www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Turkse recepten...
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:06:47    Onderwerp: Turkse recepten... Reageren met citaat

Plaats hier al je Turkse specialiteiten!

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen







Geplaatst: 7 Dec 2008 13:06:47    Onderwerp:

Terug naar boven
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:07:02    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Baklava



vulling:
250 gr ongezouten boter
250 gr suiker
2,5 dl water
250 gr fijngehakte walnoten
snufje kaneel
500 gr fyllo (papierdun bladerdeeg)
de stroop:
250 gr suiker
250 gr honing
2,5 dl water
sap van 1 citroen

Breng het water met de helft van de boter en suiker aan de kook. Voeg de walnoten toe als de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur.

Smelt de rest van de boter en bestrijk een bakblik met boter. Leg er een lap fyllo op, bestrijk die met gesmolten boter. Herhaal deze handeling tot 4 deeglappen bovenop elkaar liggen.

Strijk een dunne laag vulling over de bovenste lap fyllo, strooi er een beetje kaneel over en leg daar twee met gesmolten boter bestreken fyllo lapjes op.

Herhalen tot de ingredinten op zijn. De laatste laag bestaat uit twee lappen fyllo.

Bestrijk de bovenste laag rijkelijk met boter en kerf er met een scherp mes vierkanten in.

Bak de baklava in een voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en bros (189C).

De stroop: Breng het water aan de kook, voeg al roerend de honing, suiker en sap toe. Giet de saus kokend heet over de baklava. Laat afkoelen en snijd de taart in stukken.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:07:43    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Pilav

Personen: 4
Keuken: Turks
Potten, pannen enzo: vergiet, pan met dikke bodem
Bereidingstijd: 40 minuten
Diverse: gemiddeld, tamelijk bewerkelijk

Ingredinten
320 gr rijst, 5 el boter of margarine, 1 ui, 1 tn knoflook, 1 tl geelwortel (of wat saffraan), water (of bouillon van blokje), 1 el fijngehakt koriander- of peterselieblad
Bereiding

Doe de rijst in een vergiet en spoel de rijst tot het water volkomen helder is. Laat de rijst goed uitlekken.
Snij de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en bak hierin de uiringen glazig. Voeg de knoflook en de rijst toe en bak alles 3 minuten. Schep het regelmatig om.
Meng er de geelwortel of de geweekte saffraandraadjes door en schep alles nogmaals goed om. Doe er zoveel water bij tot er n vinger dik water boven de rijst staat, voeg zout naar smaak toe en breng het aan de kook. Kook de rijst op een laag vuur in 20 minuten gaar. Laat de rijst 5 tot 10 minuten met het deksel op de pan nagaren.
Schep de rijst in een schaal en garneer met fijngehakte peterselie of koriander.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:12:57    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Courgettes met Gehakt

voor 4 personen
500 g gemalen rundsvlees
1.2 kg courgettes
0.6 dl olie
2 fijngehakte uien
4 eetl boter
3 tomaten in blokjes
1 bosje verse dille of 1 eetl gedroogde
1/2 kop verse munt of 1 eetl gedroogde
1 eetl paprika
1 teel cayennepeper
zout
peper
water
Was de courgettes, laat ze uitlekken en snijd ze in schijven van 1 cm. Bak ze aan beide zijden in de olie goudbruin. Laat uitlekken.

Sauteer de uien 3 min. in de boter. Voeg het vlees toe en laat bruinen. Voeg tomaten, gehakte dille, paprika, peper en zout toe en vermeng goed.

Beboter een ovenschotel. Vul met lagen courgettes en vleesmengsel; begin met courgettes. Giet er ongeveer 1.8 dl heet water bij. Bedek met alufolie. Doe een deksel op de schotel en bak in een oven van 190 C, stand 5 gedurende 45-60 min. Voeg indien nodig wat meer water toe.

Serveer met pasta of rijst.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:13:35    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Turkse bloemkoolsalade

Personen: 4 tot 6
Keuken: Turks
Potten, pannen enzo: kookpan, zeef of vergiet, schaal en kommetje
Bereidingstijd: 45 minuten
Diverse: makkelijk, goedkoop

Ingredinten
1 bloemkool, zout, 4 tot 5 el olijf- of maiskiemolie, sap van 3 citroenen, 1 tl milde paprikapoeder, zout en vers gemalen peper, bosje platte peterselie

Bereiding
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in plm. 10 minuten beetgaar. Doe ze in een vergiet of zeef en laat ze uitlekken en wat afkoelen.
Maak van de olie, het citroensap, het paprikapoeder, wat zout en vers gemalen peper een vinaigrette. Schenk de vinaigrette over de nog lauwwarme bloemkoolroosjes. Laat de vinaigrette minstens een halfuur intrekken.
Pluk de peterselieblaadjes van de steeltjes. Hak de blaadjes fijn.
Schep ongeveer 1 eetlepel van het fijn gehakte peterselie door de bloemkoolsalade.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:14:18    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Deegrolletjes Met Kaas En Peterselie - Sigaro Boregi

voor 20 stuks
2 el pijnboompitten
200 g turkse schapenkaas of feta
1 ei
3-4 el fijngesneden (platte) peterselie
2-3 el fijngesneden dille
5 vellen diepvries-filodeeg van 25 x 25 cm, ontdooid
3 dl olie
De pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin roosteren, laten afkoelen en grof hakken.

Voor de vulling kaas, ei, peterselie, dille en pijnboompitten mengen.

De filodeegvellen diagonaal in vieren snijden (elk vel in 4 driehoeken). Aan de brede kant van de driehoek een lepel vulling scheppen en het deeg vanaf de brede kant oprollen als een sigaar, daarbij zijkanten iets naar binnen vouwen. De deegranden met beetje water vastplakken.

De olie verhitten tot 180C en rolletjes hierin in 4 min. lichtbruin en krokant frituren.

Bereiding: ongeveer 30 min.
Kcal p.p. ongeveer 85

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:14:46    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Turkse Gehaktballetjes - Kfte

voor 30 stuks
4 sneetjes oud brood, zonder korst
1 grote ui, fijngesneden
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl gedroogde munt
1/4 tl paprikapoeder
1 el fijngesneden (platte) peterselie
2 teentjes knoflook, geperst
750 g lamsgehakt
zout, peper
2 tl olijfolie

Het brood 5 min. in water weken, goed uitknijpen en fijnprakken.

Het brood, ui, komijn, munt, paprikapoeder, peterselie, knoflook, gehakt, 2 theelepels zout en 1/2 theelepel gemalen peper mengen en tot een glad mengsel kneden. Van het gehaktmengsel 30 kleine balletjes rollen. De balletjes iets plat drukken, bestrijken met olijfolie en in een grillpan of op de barbecue (of in een koekenpan in olie) in 10-15 min. rondom bruin bakken.

Lekker met pitabrood.

Bereiding: 40 min.
Kcal p.st.: 65

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:15:11    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Deegrolletjes Met Kaas En Peterselie - Sigaro Boregi

voor 20 stuks
2 el pijnboompitten
200 g turkse schapenkaas of feta
1 ei
3-4 el fijngesneden (platte) peterselie
2-3 el fijngesneden dille
5 vellen diepvries-filodeeg van 25 x 25 cm, ontdooid
3 dl olie
De pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin roosteren, laten afkoelen en grof hakken.

Voor de vulling kaas, ei, peterselie, dille en pijnboompitten mengen.

De filodeegvellen diagonaal in vieren snijden (elk vel in 4 driehoeken). Aan de brede kant van de driehoek een lepel vulling scheppen en het deeg vanaf de brede kant oprollen als een sigaar, daarbij zijkanten iets naar binnen vouwen. De deegranden met beetje water vastplakken.

De olie verhitten tot 180C en rolletjes hierin in 4 min. lichtbruin en krokant frituren.

Bereiding: ongeveer 30 min.
Kcal p.p.Surprised ngeveer 85

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:15:42    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Turkse filodeeghapjes

Oven voorverwarmen op 175 C.

Spinazie kort in kokend water met zout onderdompelen en goed laten uitlekken.

Feta en koriander in de keukenmachine grof malen. Ook de spinazie in keukenmachine grof malen. Cayennepeper en zout naar smaak toevoegen.

(In magnetron) boter smelten en met een kwastje op fillodeegvellen strijken. Twee stapeltjes van 3 vellen maken.

Bakplaat met bakpapier bekleden en eerste stapel deegvellen hierop leggen. Spinazie gelijkmatig erover verdelen, fetamengsel erover strooien en afdekken met tweede stapel deegvellen. Bovenkant van het fillodeeg bestrijken met ei en bestrooien met sesamzaad en paprikapoeder.

Het deeg met een scherp mes in vierkantjes van 6 bij 6 cm snijden. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeghapjes in 25 minuten goudbruin en gaar bakken.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:16:08    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

FETA EN WALNOTEN SLADRESSING..

Ingredienten
200 gram feta (schapenkaas)
1 el olijfolie extra vergine
2 el Turkse of Griekse yoghurt
2-3 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree
75 gram walnoten
half bosje peterselie of dille
2 tl gemalen rode peper

Bereiding
Prak de feta met een vork fijn in een kom en meng er de olie, yoghurt, knoflook en tomatenpuree doorheen.

Doe de walnoten en peterselie of dille in een blender en maal dit fijn (niet te fijn, er moeten nog stukjes walnoot in zitten). Meng dit samen met de rode peper door het fetamengsel en zet het een tijdje in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:17:39    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Turkse pizza



Ingredinten:
600 gram meel
200 ml water
1 zakje droge gist
20 gram zout
10 gram suiker
3 eetlepels Turkse volle yoghurt
Vulling
2 rode paprika's
1 groene paprika
1 grote ui
5 tomaten
1 bosjes peterselie
1 bosje lente-uitjes
1 kg gehakt
5 gram zwarte peper
10 gram rode paprikapoeder
10 gram zout
sambal
tomatenpuree
4 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk de gist erin. Schenk handwarm water bij het gist en strooi zout, suiker en Turkse yoghurt over de bloem. Meng het door elkaar en kneed het vervolgens in circa 10 minuten tot een niet plakkerige deeg. Vorm van het deeg een bal en leg hem in een kom. Dek de kom af met een vochtig gemaakte doek en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen. Maak tijdens het rijzen de vulling.
Snipper in de keukenmachine de ui met lente-ui,de paprika's en peterselie. Pers de knoflooktentjes. Doe alle gesnipperde groenten in een ruime kom en voeg de knoflookteentjes en gehakt toe. Breng het op smaak met olijfolie, zout, peper, rode paprikapoeder en doe de gepureerde tomaten en tomatenpuree nog bij en kneed het geheel goed door.
Verdeel het gerezen deeg in 16 gelijke porties. Bestuif het werkblad met wat bloem. Druk elke portie deeg plat en rol het uit tot een cirkel van circa 15 centimeter. Leg de Turkse pizzabodems op een bakplaat en bestrijk ze eerst met verdunde tomatenpuree (met een beetje water en scheutje olijfolie) en vervolgens met de gehaktmengsel.
Bak de Turkse pizza's in het midden van een voorverwarmde oven op 230 graden in circa 12 minuten gaar. Serveer de Turkse pizza met ayran
Ayran is een zomerse drank met Yoghurt ofwel De Turkse karnemelk.
Simpel te maken met dikke volle Turkse Yoghurt, zout en water. De beste Ayran
komt uit het plaatsje Susurluk, dichtbij Balikesir. Zij zijn trots
op hun gebubbelde Ayran en hebben jaarlijks op 5 september hun locale
Ayranfestival.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:18:19    Onderwerp: Reageren met citaat

chocotofje schreef:

superbedankt!!! ga het gelijk proberen :cheer:

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:18:49    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Kimali taze fasulye (sperzieboontjes met gehakt)

Ingredinten:
500 gram sperziebonen, 250 gram lamsgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 1 fijngehakte middelgrote ui, 1 deciliter vleesbouillon, zout, eetlepel verse fijngehakte muntblaadjes.

Bereidingswijze:
Maak de boontjes schoon en breek ze doormidden. Blancheer ze 5 minuten voor in kokend water, spoel ze daarna met koud water af en laat ze uitlekken. Snipper de ui en fruit hem in de hete olie, op niet te hoog vuur glazig. Bak het gehakt kruimelig. Voeg de fijngehakte tomaten,de boontjes en de bouillon toe. Voeg naar smaak zout toe en laat het geheel zonder deksel zachtjes stoven, zodat het vocht zoveel mogelijk verdampt. Dien warm op, bestrooid met de fijngehakte munt.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:19:31    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Mercimek orbasi (rode linzensoep)

Ingredinten:
2 eetl boter
3 uien
225 gr rode linzen
1 theel paprikapoeder
1 theel zout
1/2 theel zwarte peper
2000 ml kippe- of runderbouillon

Garnering:
2 eetl fijngehakte peterselie

Bereiding:
Snijd de uien doormidden en snijd de uien dan in dunne plakjes. Verhit de boter in een pan en bak de uien voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon, het zout, de paprika en de linzen toe en laat het geheel zachtjes 90 minuten koken. Pureer vervolgens de soep en verwarm de soep opnieuw. Server de soep en bestrooi deze met de peterselie.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Dec 2008 13:20:04    Onderwerp: Reageren met citaat

Ilse schreef:

Kip hachee

2 kippen
4 lepels margarine
2 uien
2 teentjes knoflook
3 grote tomaten
2 lepels zout
zwarte peper


Snijd de kip in grote stukken. Smelt de margarine en bak de kippen in 8 minuten op hoog vuur. Voeg het zout, knoflook en in dunne plakjes gesneden uien toe. Voeg dan de gepelde en in stukken gesneden tomaten en wat zwarte peper toe. Doe het deksel op de pan en kook het op laag vuur gaar. Serveren met rijst.

_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen







Geplaatst: 7 Dec 2008 13:20:04    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Buitenlandse gerechten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games