www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Thaise recepten...

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 22:55:09    Onderwerp: Thaise recepten... Reageren met citaat

Plaats hier al je Thaise specialiteiten.

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen







Geplaatst: 7 Dec 2008 22:55:09    Onderwerp:

Terug naar boven
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 22:55:38    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Omelet met gekruid gehakt.

Ingredienten:

1 vleestomaat, 100 gram champignons, 1 rode paparika, 1 kleine ui, 3 eieren, 2 eetlepels melk, 2 eetlepels bloem, zout en versgemalen peper, 3 eetlepels olie, 100 gram rundergehakt, 1 theelepel korianderpoeder (koetambar), 1/2 theelepel kerrie, 1 eetlepel sojasaus of ketjap, komkommer om te garneren.

Bereiding:
Dompel de ingekruisde tomaat een paar tellen in kokend water, laat onder de koude kraan schrikken, trek er het vel af en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snijd de helft van de schoongemaakte paprika in lange reepjes en de andere helft in blokjes. Snipper de ui. Klop de eieren los met de melk, de bloem en wat zout en peper.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag. Roerbak de champignons, de paprikablokjes en de ui een paar minuten.
Voeg de gehakt toe en roerbak tot het begint te kleuren.
Breng het gehaktmengsel stevig op smaak met de korianderpoeder, de kerrie en de sojasaus en schep er de blokjes tomaat door.
Schep het gehaktmengsel uit de pan.
Maak de pan schoon en verhit er de resterende olie in. Bak een dunne ommelet van de helft van het eiermengsel en laat die op een bord glijden.
Bak de tweede ommelet op dezelfde manier.
Verdeel het gehaktmengsel over de beide omeletten en vouw ze als een envelop tot vierkante pakketjes.
Leg ze met de vouwnaden naar beneden en garneer met de reepjes paprika en plakjes komkommer.
Geef er voor het hoofdgerecht rijst bij.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 22:56:29    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Mihoen met garnalen.



Ingredienten:
150 gram mihoen, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 of 2 bosuitjes, 2 eetlepels olie, 1/4 liter kippebouillon uit een pot of van tabletten, 1 eetlepel sojasaus of ketjap, een paar druppels tabasco, 1 tot 2 theelepels maizena, 200 gram grote garnalen, 100 gram tauge, desgewenst partjes citroen of limoen om te garneren.

Bereiding:
Zet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in heet water en laat het goed uitlekken.
Snipper de sjalotjes of de ui en de knoflook fijn. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in schuine ringetjes.
Verhit de olie in een wok of koekenpan en laat de sjolot of de ui en de knoflook glazig fruiten.
Voeg de bouillon, de sojasaus (of ketjap) en de tabasco toe en bind de saus met de aangeroerde maizena.
Schep er de garnalen en de mihoen door en laat kort doorwarmen.
Schep er de tauge door en laat nogmaals kort doorwarmen.
Bestrooi met de bosuitjes en schep in een voorverwarmde schaal.
Garneer desgewenst met partjes citroen of limoen.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 22:57:17    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Thaise kip-curry.



Omschrijving:
Een lekkere eenvoudig te bereiden maaltijd.
Bereidingstijd:
Bereidingstijd: 25 minuten.

Ingredienten:
1 citroen, 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 2 eetlepels kerriepoeder, 500 gram kipfilet, 1/2 srtuikje paksoi of chinese kool, 1/4 rode paprika, 3 eetlepels olie, 1 zakje santen, 1 eetlepel worcestershiresaus, 2 eetlepels fijngehakte verse koriander of peterselie.

Bereiding:
Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil dun af. Hak de ui in de knoflook (in de keukenmachine) fijn en meng de geraspte schil met de sambal en kerriepoeder erdoor.
Snijd de kipfilets elk in drie stukken. Wrijf de stukken kip in met het kruidenmengsel en laat dit circa 5 minuten intrekken.
Maak de paksoi schoon en snijd de struik in grove repen. Snipper de paprika. Verhit de olie in een wok en fruit het kruidenmengsel even aan. Bak de stukken kip al omscheppend bruin. Leg ze op een bord.
Roerbak de paksoi en de paprika 1 minuut. Voeg dan 2 deciliter water en de santen toe. Breng dit aan de kook en leg de stukken kip in de saus. Verwarm het gerecht ongeveer 3 minuten.
Lekker met (pandan)rijst en een frisse salade.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 22:57:57    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Thaise kip met cashewnoten

Ingredienten
600 gram kipfilet, in repen
4 teentjes knoflook, gehakt
3 rode lomboks, in ringetjes
3 el arachideolie (of slaolie)
3 el oestersaus
1 el vissaus (nam pla)
1 el gula djawa (of bruine suiker)
4 bosuien, in stukken van 4 cm zonder het groen
200 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding
Verhit de olie in een wok of braadpan op halfhoog vuur en voeg de knoflook en lomboks toe. Fruit ze 30 seconden en doe de kip erbij. Bak 2 minuten en voeg de oestersaus, de vissaus en de gula djawa toe. Laat 3 minuten sudderen en doe de bosuien en de cashewnoten erbij. Nog 2 minuten sudderen en klaar.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 22:59:33    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Kang keaw warn kai (kip groene curry)



Ingredienten:
1 eetlepel groene curry pasta
1,5 kopje kokosmelk
2 kipfilets
150 gr verse sperciebonen
1 blik(250cc) jonge bamboespruiten
1/2 kopje thaise eierplant
2 eetlepels vissaus
1 lepeltje suiker
3 citroenblaadjes
2 tenen knoflook
1/2 kopje Thaise zoete basilicum (vers)
2 eetlepes olie

Bereidingswijze
Neem een ruime pan en verwarm de olie en bak de gesneden tenen knoflook lichtbruin
Voeg de eetlepel groene curry pasta toe en roer het geheel goed door
Voeg de cocosmelk toe met een half kopje water, en als het geheel kookt dan de citroenbladen scheuren en toevoegen
Snijd de kipfilets in reepjes en voeg deze toe, als de kip bijna gaar is de bamboespruiten en de boontjes (gesneden in korte stukjes) toevoegen
Als de boontjes bijna gaar zijn dan voeg je de Thaise eierplant toe en laat je het geheel ongeveer 5 minuten garen
Maak het op smaak met de vissaus en de suiker
Op het laatst voeg de zoete Thaise basilicum toe en haal de pan van het vuur
Serveren met rijst , het liefst een lekkere pandansoort.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 23:00:41    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Tom Yam Kung (garnalen curry soep)



Thailand staat bekend om de Tom Yam soep, in allerlei variatie's. Wij maken de garnalen versie en u bepaalt uiteindelijk zelf hoe "heet" u de soep maakt.

Benodigd:
6 grote garnalen
half kopje champignons (dun gesneden)
1 eetlepel chili pasta in olie (Thaise sambal)
2 citroenbladeren in stukjes gescheurd
1 klein stukje citroengras
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels citroensap
halve eetlepel suiker
2 kopjes water
koriander
1 rode peper in 4 stukken gesneden (voor de echte liefhebbers)

bereidingswijze:
neem een ruime pan en verwarm het water
als het water kookt citroengras, citroenblad en chili pasta toevoegen
breng het mengsel dan weer aan de kook
voeg de garnalen en de champignons toe
wacht tot de garnalen en champignons gaar zijn
maak het geheel op smaak met citroensap,vissaus en suiker (en peper)
proef het geheel en breng het zonodig verder op smaak
voeg de koriander toe en schep het op in een soepkop.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 23:01:49    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Phad priaw wan kung ( Garnalen met zuur zoete saus)



Wat heeft u nodig:
6-8 stuks garnalen
2 eetlepels olie
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 witte ui, in dunne reepjes gesneden
1/3 komkommer in dunne reepjes gesneden
1 kopje ananas in dunne stukjes gesneden
1 kopje paprika in dunne stukken gesneden
1 kopje tomaten, in grote parten gesneden
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel vissaus
1/2 eetlepel suiker
1 2 lente-uien grof gesneden

Bereidingswijze:
Neem een ruime wok of braadpan, en verwarm de olie en bak de knoflook lichtbruin
Voeg de witte ui en alle groenten toe behalve de tomaten en de lente-ui
Roerbak de groenten goed, en als de groenten bijna gaar zijn, voeg dan de garnalen toe
Op een hoog vuur nu de garnalen gaar laten worden
Dan de lente-ui en de tomaten toevoegen
Breng het geheel op smaak met de ketchup, vis - en oestersaus en suiker
Proef het geheel en breng het eventueel verder op smaak
Serveren met een lekkere rijstsoort, liefst een pandanrijstsoort.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 23:02:58    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Plamuek phad nam prik pao (inktvis in Thaise sambal saus)



Benodigdheden:
2 inktvissen in stukken gesneden
1 witte ui in dunne repen gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 lenteui grof gesneden
1 eetlepel chili pasta in olie (Thaise sambal)
1 eetlepel vissaus
1 theelepel suiker
basilicum

Bereidingswijze:
Laat de chili pasta smelten in een klein beetje warm water
Neem een ruime pan en doe hier olie in
Bak de witte ui en inktvissen even aan (5 minuten)
Voeg de gesmolten chili pasta toe
Laat het doorsudderen tot de inktvissen geheel gaar zijn
Voeg de lenteui toe
Maak het geheel op smaak met vissaus en suiker
Van het gas af en dan wat basilicum toevoegen
Serveren met een lekkere pandanrijstsoort

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 23:05:16    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Phad kra phaow kai (kip met Thai basilicum)



Benodigdheden:
2 kipfilets dun gesneden
1-2 witte uien in dunne repen gesneden
1/2 kopje wortel dun gesneden
2-3 tenen knoflook fijngehakt
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sojasaus
1-2 theelepels suiker
2 eetlepels olie
1/2 kop verse basilicumbladen
verse pepers (als u heet kunt eten) fijngestampt of door midden gesneden
water

Bereidingswijze
Neem een ruime wok of braadpan, verwarm de olie en bak de kip en knoflook
Als de kip bijna gaar is voeg de wortel , de witte ui en eventueel pepers toe
Als de groenten gaar zijn breng het op smaak met oestersaus, sojasaus en suiker
Voeg wat water toe en laat het even op een zacht vuur nagaren
Maak het geheel eventueel verder op smaak
Van het gas af, voeg de basilicum toe en roer het geheel door
Serveren met een goede rijstsoort
Men kan de kip ook vervangen door gehakt, dit geeft ook een smakelijk variatie, en deze variant is afgebeeld

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 23:06:00    Onderwerp: Reageren met citaat

glans45 schreef:

Goh wat een lekkere recepten
En wat een mooie site mijn complimenten hoor.
Hebben jullie ook vegetarische recepten op zijn Thais.
Groetjes Eve

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games