| Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp |
| Auteur |
Bericht |
Kees

Geregistreerd op: 20 Aug 2024 Berichten: 693 Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug
|
Geplaatst: 19 Nov 2025 14:38:42 Onderwerp: Boterpotje |
|
|
Smaken verschillen en het is duurder dan margarine maar ik gebruik graag boter in de keuken en op brood. Nadeel is de smeerbaarheid, uit de koelkast keihard en 's zomers buiten de koelkast snel ranzig en zelfs vloeibaar als het erg warm is. Sinds kort gebruik ik een Frans boterpotje met een soort waterslot. Onderin het buitenste deel doe je een klein laagje water met wat zout en het andere deel met de boter doe je daar ondersteboven in zodat de rand net onder water staat, afgesloten van de buitenlucht.
Resultaat is boter die buiten de koelkast dagenlang goed en toch smeerbaar blijft. Kost iets neer dan een tientje, bijvoorbeeld bij Amazon.
 |
|
| Terug naar boven |
|
 |
|
Geplaatst: 19 Nov 2025 14:38:42 Onderwerp: |
|
|
|
|
|
| Terug naar boven |
|
 |
Greet.W

Geregistreerd op: 20 Aug 2024 Berichten: 1054
|
Geplaatst: 19 Nov 2025 16:40:25 Onderwerp: |
|
|
Leuk handig boterpotje .
Ik gebruik zelden echte boter , dit vanwege het hoge vetgehalte , wel gebruik ik tegenwoordig wat vaker Becel met boter . |
|
| Terug naar boven |
|
 |
Kees

Geregistreerd op: 20 Aug 2024 Berichten: 693 Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug
|
Geplaatst: 19 Nov 2025 23:47:04 Onderwerp: |
|
|
| Greet.W schreef: | Leuk handig boterpotje .
Ik gebruik zelden echte boter , dit vanwege het hoge vetgehalte , wel gebruik ik tegenwoordig wat vaker Becel met boter . |
Dan zou je kunnen overwegen om gewoon de helft te gebruiken? vetgehalte van boter en margarine ontloopt elkaar hoogstens enkele procenten. Vet is behalve een bouwstof nuttig als drager van vitamines en andere voedingsstoffen. Voor de volledgheid is er ook nauwelijks tot geen bewijs voor dat boter slecht is voor de hartgezondheid. Grasboter zou zelfs beter voor de zijn door de samenstelling van de vele soorten vetzuren. Voor boterliefhebbers lijkt me dit een heel fijne oplossing. Het is even wat proppen en duwen maar er gaat bijna een pakje in het potje. De rest gebruik ik om een eitje in te bakken, een roux te maken of als smaakmaker in de meest uiteenlopende gerechten.
Smaken verschillen trouwens ook. Af en toe kom ik iemand tegen die geen boter lust en velen zal het ook niet veel uitmaken, net zoals bij aardappels, waar ik zelfnogal kieskeurig mee ben. |
|
| Terug naar boven |
|
 |
|