www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


tonijnkroket

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Hapjes, bittergarnituren enz...
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
irmgard40
Postrank: Afwasser
Postrank: Afwasser


Geregistreerd op: 13 Okt 2008
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: 2 Apr 2009 17:36:25    Onderwerp: tonijnkroket Reageren met citaat

Heerlijk en makkelijk.
kook 5grote aardappels in hun schil. Stoom 800gr spinazie(vers en fijngesneden)
Laat 1,5 blikje tonijn uitlekken.

Aardappel tot een puree maken. Voeg de spinazie.tonijn half bosje verse dille en een half bosje peterselie(fijn gesneden) wat zout en vers gemalen peper er door.
Maak er kroketjes van,rol ze in de bloem dan door een opgeklopt ei rollen en daarna in de paneermeel.
Dit bakken in de pan met olijfolie.Heerlijk bij vis.
Ik heb dit geserveerd in ons restaurant. De mensen vnonden het allemaal heerlijk!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 2 Apr 2009 17:36:25    Onderwerp:

Terug naar boven
Anita
Postrank: Meesterkok
Postrank: Meesterkok


Geregistreerd op: 25 Okt 2008
Berichten: 763

BerichtGeplaatst: 2 Apr 2009 17:39:43    Onderwerp: Reageren met citaat

Hier kan je natuurlijk ook kleine balletjes van draaien lijkt mij.
Heb je een alternatieve bitterbal voor op je feestje ofzo.
Ga hem in ieder geval onthouden!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 19 Apr 2009 22:11:37    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb dit met stamppotjes gedaan, is ook een knaller.

Ook hier geldt weer, je kunt eindeloos variren...

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Anita
Postrank: Meesterkok
Postrank: Meesterkok


Geregistreerd op: 25 Okt 2008
Berichten: 763

BerichtGeplaatst: 20 Apr 2009 09:23:59    Onderwerp: Reageren met citaat

Met gewone huis-tuin-en keukenstamppotjes?????
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Kookmarc
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 691
Woonplaats: Biezelinge

BerichtGeplaatst: 20 Apr 2009 12:07:27    Onderwerp: Reageren met citaat

het lijkt me dat ie wel iets stevig moet zijn maar in princiepe moet het kunnen, je kan ook een aardappelkroket maken dus waarom niet met stamppot?

echt een toppertje!
_________________
www.veerhuis.net
www.krommewatergang.nl
www.kookookeens.nl
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Inge
Postrank: Chefkok
Postrank: Chefkok


Geregistreerd op: 18 Jan 2009
Berichten: 261

BerichtGeplaatst: 29 Apr 2009 16:42:56    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik weet niet beter dan dat je niet moet "frituren in olijfolie" zou niet geschikt zijn en de smaak zou afnemen. Dus heb even wat opgezocht:

Het rookpunt van extra olijfolie ligt op 210 C.

Nieuwsgierig geworden, heb ik vanavond zelf de proef in onze keuken gedaan met behulp van een professionele digitale termometer, die tot 300C gaat. Onze zuivere 100% Arbequina extra olijfolie begon pas een beetje te walmen bij 240 C. En ik heb er echt met mijn neus boven gehangen.

Mijn conclusie: voor bakken en braden (120 C. 150 C.) is een zuivere extra olijfolie absoluut veilig. Voor veilig frituren (170C.-190 C.) ook wel, maar ik raad je aan de olie tch niet meer dan 3 keer opnieuw op te warmen, omdat welke olie dan ook na hergebruik rookpunt verliest, c.q. sneller gaat walmen. Extra olijfolie is daarbij duur en dat is slecht voor je portemonnaie. Verse extra olijfolie die nog troebel is, kan je beter alleen koud gebruiken bij brood, door de sla of als component van een saus. Dat is ook veel smakelijker.

Tenslotte nog n ding: geraffineerde olijfolie uit olijfolieperskoek (ook wel genaamd Orujo, Sansa of Pomace) is minder goed voor je gezondheid. Het maakt niet uit of je deze koud of warm gebruikt. Het is nl. z dat tijdens het raffinageproces er overmijdelijk een miniscuul klein beetje van de kankerverwekkende stof benzo(a)pyreen in de olie komt. Deze stof onstaat uit verhitting van chemische oplosmiddelen zoals hexaan of heptaan, die bij het raffineren gebruikt worden. Trouwens alle geraffineerde zaadolin kennen dit probleem ook w.o. saffloer-, avocado-, arachide-, druivenpitten-, sesam-, soja-, mas-, zonnebloemen en jawel . canola-olie ! Alleen extra olijfolie is op natuurlijke wijze volkomen vrij van benzo(a)pyreen.

bRON:http://nl.solivera.com/bakken_en_braden.htm
_________________
Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 29 Mei 2009 22:56:26    Onderwerp: Reageren met citaat

Wat een wijsheid! Super...

Misschien ook ene topic openen of toevoegen aan deze info?

Ik vind zelf olijfolie te veel smaken om alles in te bakken en te frituren.
Eigenlijk is zonnebloemolie gezonder daar het meer meervoudig onverzadigde vetzuren dan olijfolie bevat.
Verder minder dominant van smaak, lekker neutraal zelfs...

Meervoudige onverzadigde vetzuren verlagen het cholesterol!

En toch is een lekker blokje ossenwit ook niet verkeerd, hele andere smaak meteen, dierlijk en dus niet zo gezond...
Bestaat dat nog eigenlijk?

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Kookmarc
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 691
Woonplaats: Biezelinge

BerichtGeplaatst: 2 Jun 2009 17:28:51    Onderwerp: Reageren met citaat

ossewit word zeker nog gebruikt.

Gebruikte het bij het veerhuis, chocolade ging er ontzettend van glimmen, beter vertel ik niet hoeveel we gebruikten in chocolade om lolly's door te halen Laughing
_________________
www.veerhuis.net
www.krommewatergang.nl
www.kookookeens.nl
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Kookmarc
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 691
Woonplaats: Biezelinge

BerichtGeplaatst: 2 Jun 2009 17:32:09    Onderwerp: Reageren met citaat


_________________
www.veerhuis.net
www.krommewatergang.nl
www.kookookeens.nl
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Hapjes, bittergarnituren enz... Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games