www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Griekse recepten...
Ga naar pagina Vorige  1, 2
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 10:59:22    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Griekse spinazierolletjes;

Ingredienten
Voor twee tot vier personen

1 kg verse spinazie
250 g fetakaas
1 grote prei, fijngesneden
1 grote ui, fijngesneden
2 eieren, losgeklopt
12 vellen filodeeg
1/2 bosje verse dille, fijngehakt
1 bosje verse peterselie,fijngehakt
olijfolie
zout
peper
mespuntje nootmuskaat of foelie

Bereiding
Verwarm de oven op 180 200 C. Maak de verse spinazie schoon en blancheer de bladeren. Knijp zo veel mogelijk vocht eruit (bij diepvriesspinazie: ontdooide spinazie en laat de spinazie zo veel mogelijk uitlekken). Maak de feta fijn met een vork. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en fruit de ui en prei. Neem de pan van het vuur en voeg de feta, de eieren, de spinazie, de dille, de peterselie, peper, zout en nootmuskaat toe en meng het geheel goed. Leg een 'strook' vulling op een vel filodeeg (net boven het midden) en rol het deeg op.Maak ook van de andere filodeegbladeren gevulde rolletjes.Smeer een ovenschotel in met olijfolie en leg de rolletjes in de schaal. Bestrijk ze goed met olijfolie.Bak de spinazierolletjes circa 30 minuten in een oven van 180 200 C (tot de bovenlaag lichtbruin is geworden).

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen







Geplaatst: 7 Dec 2008 10:59:22    Onderwerp:

Terug naar boven
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 10:59:48    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

BRAADWORSTJES MET OUZO;

Ingredinten
1 teentje knoflook 1/2 sinaasappel 4 zwarte peperkorrels 2 rundersosijsjes 2 eetlepels olijfolie 2 takjes oregano 1 eetlepel ouzo (Grieks drankje) cayennepeper

Bereiden
Met lemmet van breed mes ongepelde knoflook pletten. Sinaasappel wassen en 1/4 deel van schil zo dun mogelijk afsnijden. Peperkorrels grof hakken. Sosijsjes in plakjes snijden. In koekenpan olie verhitten. Knoflook ca. 30 seconden zachtjes bakken en uit pan nemen. Plakjes sosijs snel rondom bruin bakken. Sinaasappelschil, peperkorrels en oregano ca. 1 minuut meebakken. Ouzo toevoegen en op hoog vuur laten verdampen. Worstjes op smaak brengen met paar druppels sinaasappelsap en cayennepeper. Serveren met glaasjes ouzo.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 11:00:20    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

GEGRILDE GARNALEN MET TOMATENSAUS;

Ingredinten
1 grote ui 3 bosuitjes 1 rode peper 1 groene paprika 4 takjes peterselie 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 dl witte wijn mespunt tijm snufje suiker zout en versgemalen peper 75 g feta (kaas) 2 bakjes cocktailgarnalen ( 125 g)

Materialen
kleine lage ovenschaaltjes

Voorbereiden
Ui pellen en snipperen. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Peper wassen, schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Peterselie fijn knippen.

Bereiden
1 1/2 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Bosui, peperreepjes en paprika ca. 3 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomatenblokjes, wijn, tijm, helft van peterselie, suiker, zout en peper toevoegen. Tomatensaus ca. 25 minuten zachtjes doorkoken. Intussen feta in dunne plakjes snijden. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Ovenschaaltjes invetten met rest van olie. Beetje tomatensaus over bodem van schaaltjes verdelen. Garnalen erover verdelen en rest van saus erover scheppen. Afdekken met plakjes feta. Schoteltjes ca. 10 cm onder grill schuiven en bovenkant in enkele minuten licht goudbruin laten kleuren. Rest van peterselie erover strooien. Lekker met warm stokbrood.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 11:00:48    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

KLEINE GEHAKTBALLETJES MET RIJST;

Ingredinten
6 sneetjes oud witbrood 1 teentje knoflook 2 citroenen 2 eieren 1 eetlepel shoarmakruiden 500 g lamsgehakt zout en peper ca. 5 eetlepels mazena 400 g rijst olie 1 eetlepel honing 1 pot gevogeltefond (380 ml) 15 g verse peterselie

Materialen
keukenmachine aluminiumfolie

Voorbereiden
Korstjes van brood snijden. In kom 2 dl water schenken en brood hierin ca. 5 minuten laten weken. Knoflook pellen en uitpersen. Citroenen schoonboenen en met citroentrekker schilletjes van 1 citroen trekken. Citroenen uitpersen. Brood uitknijpen en met eieren, knoflook en shoarmakruiden in keukenmachine fijn malen. In kom broodmengsel met gehakt mengen en op smaak brengen met peper en zout. Gehakt tot balletjes van ca. 4 cm doorsnede rollen. Gehaktballetjes licht door mazena rollen.

Bereiden
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan olie verhitten en balletjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan scheppen en warm houden in aluminiumfolie. Vervolgens in achtergebleven bakolie op laag vuur citroenschilletjes en honing ca. 1 minuut aanbakken. Citroensap toevoegen en aanbaksels los roeren. Fond toevoegen en tot helft laten inkoken. Balletjes terugleggen in jus en ca. 5 minuten laten sudderen. Peterselie grof snijden. Balletjes en rijst verdelen over borden. Citroenjus over balletjes scheppen en bestrooien met peterselie. Lekker met boerensalade.

Wijnadvies
Lichte, soepele, fruitige rode wijnen
Tip: Roer 100 g fijngesneden dadels door de rijst.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 11:01:15    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

RUCOLASALADE;

Ingredinten
2 bosuitjes 10 cherrytomaatjes 5 g verse dille 2 eetlepels rode wijnazijn zout en versgemalen peper 5 eetlepels olijfolie extra vierge 1 zakje rocket slamelange (75 g)

Bereiden
Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Tomaatjes wassen en halveren. Dille fijn knippen. In kopje azijn, zout, peper en olie tot dressing kloppen. Rocketsalade, bosui en tomaatjes in slakom doen. Dressing en dille erdoor scheppen.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 11:02:00    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

GEVULDE WIJNBLADEREN (Dolmades);

Ingredinten
30 wijnbladeren op zout water (1/2 pot a ca. 630 g) 30 g verse peterselie 15 g verse basilicum 1 ui 250 g lamsgehakt 75 g rijst 1 teentje knoflook 1/2 theelepel zout peper 3 eetlepels citroensap 3 eetlepels olijfolie 1 groentebouillontablet

Voorbereiden
Wijnbladeren voorzichtig van elkaar losmaken en in pan met ruim water leggen. Aan de kook brengen en ca. 10 minuten laten koken. Bladeren afgieten en laten uitlekken. Peterselie en basilicum fijn hakken. Ui pellen en fijnsnipperen. Gehakt, rijst, ui, peterselie en basilicum in kom doen. Knoflook erboven uitpersen, zout erover strooien. Door elkaar mengen en op smaak brengen met peper. Wijnblad met nerf naar boven op werkblad leggen. Van gehaktmengsel ca. 1 volle eetlepel in breedte op blad leggen. Vanaf onderkant blad 1 slag oprollen, zijkanten om vulling naar binnen vouwen en blad verder stevig oprollen. Rolletje in pan leggen met naad naar beneden. Zo doorgaan tot alle bladeren gevuld zijn.

Bereiden
Citroensap en olie over rolletjes schenken, zoveel water toevoegen tot rolletjes net onder water staan, bouillontablet erboven verkruimelen. Hittebestendig bord op rolletjes leggen en iets aandrukken. Op laag vuur in ca. 30 minuten rolletjes gaar koken. In kookvocht (iets) laten afkoelen. Naar wens warm, lauwwarm of koud serveren

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 11:02:42    Onderwerp: Reageren met citaat

Fairy Tri Culnmo schreef:

Het water loopt in mijn mond
Wat een heerlijk eten

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 11:03:29    Onderwerp: Reageren met citaat

liesbeth schreef:

hallo wie dan ook
ik ben op zoek naar ik denk gekookte aardappelen die je hiet in lelystad bij de griek krijgt als bij gerechtje
ik weet niet wat er door gaat ofzo maar het is vrezelijk lekker wie o wie weet het
b.v.d liesbeth

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
elias
Postrank: Keukenassistent
Postrank: Keukenassistent


Geregistreerd op: 09 Sep 2013
Berichten: 26

BerichtGeplaatst: 9 Sep 2013 14:24:36    Onderwerp: Griekse kookworkshop Reageren met citaat

Zouden jullie deze enquête kunnen invullen dit zou mij en mijn vrienden heel hard helpen, alvast bedankt.

http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=156718
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Pagina 2 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games