www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Wat gooien we op de BBQ deze "zomer"
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> KOKEN op de camping!
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
kokkerius EX
Postrank: Hulpkok
Postrank: Hulpkok


Geregistreerd op: 18 Jul 2008
Berichten: 93
Woonplaats: borssele

BerichtGeplaatst: 21 Jul 2008 11:36:10    Onderwerp: Wat gooien we op de BBQ deze "zomer" Reageren met citaat

Hallo dit lijkt me wel een leuk topic.
het hoeft natuurlijk niet alleen op de bbq maar alles dr om heen dus ook salades e.d.

Zelf kan ik spareribs wel waarderen.
Maar ook gamba's gemarineerd in knoflook en sojaolie met wat verse ananas en rode ui is goed te doen.
Kom maar op met die lekkere dingen.
gr Koooerius EX
_________________
EEN SNICKER PAST BEST IN 1X IN JE MOND
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 21 Jul 2008 11:36:10    Onderwerp:

Terug naar boven
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 21 Jul 2008 17:31:39    Onderwerp: Reageren met citaat

Uhhh sat? pizza

Mzl. Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
renpiet
Postrank: Afwasser
Postrank: Afwasser


Geregistreerd op: 16 Jul 2008
Berichten: 8
Woonplaats: goes

BerichtGeplaatst: 21 Jul 2008 20:16:10    Onderwerp: wat op de barbeque Reageren met citaat

ik ben zelf na al die jaren vlees op de barbeque te hebben gedaan overgestapt op vis en dan doe ik het meestal met groente en
kruidenboteren kruiden in aluminium folie op de barbeque.

heerlijk gewoon als je van vis houd.

wie geeft de volgende tip.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Kookmarc
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 691
Woonplaats: Biezelinge

BerichtGeplaatst: 21 Jul 2008 22:14:06    Onderwerp: Reageren met citaat

IK!,

Om maar even aan de vis kant te blijven nog een leuk ideetje! Idea Applause

Je kan in aluminiumfolie bijna alle denkbare soorten vis garen op de BBQ, Ikzelf vind het super om een stuk verse tonijn zo te garen.

Voeg hierbij alleen wat groentetjes, peper, zout en indien aanwezig wat room op smaak gemaakt met visbouillon(of poeder), als je het zonder vocht doet wat kruidenboter erbij, dit houd de vis lekker sappig!(en smaakvol!)

who's next! pizza
_________________
www.veerhuis.net
www.krommewatergang.nl
www.kookookeens.nl
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 18 Aug 2008 18:46:25    Onderwerp: Reageren met citaat

Tonijn is natuurlijk ook erg geschikt om zo te grillen op een BBQ.

Wat betreft het in alufolie BBQen, is natuurlijk het mooiste moment, het openen van je pakketje en het bouquet wat vrij komt heerlijk opsnuiven Red_Colorz_PDT_42

Soortje van en papillote koken ej?

Hans Arrow

btw, we hebben nog wilde zalm spiezen liggen in de diepvries. Die moeten er binnenkort aan geloven lijkt mij.
Moet het wel wat beter weer zijn haha.
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
a@rdbeitje
Postrank: Afwasser
Postrank: Afwasser


Geregistreerd op: 01 Nov 2008
Berichten: 6
Woonplaats: Groningen

BerichtGeplaatst: 1 Nov 2008 11:35:19    Onderwerp: Reageren met citaat

Mijn tante heeft afgelopen zomer heerlijke kipspiezen gemaakt met spek.

Eerst kipfilet koken tot het gaar is en dan in repen snijden die in de lengte gespietst worden met een sat prikker.
Spek(ontbijtspek, katenspek wat jij wil) omheen rollen en op de BBQ
Omdat de kip al gaar is zal niet het spek tot roet hoeven gebakken worden, maar het worst wel erg donker.

Wat ik zelf erg lekker vind als toetje is gebakken banaan.

1 banaan per persoon en over de lengte in tween snijden. Doe het in aluminiumfolie en doe er ruim rum in en bruine suiker. Bootje dichtvouwen en warm laten worden.

Of de algemeen bekende garnalenspies gebakken in lookboter... Jammm
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Anita
Postrank: Meesterkok
Postrank: Meesterkok


Geregistreerd op: 25 Okt 2008
Berichten: 763

BerichtGeplaatst: 1 Nov 2008 14:10:58    Onderwerp: Reageren met citaat

Dat van die banaan dat doen wij met appel.

Appels schillen.
Klokhuis met een appelboor eruit halen.
Appel op een stuk aluminiumfolie zetten en daar van rozijntjes en suiker.
Tussen de kooltjes leggen en als die klaar is lekker een dot vanille ijs erbij!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 1 Nov 2008 20:30:00    Onderwerp: Reageren met citaat

Dat wat jullie met banaan en appel doen, doe ik met ananas Wink
Rum en bruine suiker erbij en smullen maar!

Ach, zo kun je eindeloos variren denk ik.

Wat betreft de kip van Linda, ik ben meer voorstander van de kip pocheren wat inhoudt dat je de stukjes kip niet kookt, maar zachtjes gaart in kippenbouillon die niet boven de 90C. uitkomt.
Geeft een veel zachtere en minder droog resultaat.
In principe zou je ze ook zachtjes in de pan kunnen aanzetten en tegen het gare aanbrengen en dan omwikkelen met spek op een spies.

Maaruh, "deze zomer"...Rolling Eyes

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Anita
Postrank: Meesterkok
Postrank: Meesterkok


Geregistreerd op: 25 Okt 2008
Berichten: 763

BerichtGeplaatst: 1 Nov 2008 21:37:56    Onderwerp: Reageren met citaat

Je kan maar vast ideetjes op doen voor de volgende zomer he Cool

Trouwens ook erg lekker om een marinade te maken van flink wat pesto (maakt niet uit welke, gewoon die je zelf het lekkerst vind) en een scheutje olijfolie.
Daar blokje kip in doen en na het marineren aan sateprikkers rijgen.
Heerlijk.
En daarbij dan lekker ciabatta en tomaatjes eten!!!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 19 Jun 2009 17:55:52    Onderwerp: Reageren met citaat

Het is in ieder geval weer een hot item op het moment.

Ik liep bij Dirk in de supermarkt en daar was een heuse BBQ-demo gaande om vlees van een bepaald merk aan de man te brengen.

Leuke spiesjes en gemarineerd vlees voerden de boventoon.
Handig als je snel even iets wilt halen voor de BBQ en niks zelf wilt doen.

Wel blijft zelf doen het lekkerste vind ik persoonlijk...

Je kunt nu ook een wijntje voor bij de BBQ bij ons bestellen met ledenkorting!
Klik hier voor de aanbiedingsTOPwijn!

Mocht je in dit topic begonnen zijn, dan raad ik je aan ons andere BBQ-topic ook nog even mee te nemen als je daar niet net vandaan komt Wink
Klik hier voor meer...

En blijf natuurlijk je ideen hieronder posten!

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Silke
Postrank: Afwasser
Postrank: Afwasser


Geregistreerd op: 08 Jun 2009
Berichten: 16
Woonplaats: antwerpen

BerichtGeplaatst: 3 Jul 2009 20:05:47    Onderwerp: Reageren met citaat

Bij ons doen marokkaanse scampis het goed. Die marineer ik lekker zelf en gaan eventjes de gril op.
Verder ben ik dol op veel groenten bij de bbq... pastasalade, aardappelsala de, italiaanse salade etc...
Ik ben eigenlijk dol op bbqen... op mijn blog heb ik zelf een bbq week gehad.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 4 Jul 2009 09:21:34    Onderwerp: Reageren met citaat

Doe effe een linkje naar je BBQ-week-blog?

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Silke
Postrank: Afwasser
Postrank: Afwasser


Geregistreerd op: 08 Jun 2009
Berichten: 16
Woonplaats: antwerpen

BerichtGeplaatst: 6 Jul 2009 05:40:15    Onderwerp: Reageren met citaat

http://pottenkijker.skynetblogs.be/archive-month/2009-06

Het begint onderaan en gaat 7 dagen voort.
Dus effe naar beneden scrollen en dan vind je het vanzelf!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 6 Okt 2009 20:53:59    Onderwerp: Reageren met citaat

Wordt er nog gebarbecued?

Leuk woord trouwens...

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Anita
Postrank: Meesterkok
Postrank: Meesterkok


Geregistreerd op: 25 Okt 2008
Berichten: 763

BerichtGeplaatst: 6 Okt 2009 21:09:03    Onderwerp: Reageren met citaat

Bij ons niet hoor.
Word langzamerhand weer stamppot zuurkool met rookworst weer he
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 6 Okt 2009 21:09:03    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> KOKEN op de camping! Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games