www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Olijfolie van Valderrama, kookookeens verdiept zich!

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Warenkennis en producten.
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Kookmarc
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 691
Woonplaats: Biezelinge

BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2009 12:40:33    Onderwerp: Olijfolie van Valderrama, kookookeens verdiept zich! Reageren met citaat

Op de horecabeurs van afgelopen maart ben ik in gesprek gekomen met Meneer ten Kroode van Valderrama Olijfolie.

Hij liet mij de smaken van zijn 5 prachtige olijfolie's proeven en er zijn duidelijke verschillen te poeven.

Hieronder een uitleg over de verschillende olijfolie's:

Arbequina
Groene appeltjes, vers gemaaid gras, limoen, mango en banaan

Hojiblanca
Zachte tonen van groen hout, liguster, tomaat en rucola

Picudo
Een verfijnde olijven smaak met een 'nootje' en een 'botertje'

Ocal
De meest neutrale, de zachtste van de vijf variteiten, bijna drinkbaar!

Cornicabra
Meest uitgesproken van de vijf, groen gras, grapefruit, citroen en een pepertje.



De smaken worden 100% gegenereerd door de olijven zelf, geen toevoegingen!!

Wil je een uitgebreide uitleg over elke olie klik dan even hier


Productieproces

De productie van de olijfolie is ook zeer speciaal te noemen, het duurt namelijk maar 45 minuten!! Door dit snelle proces behoud de olijfolie zijn superieure kwaliteit!

De Olijven worden voor valderrama olijfolie ook niet geperst! Ze worden gecentrifugeerd!
Het productieproces heeft een maximale temperatuur van 18 C.
Tanninegevoeglige schilletjes worden binnen 1 minuut uitgecentrifugeerd, hierdoor geen bitter en geen dominantie.

De olijven worden door grote machines die over de olijfbomen heen rijden uit de bomen geschud met rubberen stangen:

In een continue proces heeft deze plukmachine per olijfboom maximaal 20 seconden nodig. De geplukte olijven worden in twee ingebouwde containers (500 kg per container) opgeslagen en iedere 10 minuten geledigd in een groene Ferrari (landbouwwerktuig).


Daarna worden de olijven gewassen en ontdaan van onregelmatigheden in een soort jacuzzi met water uit een bron onder het landgoed van Valderrama. Drogen op de rollenbank.


De olijven worden dan voorzichtig gekneusd.


Valderrama voert het proces van separatie uit d.m.v. een geavanceerde vorm van centrifuge. In een eerste horizontale centrifuge wordt in het tijdsbestek van slechts n minuut, bij 3000 toeren p.m., de nieuwe olijven juice voor 90% geschoond van de olijvenpulp.

In een tweede vertikale centrifuge wordt de verse olijven juice verder geschoond. Maar nu met een snelheid van 7000 toeren p.m. gedurende 4 minuten. Door deze techniek is filteren niet nodig omdat alle onzuiverheden in de centrifuge achterblijven. Zo blijft de geur, smaak, kleur en vitamine in de olie i.p.v. het filter.

Dan komt er er zo uit en wordt het gezeeft.


En zo ziet ie eruit voordat ie wordt opgeslagen.


Opgeslagen in tanks onder voortdurende toevoeging van stikstof tegen bederf.


hier kun je een filmpje van het productieproces zien:
Productiefilmpje

Kijk voor meer info vooral nog even op de site van Valderrama!

www.valderrama.nl

Voor filmpjes van topkoks die werken met Valderrama olijfolie check het filmpjestopic:

Filmpjes met Topkoks

Wil je valderama olijfolie winnen? check:

Prijsvraag
_________________
www.veerhuis.net
www.krommewatergang.nl
www.kookookeens.nl


Laatst aangepast door Kookmarc op 18 Mrt 2009 22:34:19; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger







Geplaatst: 16 Mrt 2009 12:40:33    Onderwerp:

Terug naar boven
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2009 20:24:07    Onderwerp: Reageren met citaat

Ziet er goed uit Marc!

De smaken zijn inderdaad verbluffend! Ook het op basis van pectine gemaakte gelei was een innovatie op zich.

Met Valderrama lijkt boter op tafel opeens overbodig. De smaakvolle olin hebben namelijk alleen een eigen karakter.

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Warenkennis en producten. Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games