minuten fruiten.
Tomatenblokjes, bouillontabletten, bonen met saus, plakjes worst en 6 dl water toevoegen.
Soep aan kook brengen en ondertussen stokbrood opwarmen.
Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
Soep serveren met stokbrood.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 23 Nov 2008 22:10:19    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

CATALAANSE PAELLA;


Ingredinten
1 envelopje saffraandraadjes 1 grote ui 250 g cherrytomaatjes 100 g surimi (vis) 300 g gemarineerde kipfilet 6 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 gedroogd pepertje 300 g risottorijst 1 1/2 kippenbouillontablet 150 g doperwten (diepvries) 150 g gekookte mosselen zout en peper

Bereiden
In kommetje met 4 eetlepels warm water saffraandraadjes weken. Ui pellen en snipperen. Tomaatjes wassen en halveren. Surimi in stukjes snijden. Kipfilet in stukjes snijden. In grote pan 3 eetlepels olie verhitten. Kip in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken. Uit pan scheppen. Ui in pan doen en ca. 3 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Pepertje erboven verkruimelen en 2 eetlepels olie toevoegen. Rijst al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen, 750 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Saffraan met weekwater toevoegen. Rijst in ca. 15 minuten onafgedekt op laag vuur gaar en bijna droog koken. Na ca. 10 minuten doperwten erdoor scheppen. Intussen in koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Tomaatjes ca. 1 minuut op hoog vuur al omscheppend bakken. Tomaatjes, kip, mosselen en surimi door rijst roeren en paella goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met salade.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 23 Nov 2008 22:10:53    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

ZARZUELA(SCHOTEL VAN VIS EN ZEEVRUCHTEN);

Ingredinten
1 ui 4 takjes peterselie ca. 225 g kabeljauwfilet ca. 250 g roodbaarsfilet 1 dl olijfolie 2 teentjes knoflook 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 1/2 dl droge witte wijn 2 eetlepels cognac of vieux (slijter) 1 visbouillontablet 150 g gekookte mosselen 100 g rivierkreeftjes zout en peper cayennepeper

Bereiden
Ui pellen en snipperen. Peterselie fijn knippen. Visfilets in blokjes snijden. In grote pan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomatenblokjes met sap, wijn, cognac en 1 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tegen de kook aan brengen en blokjes vis in ca. 4 minuten net gaar pocheren. Mosselen en rivierkreeftjes erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. Van vuur af bestrooien met peterselie. Zarzuela in vier diepe borden scheppen. Lekker met geroosterd uienstokbrood en een groene salade

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 23 Nov 2008 22:11:27    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

KIP MET GARNALEN;

Ingredinten
8 kipdrumsticks zout en versgemalen peper 1 ui 4 eetlepels olijfolie 2 dl tomatenblokjes (blik 400 g) 1 dl droge witte wijn 1/2 kippenbouillontablet 20 g extra pure chocolade 4 takjes peterselie 2 teentjes knoflook 45 g blanke amandelen 1/2 theelepel gemalen kurkuma (koenjit) 2 eetlepels cognac of vieux (slijter) 125 g roze garnalen

Materialen
keukenmachine

Bereiden
Drumsticks bestrooien met zout en peper. Ui pellen en snipperen. In grote pan olie verhitten. Kip rondom bruin bakken. Ui ca. 4 minuten meebakken. Tomatenblokjes, wijn, bouillontablet en 1 1/2 dl water toevoegen. Aan de kook brengen en kip ca. 5 minuten zachtjes doorstoven. Intussen chocolade grof hakken. Peterselie fijn knippen. Knoflook pellen en halveren. In keukenmachine amandelen, knoflook, chocolade, kurkuma, 3/4 deel van peterselie en cognac tot gladde massa pureren. Amandelmassa door kip met saus roeren. Kip in nog ca. 15 minuten afgedekt zachtjes gaar stoven. Garnalen op het laatst toevoegen en kort meewarmen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Lekker met rijst en geroosterde paprika's.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 23 Nov 2008 22:12:04    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

CATELAANSE DOPERWTEN;

Ingredinten
1 ui 3 eetlepels olijfolie 125 g gerookte spekblokjes 1 teentje knoflook 300 g doperwten (diepvries) 2 takjes munt 1 eetlepel ans (anijsdrank slijter) zout en peper

Bereiden
Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel olie verhitten. Spekblokjes ca. 2 minuten uitbakken. Rest van olie toevoegen en ui ca. 3 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Doperwten toevoegen en op halfhoog vuur al omscheppend in ca. 3 minuten laten ontdooien. Munt fijn knippen. Anis en ca. 3 eetlepels water toevoegen en doperwten nog ca. 3 minuten zachtjes doorstoven. Munt erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 23 Nov 2008 22:12:39    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

CASTILLIAANSE STOOFPOT VAN VLEES EN GROENTE;

Ingredinten
1 ui 4 teentjes knoflook 4 grote aardappels 2 winterwortels 400 g varkenslappen 1 blik kikkererwten (400 g) 1 laurierblaadje snufje kruidnagelpoeder 200 g chorizo (worst 1 stuk) 500 g gesneden groene kool zout en peper 5 takjes peterselie

Voorbereiden
Ui pellen en in partjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Aardappels schillen en halveren. Wortels schoonmaken en in grove stukken snijden. Varkenslappen in grove stukken snijden. Kikkererwten laten uitlekken.

Bereiden
Ui, knoflook, aardappels, winterwortel, varkenslappen, kikkererwten, laurierblaadje en kruidnagelpoeder in ruime stoofpan doen en er zoveel water op schenken dat alle ingredinten onder staan. Geheel aan de kook brengen. Vuur lager zetten en gerecht afgedekt ca. 1 uur laten sudderen. Intussen chorizo in stukjes snijden. Na ca. 1 uur worst en kool aan stoofgerecht toevoegen en geheel nog ca. 15 minuten laten sudderen. Vlees uit pan scheppen en klein snijden. Vlees weer terug in pan doen en geheel nog ca. 5 minuten doorwarmen. Stoofpot op smaak brengen met zout en peper. Peterselie fijnhakken en erover strooien. Lekker met brood.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 23 Nov 2008 22:13:46    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Souvlaki met tzatziki

Hoofdgerecht voor 4 personen
3 eetl. olijfolie
2 eetl. citroensap
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
1 eetl. gehakte oregano (vers of
diepvries) of 1 theel. gedroogd
2 teentjes knoflook, geperst
zout en versgemalen peper
600 g mager lamsvlees of rundvlees (bieflapjes, ribeye of entrecote), in blokjes van ca. 3 cm
2 citroenen, in partjes
voor de tzatziki:
1/2 of kleine komkommer,
geschild en geraspt
1/2 eetl. zout
400 g Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetl. gehakte munt of peterselie
2 eetl. olijfolie
spiesen of houten prikkers

Voorbereiden:
Week houten prikkers in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Schep olijfolie, citroensap, tijm, oregano, knoflook, zout en peper door de vleesblokjes. Marineer hierin het vlees minimaal 2 uur in de koelkast (kan van tevoren). Leg voor de tzatziki de geraspte komkommer bestrooid met zout in een zeef en laat uitlekken in circa 15 minuten. Dep de komkommer droog. Klop de yoghurt los en meng er de komkommer, knoflook, munt of peterselie, olijfolie en zout en peper naar smaak door.

Bereiden:
Rijg de vleesblokjes afgewisseld met partjes citroen aan de spiesjes. Verhit een ovengrill of grillpan en rooster de spiesjes 8-10 minuten. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze tussendoor eventueel met marinadevocht. Serveer ze met de tzatziki.


Is dit niet Grieks?
Anders moeten we deze herplaatsen...

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 23 Nov 2008 22:14:43    Onderwerp: Reageren met citaat

Marit schreef:

Ik wil niet heel erg vervelend doen, maar de Souvlaki en de ossobucco zijn geen spaanse recepten!! Souvlaki is grieks en Ossobucco is Italiaans... verder ziet het er erg aantrekkelijk uit, en lijkt het me zeker de moeite waard om uit te proberen!!


Kijk als ik het niet dacht...
Ik zal ze binnenkort verplaatsen Wink

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games