www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Indonesische gerechten...
Ga naar pagina Vorige  1, 2
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 12:04:59    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Boemboe bali ikan

Ingredienten:
Gember (vers, geschild) of poeder, knoflook, 2 theelepels sambal oelek, 1 theelepel sambal trassi, mespunt laos,1 eetlepel citroensap, 500 gram visfilets, olie, 1 ui, 150 gram prei, 1 eetlepel ketjap, suiker en zout.

Bereiding:
Van de gember, knoflook, sambal,laos,citroensap, een kruidenpuree maken.
De vis in stukken snijden en bakken.
De ui en de prei bakken.
Kruidenpuree erdoor. Vis er weer bij.
Ketjap, suiker en zout toevoegen en nog even stoven.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen







Geplaatst: 7 Dec 2008 12:04:59    Onderwerp:

Terug naar boven
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 12:05:28    Onderwerp: Reageren met citaat

Monique schreef:

Bami godok
(Bami-soep)

ingredinten:
250 gr eiermie
6 grote fijngesneden champignons
12 peultjes in reepjes
150 gr kipfilet (trek daarvan 1 1/2 l bouillon)
75 gr ham in kleine reepjes
3 wortels julliene gesneden
120 gr bamboespruiten
75 gr taug
zout, peper naar smaak
1 in stukjes gesneden omelet

bereiding:
Kook de bami gaar volgens de gebruiksaanwijziging en laat het daarna goed afkoelen. Snijd de kip die voor de bouillon gebruikt is in kleine stukjes. Voeg de kip met de overige ingredinten aan de bouillon toe en kruid de bouillon verder af naar eigen smaak. Doe vervolgens de mie erbij en dien op. Garneer de soep met de in dunne reepjes gesneden omelet....

Eet Smakelijk!!
Monique

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 12:06:11    Onderwerp: Reageren met citaat

Gerrie schreef:

Lekker ajam paninki met sajoer boontjes.

Het is erg simpel, maar wel lekker.
voor 4 personen.
benodigdheden: boemboe sajoer boontjes (conimex) boemboe ajam paniki (conimex) rijst, 350 gram kipfilet. 200 gram gebroken (diepvries) sperziebonen.

bereidingswijze:
kook 300 gram rijst volgens bereidingswijze (bij voorkeur meer)
snijd de kip in stukjes. bak deze in een hapjespan. bak ondertussen ook de sperziebonen in een pan. (bij gebruik van verse bonen vooraf koken)
wanneer de kip gaar is voeg 200 ml water aan de kip en de boemboe ajam paniki toe. goed roeren en even laten koken. dan op eeen zacht vuurtje 2 minuten laten koken.
bij de spreziebonen voeg je ook 200 ml water en de boemboe sajoer boontjes toe. ook goed roeren en laten koken. daarna op een zacht vuurtje verder laten pruttelen.

serveren met rijst en kroepoek.
en je hebt een heerlijke simpele maaltijd.

eet smakelijk.

groetjes gerrie.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 12:07:29    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

SMOOR DAGING(IN KETJAP GESMOORD RUNDVLEES);



Ingredinten
750 g rib- of runderlappen 6 eetlepels zonnebloemolie 2 uien, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngesneden 2 rode pepers, in ringetjes 1 eetlepel ketoembar (gemalen korianderzaad) 1 theelepel djinten (gemalen komijn) 1 theelepel nootmuskaat 5 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel tamarindepasta (pot a 225 g) 150 ml kippenbouillon (van tablet)

Bereiden
Vlees in reepjes snijden. In wok of braadpan olie verhitten en vlees op hoog vuur 3 min. roerbakken. Vlees uit pan nemen. In overgebleven bakvet ui, knoflook en rode peper 3 min. op laag vuur fruiten. Ketoembar, djinten en nootmuskaat door uimengsel roeren en kort meebakken. Vlees terugdoen in pan. Ketjap en tamarindepasta erdoor roeren en bouillon erbij schenken. Geheel aan de kook brengen en eventueel op smaak brengen met zout. Vlees met deksel op pan op laag vuur (op warmhoudplaatje) ca. 1 uur laten stoven. Lekker met emping, nasi koening en sambal goreng-boontjes.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 12:09:46    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Roti Koekoes



Ingredinten voor ongeveer 10 personen:
4 eiwitten
8 eidooiers
500 gram witte suiker
mespuntje zout
1 dl spa rood
1 dl melk
500 gram zelfrijzend bakmeel
2 vanillestokjes
boter of margarine

Hulpmiddelen: Stoompan of stoommandje bekleed met bakpapier, mixer

Bereidingswijze:
Klop de eiwitten stijf en klop de dooiers een voor een mee. Roer de suiker en het zout erdoor. Voeg het spawater en de melk toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel. Klop het mengsel nog even met de mixer en schep het in de stoompan. Steek de vanillestokjes in het beslag. Stoom de roti koekoes in ca. 1 1/2 uur gaar in de stoompan met een *theedoek om het deksel geknoopt. Controleer tegen het einde van de stoomtijd of er nog voldoende water in de pan zit en voeg eventueel kokend water toe. Verwijder de vanillestokjes.

Serveertips: Snij de roti koekoes in plakjes en besmeer deze met boter. Serveer de roti koekoes liefst warm.



*Alleen bij gewone stoompan. Kijk bij de electrische pan ook of er nog voldoende water in zit als u de tijdklok opnieuw instelt.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 12:11:27    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

-?-



Ingredinten:
250 gram bloem
250 gram suiker
4 eieren
150-200 cc spa rood op kamertemperatuur (spa marie henriette of seven-up werkt ook)

Zet een stoompan met ruim water in onderste gedeelte op het vuur. Bekleed bovenste deel van stoompan met een theedoek (laat dit deel van de stoompan even op het aanrecht staan, anders loop je de kans dat je theedoek vlam vat; ik spreek uit ervaring, ja...)

2 Eieren splitsen en de eiwitten er van stijfkloppen.
Suiker er bij doen en doorkloppen.
Dan 4 eidooiers een voor een toevoegen.
Spa rood er bij gieten.
Op het laatst de bloem toevoegen.
Giet het mengsel in de theedoek.
Doe de deksel op de pan en knoop de theedoek dicht over de deksel.
Zet het stoomdeel boven op de pan met kokend water.
Laat het 30 minuten op hoog vuur stomen.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 12:12:16    Onderwerp: Reageren met citaat

Ria schreef:

vanavond dan ga ik bami eten

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
daantje
Postrank: Afwasser
Postrank: Afwasser


Geregistreerd op: 17 Nov 2008
Berichten: 15

BerichtGeplaatst: 17 Dec 2008 13:31:41    Onderwerp: Reageren met citaat

mmmmmmmmm heerlijke dingen in me schriftje geschreven thans
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Pagina 2 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games