Marc Beheerder
Geregistreerd op: 28 Mei 2013 Berichten: 111 Woonplaats: Nieuwe Pekela
|
Geplaatst: 2 Jun 2013 09:04:43 Onderwerp: Het hanteren van slangen, algemene informatie |
|
|
Als je eenmaal een slang hebt zul je die regelmatig moeten hanteren, om hem uit zijn bak te halen voor een schoonmaakbeurt, om hem te controleren, om hem te behandelen met medicatie, of als hij ergens naar toe moet.
Enkele tips voor het hanteren van je dier kun je hier lezen.
Was altijd je handen voordat je je dier wil oppakken, een slang is erg gevoelig voor allerlei soorten parasieten. Je kunt hiermee ziektes voorkomen, dit wordt elders besproken. Ook na het aanraken van je slang was je je handen. Heb je een ander dier aangeraakt, neem een muis als voorbeeld, was dan zeker je handen. Je slang kan denken dat je hand een muis is, en zou je kunnen bijten. Benader je slang van de zijkant, als je je hand boven hem houdt kan hij zich bedreigt voelen. Raak hem eerst aan, voordat je hem pakt, hij weet dan wat er gaat gebeuren. Aarzel nooit, je hand terugtrekken omdat je twijfelt kan je slang doen schrikken. Pak een jonge slang met 1 hand in het midden van zijn lichaam, een grotere slang pak je met 2 handen. Geef je slang het gevoel dat hij niet kan vallen, het kan zijn dat je slang zich om je hand heen krult, dat trekt nogal. Maak geen onverwachte bewegingen, doe rustig aan en schenk de tijd aan je dier en niet aan iets anders.
Leg je slang nooit om je nek, je dier heeft het gevoel dat hij kan vallen en zal om maar niet te vallen zich om je nek heen slaan, wurgen dus. Je kan in paniek raken, en slangen zijn ontzettend sterk.
Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat je slang in een rotbui is en een keer bijt.
Probeer dan niet je hand terug te trekken, je maakt de wond alleen maar erger, en je kunt daarbij je dier ernstig beschadigen. Vaak laat je slang meteen weer los, soms houdt de slang vast en wil niet meer loslaten. Er zijn dan twee opties, je kunt een wattenstaafje voor zijn ogen houden het kan zijn dat ie loslaat en daar in hapt. Of je duwt een watje met een beetje alcohol (70%) op zijn neus. Was je handen naderhand goed en ga naar de huisarts en laat de wond(je) bekijken. Zorg ervoor dat je je dier zo snel mogelijk weer oppakt, als het te lang gaat duren kun je bang worden voor je dier. Dat is geen beste zaak want dan kan de verzorging in gevaar komen. Durf je echt niet meer zorg dan dat je zo snel mogelijk een nieuw adres voor je dier vindt. Het kan zijn dat je dier het helemaal niet leuk vindt om opgepakt te worden en begint te blazen en sissen. Moet je dier er echt uit, leg dan even een handdoek over hem heen.
En nog even een tip: blijf bij reuzenslangen altijd oppassen, ze zijn echt sterker dan een volwassen man.
_________________ _________________ Life is all about finding people that are your kind of crazy. |
|