www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Turkse recepten...
Ga naar pagina Vorige  1, 2
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:20:53    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Kiymali sarma (Gevulde wijnbladeren met gehakt)

Ingredinten:
1 potje of 30 verse wijnbladeren (tegenwoordig zelfs bij Konmar te vinden)
5 klein. fijngehakte uien
350 gr kalfsgehakt
2/3 kopje rijst 5 minuten geweekt in kokend water en afgegoten
1 theelepel fijngestampte muntblaadjes
2 theelepels fijngehakte peterselie
een snufje kaneel
zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
water of kippebouillon
sap van 1 citroen


Vouw de wijnbladeren voorzichtig open en spoel ze af onder koud stromend water. Meng uien, gehakt, rijst, munt, peterselie, kaneel, zout, peper en olijfolie door elkaar. Vorm van 1 eetlepel van het mengsel een ovaal balletje, leg het op een druiveblad en rol het op.

Leg de bladeren met de nerven naar beneden. Leg de vulling onder het midden van het blad. Vouw de twee zijpunten naar elkaar toe. Rol de dolma van onderaf stevig op.

Maak als het vulsel op is van de overgebleven bladeren een laag onder in een casserole die net groot genoeg is om alle gevulde bladeren te bevatten. Leg de gevulde bladeren en de losse laag om laag tot de casserole is gevuld. Giet er zoveel water of bouillon over dat de bladeren net onder staan en besprenkel ze met citroensap. Verzwaar de massa met een bord en doe een deksel op de casserole. Breng het aan de kook op matig vuur, laat het daarna op een laag pitje ongeveer 1 uur zacht sudderen. Laat de bladeren afkoelen in de bouillon, giet het af en dien het gerecht koud op.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen







Geplaatst: 7 Dec 2008 13:20:53    Onderwerp:

Terug naar boven
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:21:18    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Turks platbrood

Turks platbrood, lekker als vervanging van stokbrood of pizzabodem.

Ingredinten:
2 theel. gedroogde gist 250 gr. tarwegriesmeel 250 gr. witte bloem
1 1/2 theel. zout 50 ml olijfolie 1 eidooier

Bereidingswijze:
Schenk 1 dl handwarm water in een kom en strooi de gist erin. Laat dit 5 min. staan,roer het daarna goed door tot de gist is opgelost. Meng griesmeel,bloem en zout en doe het mengsel in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin het gistmengsel en de olijfolie. Voeg nog ongeveer 350 ml. water toe en roer alle ingredinten door elkaar tot een samenhangend deeg. Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed het tot het deeg glad en soepel is. Doe het deeg in een met olie ingewreven kom en laat het deeg afgedekt met een doek 1-1 1/2 uur rijzen op een lauwwarme plek tot het in volume verdubbeld is. Druk het deeg daarna in en laat het 10 min rusten. Deel het deeg in tween en rol elk deel uit tot een plat brood van 18 cm doorsnee en 2 1/2 cm dik. Leg de broden op de bakplaat dek ze nogmaals af met een doek en laat ze nogmaals 30-45 min rijzen. Verwarm de oven voor op 200 C. Klop de eidooier los met 2 eetl. water en bestrijk de broden met het dooiermengsel. Prik de broden met een houten prikker regelmatig in en bak ze in 30 min. gaar en lichtbruin in het midden van de oven. De broden zijn gaar als u een hol geluid hoort als u op de onderkant klopt. Laat de broden op een rooster afkoelen.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:21:43    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Sigaro Boregi

Lekkere Turkse variant van een loempia-achtig gerecht. Probeer het maar eens, het zal u verrassen!

Ingredinten:
2 eetl. pijnboompitten 200 gr. Turkse schapenkaas of feta 1 ei
3-4 eetl. peterselie 2-3 eetl. dille 5 vellen filodeeg 25x25 cm.
ong. 300 ml. olie

Bereidingswijze:
Gebruik de mediterrane peterselie, die is plat en smaakt anders dan de bij ons bekende gekrulde versie.
Snijd de peterselie en de dille fijn. Laat ondertussen het filodeeg ontdooien. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak ze grof. Voor de vulling kaas, ei, peterselie, dille en pijnboompitten mengen. Filodeeg diagonaal in 4 driehoeken snijden, 4 uit 1 vel. Leg een rolletje vulling aan de brede kant van een driehoekje en rol het deeg vanaf de brede kant op als een sigaar. Vouw daarna de zijkanten iets naar binnen. De deegranden met een beetje water dichtplakken. De rolletjes in ongeveer 4 minuten in olie van 180 graden bakken.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:22:19    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Hoi hoi.. er zijn verschillende manieren om de spinazie taart te maken met verschillende kruiden enz.. ik heb deze voor je .... misschien dat andere leden ook nog tips hebben.. succes en eet smakelijk..

Ingredinten van Spinazie-gehakttaart
2 teentjes knoflook
500 gram rundergehakt
8 vellen bladerdeeg
250 gram belegen kaas geraspt
2 eieren
125 mililiter creme fraiche
250 gram verse spinazie
olijfolie
Het is moeilijk om de bodem net zo gaar te krijgen als de bovenkant.
Het deeg voorbakken met op het deeg een vel bakpapier en droge peulvruchten (erwten of bonen) helpt dat voorkomen.

Bereidingswijze van Spinazie-gehakttaart
Snijd de ui in stukken, hak de knoflook fijn en bak samen met het gehakt in olijfolie. Roer het gehakt goed los en strooi er wat zout over. Bak het niet te lang aan, want het kan nog voldoende garen in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden C. en vet een springvorm in met olijfolie. Haal het deeg uit de verpakking en laat 10 minuten ontdooien. Leg de vellen in de springvorm en bedek de bodem en de zijkanten. Leg het bakpapier en de peulvruchten boven op het bladerdeeg. Zet de springvorm 10 minuten in de oven. Haal dan het bakpapier met peulvruchten uit de springvorm. Klop de eieren luchtig en voeg hier kloppend de creme fraiche en vervolgens de kaas door.
Snijd de spinazie fijn en meng dit door het gehakt heen. Schep dit mengsel in de springvorm en schep het ei-kaasmengsel erbovenop.
Laat nu nog 15 minuten bakken tot de korst goudbruin is.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:22:54    Onderwerp: Reageren met citaat

Anietje schreef:

Hallo,

Mag ik U bedanken voor het heerlijke recept van de spinazietaart...
Ik ga het zeker uitproberen hoor!!
Toch blijf ik ook uitkijken naar eventuele varianten op het bereiden van deze heerlijke smul-spinazietaart.

Nogmaals hartelijk dank,
Anietje Gooren

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Pagina 2 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games