www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Kruiden-/knoflookboter, kruiden-/knoflookcrme

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Bijgerechten en overigen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 12 Apr 2009 12:37:55    Onderwerp: Kruiden-/knoflookboter, kruiden-/knoflookcrme Reageren met citaat

Hoi allemaal,

Op de laatste messendemo heb ik een mooie kruidencrme laten zien.
Erg simpel en lekkerder dan menig kruidenboter uit de supermarkt.

Ingredienten:
-250 gr. roomboter
-1 2 teentjes knoflook
-verse peper
-zout
-bieslook of andere kruiden

Bereiding:
-Laat de boter op kamertemperatuur komen.
-Sla de boter luchtig en wit in een bekken met de handmixer.
-Voeg de geperste knoflook, peper, zout en kruiden eraan toe.
-Spatel door de luchtige boter.

Voila!

Deze boter doet het altijd goed en kan in de koelkast best lang bewaard worden mits afgesloten.
Je kunt hem ook in kleine porties in de diepvries bewaren.

Let wel, dat vers natuurlijk het lekkerste is en dat je de boter tijdig uithaalt voor gebruik, want niets ergert mij meer dan harde boter in een restaurant of waar dan ook!

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen







Geplaatst: 12 Apr 2009 12:37:55    Onderwerp:

Terug naar boven
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 12 Apr 2009 19:01:11    Onderwerp: Reageren met citaat

En van de simpelste, maar o zo lekker en belangrijk in de culinaire wereld!

Ook op de messendemo laatst was het een waar succes.

Daarnaast kost het ook minder dan kruidenboter in de super, want een pakje roomboter koop je vanaf 0,89 geloof ik en knoflook en wat groen kun je zo uit de tuin halen of heb je wel liggen.

Kosten van ruim 250 gram kruidenboter zijn dan slechts 1,--!
Die bakjes in de super met deels uit gehard vet gecreeerde prutjes zijn vaak duurder dan een euro en ook nogeens maar 125 gram ofzo.

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Danoesja
Postrank: Keukenassistent
Postrank: Keukenassistent


Geregistreerd op: 05 Mei 2011
Berichten: 27
Woonplaats: Kamering/Geertruidenberg

BerichtGeplaatst: 7 Mei 2011 10:29:08    Onderwerp: Reageren met citaat

Even in een spuitzak doen met een spuitmond met grote normale ronde opening en nu een lange rol spuiten op een koud bak blik belegd met bakpapier. In handzame stukjes verdelen met een mes van 1 a 2 cm.

Spuitmondje wisselen (grote ster) en nu toefjes spuiten op de rest van het blik.

Blik een half uurtje tot een uur in de vriezer plaatsen,eruit nemen, stukjes en toefjes verzamelen in een plastic diepvrieszak, zo heb je altijd kant en klare stukjes en toefjes die je kunt verwerken bij het koken, presenteren etc.

Het enige wat je hoeft te doen is zoveel en dat te pakken wat je nodig heb en in de keuken binnen een half uurtje op temp te laten komen.

Maak ook eens een andere kruidenboter, meer pittig, Italians, Indiaas etc.

MLG

Danuta
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 7 Mei 2011 20:30:20    Onderwerp: Reageren met citaat

Super handig zo ja.
In de vriezer bewaren en je hebt het altijd bij de hand!

Hans
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Danoesja
Postrank: Keukenassistent
Postrank: Keukenassistent


Geregistreerd op: 05 Mei 2011
Berichten: 27
Woonplaats: Kamering/Geertruidenberg

BerichtGeplaatst: 8 Mei 2011 08:48:10    Onderwerp: Reageren met citaat

Grijns....wonend in the middle of nowhere leer je snel om meer en anders gebruik te maken van een diepvriezer, bespaart mij ook veel tijd als ik gasten heb. Minder tijd in de keuken als ik dit soort dingen voorbereid in de diepvries heb liggen.

Aan het eind van de zomer verwerk ik zo ook de laatste kruiden uit de tuin en heb ik heel de winter kruidenboter van kruiden uit eigen tuin, maar ook deels invriezen met wat water in ijsblokjes zoals bvb selderij, werkt ook goed.
Je kunt hier niet vaak verse bladselderij kopen, wel knol en bleek.

MLG

Danoesja
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Bijgerechten en overigen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games