www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Le plat du jour Belge
Ga naar pagina 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Wat eten we vandaag?
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
JohnCee
Postrank: Basiskok
Postrank: Basiskok


Geregistreerd op: 26 Okt 2009
Berichten: 134

BerichtGeplaatst: 26 Okt 2009 21:32:41    Onderwerp: Le plat du jour Belge Reageren met citaat

Le plat du jour Belge
(De dagschotel uit België dus...)

Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 26 Okt 2009 21:32:41    Onderwerp:

Terug naar boven
JohnCee
Postrank: Basiskok
Postrank: Basiskok


Geregistreerd op: 26 Okt 2009
Berichten: 134

BerichtGeplaatst: 26 Okt 2009 21:39:22    Onderwerp: Plat 001 Reageren met citaat

Beste vrienden, hier is mijn eerste 'plat du jour Belge'
Ik hoop dat jullie er evenveel plezier aan beleven als ik.

Groeten uit 'La Belgique'
John Wink

Vandaag werd het:
Wok met tonijn en chinese noedels



tonijn (gebakken en in stukjes)
sluimerwtjes
rode paprika
broccolli
ui
look/gember (gesnipperd)
sojasaus
zout/peper
vijfkruidenpoeder
olijfolie
chinese noedels ('mie' in nederland?)
glaasje rode wijn


Laatst aangepast door JohnCee op 14 Dec 2009 13:56:39; in totaal 3 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JohnCee
Postrank: Basiskok
Postrank: Basiskok


Geregistreerd op: 26 Okt 2009
Berichten: 134

BerichtGeplaatst: 27 Okt 2009 16:04:58    Onderwerp: Plat 002 Reageren met citaat

*
Voilà, vandaag iets in de oven...
Quiche courgette, aubergine en spekjes



ingredienten
bladerdeeg
eieren
room
gemalen kaas
courgette
aubergine
ontbijtspek (stukjes)
zout/peper
olijfolie
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Lucette
Postrank: Meesterkok
Postrank: Meesterkok


Geregistreerd op: 25 Okt 2008
Berichten: 849
Woonplaats: Woldendorp

BerichtGeplaatst: 27 Okt 2009 20:31:14    Onderwerp: Reageren met citaat

Hallo John, dat ziet er lekker uit! Mooie foto's ook, leuk!
- chinese noedels ('mie' in nederland?) --> klopt maar noedels kennen we hier ook Wink

- veel grappiger vind ik het volgende: sluimerwtjes. Aan de foto te zien bedoel jij de groente die we hier peultjes noemen.

Grappig om te zien dat onze zuiderburen toch totaal andere woorden gebruiken dan wij.

Ben benieuwd naar je volgende posting!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 27 Okt 2009 21:31:47    Onderwerp: Reageren met citaat

Hey,

Erg leuk dit topic!
Mooi met die foto's en grappig met de Vlaamse taal!

Ga zo door zou ik zeggen.

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
JohnCee
Postrank: Basiskok
Postrank: Basiskok


Geregistreerd op: 26 Okt 2009
Berichten: 134

BerichtGeplaatst: 30 Okt 2009 11:43:45    Onderwerp: Reageren met citaat

— — — 

Hallo Lucette en Hans,

Bedankt voor jullie sympathieke reacties!
Het is voor iedere 'nieuweling' leuk om te
merken dat hij welkom is in het forum.
_______________________________

Eens kijken wat ik jullie vandaag kan voorstellen...
Zin in een visgerecht? Hier gaan we:

Koolvis met witloof en broccollipurée



ingredienten
koolvismoten
witloof
broccolli/sojaroom/olijfolie
zout/peper
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JohnCee
Postrank: Basiskok
Postrank: Basiskok


Geregistreerd op: 26 Okt 2009
Berichten: 134

BerichtGeplaatst: 31 Okt 2009 16:04:50    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik kom wel eens op spaanse kookforums en zie daar dat er soms 'pittige' discussies plaats vinden
(meestal tussen de Valencianen en de rest van Spanje) over wat nu de échte paella is.
Dit is de reden dat ik het (rommelige) soort rijstgerecht dat ik bereid in een spaans forum
nooit 'Paella' durf te noemen. Om conflicten te voorkomen noem ik het dan maar
'Arroz con un poco de todo' (Rijst met een beetje vanalles)... Wink

Arroz con un poco de todo
Rijst met een beetje vanalles



Ingrediënten
Rijst (uiteraard)
prinsessenboontjes (sperzieboontjes)
groene paprika
tomaat
ui/look
chorizo
kip
mosselen
provençaalse kruiden
zout/peper


Laatst aangepast door JohnCee op 2 Nov 2009 14:02:28; in totaal 2 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Anita
Postrank: Meesterkok
Postrank: Meesterkok


Geregistreerd op: 25 Okt 2008
Berichten: 763

BerichtGeplaatst: 31 Okt 2009 19:22:06    Onderwerp: Reageren met citaat

Ziet er leuk uit zo Very Happy
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JohnCee
Postrank: Basiskok
Postrank: Basiskok


Geregistreerd op: 26 Okt 2009
Berichten: 134

BerichtGeplaatst: 1 Nov 2009 14:58:45    Onderwerp: Reageren met citaat

Bedankt Anita!
———————
Leuk, nu we toch in het zuiden aanbeland zijn, laat ons er nog maar even blijven.
Erwtjes op z'n Portugees met een eitje, chorizo.en brood.
(Dit is een makkelijk éénpersoonsgerecht Lucette!)

Portugese erwtjes
Ervilhas guisadas à portuguêsa



ingrediënten
erwtjes (± 150 tot 200 gram per persoon)

chorizo (± 75 gram per persoon)

ui (een kwart ui per persoon)

kippebouillon (± 25 cl per persoon)
eieren (1 per persoon)

zout/peper

suiker

olijfolie

koriander

bereiding
Dit gerecht kan je best in afzonderlijke porties bereiden. Bijvoorbeeld in een klein pannetje per persoon.

Was en dop de erwtjes, of gebruik diepvries erwten. Snipper, per persoon, een kwart ui.
Ontvel de chorizo en snij de worst in plakjes met een dikte van een halve centimeter.
Fruit de ui even op een zacht vuurtje in olijfolie zonder hem te laten bruinen.
Voeg, wanneer de ui goudgeel is, 25 cl warme bouillon bij (let op, water op hete olijfolie kan spatten!)
wanneer de bouillon kookt voeg je de erwtjes toe samen met peper, zout en een mespunt suiker.
Leg de plakjes chorizo langs de rant van de pan op de erwtjes en breek in het midden een ei.
Laat dit alles nog enkele minuten zachtjes koken op een laag vuurtje. Indien nodig dek je de pan even af.
Het gerecht is klaar wanneer er een dun wit vliesje over de eierdooier zit.
Strooi er de gesnipperde koriander over.

Dien op in de individuele pannetjes en serveer er frans brood bij. Lekker met een glaasje Vino Verde.
____________________________________________________________________________


Laatst aangepast door JohnCee op 1 Nov 2009 16:24:47; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Lucette
Postrank: Meesterkok
Postrank: Meesterkok


Geregistreerd op: 25 Okt 2008
Berichten: 849
Woonplaats: Woldendorp

BerichtGeplaatst: 1 Nov 2009 15:02:48    Onderwerp: Reageren met citaat

Haha John, jij hebt goed opgelet, dankje voor de tip!
Ik ken het gerecht niet, maar er gaan allemaal dingen in die ik graag lust. Begrijp ik goed, dat het een soort soep is?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JohnCee
Postrank: Basiskok
Postrank: Basiskok


Geregistreerd op: 26 Okt 2009
Berichten: 134

BerichtGeplaatst: 1 Nov 2009 15:21:11    Onderwerp: Reageren met citaat

Ja Lucette,
Je zou het een maaltijdsoep kunnen noemen.
Wij eten het als hoofdgerecht. Afhankelijk van
de hoeveelheid bouillon 'zweeft' het ergens
tussen een stoofpotje en een soep.

John
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Lucette
Postrank: Meesterkok
Postrank: Meesterkok


Geregistreerd op: 25 Okt 2008
Berichten: 849
Woonplaats: Woldendorp

BerichtGeplaatst: 1 Nov 2009 17:25:30    Onderwerp: Reageren met citaat

Nou hij is uitgeprint en gaat op de stapel nog-te-maken-recepten. Aangezien die stapel nogal fors is Embarassed kan het even duren maar je hoort zeker hoe het geworden is.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Kookmarc
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 691
Woonplaats: Biezelinge

BerichtGeplaatst: 2 Nov 2009 14:19:39    Onderwerp: Reageren met citaat

je bent erg actief als het om koken gaat! errug leuk om te lezen al die gerechtjes!

leuk topic om te volgen! Cool
_________________
www.veerhuis.net
www.krommewatergang.nl
www.kookookeens.nl
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
JohnCee
Postrank: Basiskok
Postrank: Basiskok


Geregistreerd op: 26 Okt 2009
Berichten: 134

BerichtGeplaatst: 2 Nov 2009 21:09:11    Onderwerp: Reageren met citaat

________________________

Bedankt Marc!

Vandaag iets eenvoudigs én iets dat in geen tijd klaar is.

Lever met ananas



Ingrediënten
Lever
ananas
sojasaus
aardappelpurée
snuifje muskaatnoot
tuinkers
peper/zout

________________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JohnCee
Postrank: Basiskok
Postrank: Basiskok


Geregistreerd op: 26 Okt 2009
Berichten: 134

BerichtGeplaatst: 3 Nov 2009 14:14:11    Onderwerp: Reageren met citaat

________________________

Aujourd'hui le chef vous propose
la choucroute au vin blanc...

Choucroute au vin blanc
Zuurkool met witte wijn


________________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 3 Nov 2009 14:14:11    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> Wat eten we vandaag? Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Volgende
Pagina 1 van 12

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games