Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp |
Auteur |
Bericht |
irmgard40 Postrank: Afwasser

Geregistreerd op: 13 Okt 2008 Berichten: 3
|
Geplaatst: 2 Apr 2009 17:36:25 Onderwerp: tonijnkroket |
|
|
Heerlijk en makkelijk.
kook 5grote aardappels in hun schil. Stoom 800gr spinazie(vers en fijngesneden)
Laat 1,5 blikje tonijn uitlekken.
Aardappel tot een puree maken. Voeg de spinazie.tonijn half bosje verse dille en een half bosje peterselie(fijn gesneden) wat zout en vers gemalen peper er door.
Maak er kroketjes van,rol ze in de bloem dan door een opgeklopt ei rollen en daarna in de paneermeel.
Dit bakken in de pan met olijfolie.Heerlijk bij vis.
Ik heb dit geserveerd in ons restaurant. De mensen vnonden het allemaal heerlijk! |
|
Terug naar boven |
|
 |
|
Geplaatst: 2 Apr 2009 17:36:25 Onderwerp: |
|
|
|
|
Terug naar boven |
|
 |
Anita Postrank: Meesterkok

Geregistreerd op: 25 Okt 2008 Berichten: 763
|
Geplaatst: 2 Apr 2009 17:39:43 Onderwerp: |
|
|
Hier kan je natuurlijk ook kleine balletjes van draaien lijkt mij.
Heb je een alternatieve bitterbal voor op je feestje ofzo.
Ga hem in ieder geval onthouden! |
|
Terug naar boven |
|
 |
www.kookookeens.tk Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008 Berichten: 1811 Woonplaats: Zeeland
|
Geplaatst: 19 Apr 2009 22:11:37 Onderwerp: |
|
|
Ik heb dit met stamppotjes gedaan, is ook een knaller.
Ook hier geldt weer, je kunt eindeloos variëren...
Hans  _________________ Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken.
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom! |
|
Terug naar boven |
|
 |
Anita Postrank: Meesterkok

Geregistreerd op: 25 Okt 2008 Berichten: 763
|
Geplaatst: 20 Apr 2009 09:23:59 Onderwerp: |
|
|
Met gewone huis-tuin-en keukenstamppotjes????? |
|
Terug naar boven |
|
 |
Kookmarc Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008 Berichten: 691 Woonplaats: Biezelinge
|
Geplaatst: 20 Apr 2009 12:07:27 Onderwerp: |
|
|
het lijkt me dat ie wel iets stevig moet zijn maar in princiepe moet het kunnen, je kan ook een aardappelkroket maken dus waarom niet met stamppot?
echt een toppertje! _________________ www.veerhuis.net
www.krommewatergang.nl
www.kookookeens.nl |
|
Terug naar boven |
|
 |
Inge Postrank: Chefkok

Geregistreerd op: 18 Jan 2009 Berichten: 261
|
Geplaatst: 29 Apr 2009 16:42:56 Onderwerp: |
|
|
Ik weet niet beter dan dat je niet moet "frituren in olijfolie" zou niet geschikt zijn en de smaak zou afnemen. Dus heb even wat opgezocht:
“Het rookpunt van extra olijfolie ligt op 210º C.”
Nieuwsgierig geworden, heb ik vanavond zelf de proef in onze keuken gedaan met behulp van een professionele digitale termometer, die tot 300ºC gaat. Onze zuivere 100% Arbequina extra olijfolie begon pas een beetje te walmen bij 240º C. En ik heb er echt met mijn neus boven gehangen.
Mijn conclusie: voor bakken en braden (120º C.– 150º C.) is een zuivere extra olijfolie absoluut veilig. Voor veilig frituren (170ºC.-190º C.) ook wel, maar ik raad je aan de olie tóch niet meer dan 3 keer opnieuw op te warmen, omdat welke olie dan ook na hergebruik rookpunt verliest, c.q. sneller gaat walmen. Extra olijfolie is daarbij duur en dat is slecht voor je portemonnaie. Verse extra olijfolie die nog troebel is, kan je beter alleen koud gebruiken bij brood, door de sla of als component van een saus. Dat is ook veel smakelijker.
Tenslotte nog één ding: geraffineerde olijfolie uit olijfolieperskoek (ook wel genaamd Orujo, Sansa of Pomace) is minder goed voor je gezondheid. Het maakt niet uit of je deze koud of warm gebruikt. Het is nl. zó dat tijdens het raffinageproces er overmijdelijk een miniscuul klein beetje van de kankerverwekkende stof “benzo(a)pyreen” in de olie komt. Deze stof onstaat uit verhitting van chemische oplosmiddelen zoals hexaan of heptaan, die bij het raffineren gebruikt worden. Trouwens alle geraffineerde zaadoliën kennen dit probleem ook w.o. saffloer-, avocado-, arachide-, druivenpitten-, sesam-, soja-, maïs-, zonnebloemen en jawel …. canola-olie ! Alleen extra olijfolie is op natuurlijke wijze volkomen vrij van benzo(a)pyreen.
bRON:http://nl.solivera.com/bakken_en_braden.htm _________________ Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd |
|
Terug naar boven |
|
 |
www.kookookeens.tk Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008 Berichten: 1811 Woonplaats: Zeeland
|
Geplaatst: 29 Mei 2009 22:56:26 Onderwerp: |
|
|
Wat een wijsheid! Super...
Misschien ook ene topic openen of toevoegen aan deze info?
Ik vind zelf olijfolie te veel smaken om alles in te bakken en te frituren.
Eigenlijk is zonnebloemolie gezonder daar het meer meervoudig onverzadigde vetzuren dan olijfolie bevat.
Verder minder dominant van smaak, lekker neutraal zelfs...
Meervoudige onverzadigde vetzuren verlagen het cholesterol!
En toch is een lekker blokje ossenwit ook niet verkeerd, hele andere smaak meteen, dierlijk en dus niet zo gezond...
Bestaat dat nog eigenlijk?
Hans  _________________ Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken.
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom! |
|
Terug naar boven |
|
 |
Kookmarc Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008 Berichten: 691 Woonplaats: Biezelinge
|
Geplaatst: 2 Jun 2009 17:28:51 Onderwerp: |
|
|
ossewit word zeker nog gebruikt.
Gebruikte het bij het veerhuis, chocolade ging er ontzettend van glimmen, beter vertel ik niet hoeveel we gebruikten in chocolade om y's door te halen  _________________ www.veerhuis.net
www.krommewatergang.nl
www.kookookeens.nl |
|
Terug naar boven |
|
 |
Kookmarc Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008 Berichten: 691 Woonplaats: Biezelinge
|
|
Terug naar boven |
|
 |
|
|
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
|
|