FAQ    Zoeken    Gebruikersgroepen   Registreren   Profiel    Log in om je privéberichten te bekijken    Inloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Faq's by me..

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Vreemdelingen Legioen Forumindex -> FAQ Legion Etrangere
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
2repman2cie
Ancien Legionnair/ site administrator


Geregistreerd op: 16 Aug 2008
Berichten: 499
Woonplaats: Belgistan..

BerichtGeplaatst: 28 Sep 2008 09:31:54    Onderwerp: Faq's by me.. Reageren met citaat

Het Vreemdelingen Legioen neemt echte Criminelen aan? Fout,
In de eerste 3 weken van testen, voor je begint aan je opleiding, wordt een strenge veiligheidsenquete gehouden over elk individu, het Legioen werkt nauw samen met diensten als Interpol, de ware crimineel wordt er geweigerd en zelfs uitgeleverd. Enkel mensen met kleine delicten problemen worden toegelaten indien hij voor de rest ok is bevonden.

Een Legionnaire heeft geen Bankrekening, Juist/Fout
het legioen (de dag van vandaag) heeft voor ieder individu een rekening bij de Post, je krijgt een electronische kaart en je eigen POSTrekening, overzee wordt je een deel "Liquide" betaalt in de plaatselijke munt, en traditioneel is het de Cdt Cie die je betaalt, je presenteert jezelf kepi af en het geld verdwijnt in de kepi, kepi op salueren en wegwezen.

Men moet Frans praten om je in te lijven, Neen
de Japanners en Finnen spreken geen letter frans en worden ingelijfd zonder probleem, tijdens de opleiding krijgt men Franse les en er is een Francophone verantwoordelijk voor zijn aangewezen voor de Non Francophones.

Een Fransman dient er onder een andere Nationaliteit, Juist
de Fransen dienen er onder Belgische, Canadese, Zwitserse nationaliteit hij verandert er van naam en kan na een tijd weer zijn identiteit vragen.

Het Legion respecteert de anoniemiteit, Juist
een toegelaten de Legionnaire is beschermt door het Legioen, de legionnaires gezocht door de Politie om kleine delicten, alimentatie of belastingen of dwaasheden, wordt beschermt en overzee gestuurd zonder pardon indien toch de politie aan de deur van het kwartier staat.
dezelfden worden uit de buurt gehouden van journalisten en media.

De eerste 5 jaar heb je niet het recht om een burgervoertuig te hebben, Juist,

het is verboden aan de legionnaire in zijn eerste 5 jaar een burgervoertuig te besturen, je hebt enkel een militair rijbewijs en daar kan op vakantie toch niks mee aanvangen.

Het is de Legionnaire verboden Civile Kledij te dragen tijdens zijn vrije tijd, Juist
de eerste 5 jaar heb je niet het recht om burgerkledij te dragen, niet inde kazerne niet in de stad.

een legionnaire is wettelijk alleenstaand, juist
de eerste 5 jaar heb je geen recht te trouwen, naargelang de graad na 6 jaar of 7 jaar dienst wel mits toelating.

In het Legioen is het eten niet te vreten, fout!
in opleiding is dat soms wel het geval, nadien is er altijd genoeg en gevarieerd, zelfs entr?, maal, en dessert, en frisdrank water of wijn.

Kan men na zijn uren sporten, Ja
er zijn ParaClubs, sportschieten, Velo en vtt Clubs, boxen, duiken enz
in regelementaire sport kledij of uitrusting Bien sure

Heb je recht op medische verzorging of tandarts, ja
je tanden worden er regelmatig gecontroleerd en desnoods hersteld
medische onderzoeken zijn er ook heel regelmatig.

Is het 2 de contract na de eerste 5 jaar ook verplicht nog eens 5 jaar te tekenen, Nee!
na vijf jaar kan je 6 maand, 1jaar,3jaar en 5jaar bijtekenen
(6maand wordt veel gebruikt omdat iemands contract ver ten einde is maar zijn Cie vertrekt overzee, zo kan je nog even mee)
let alle contracten moeten eerst goed worden bevonden, een normaal soldaat weigeren ze nooit voor zijn tweede contract, diegene die zwaar de beest heeft uitgehangen en meer in de bak als wat anders>>>Bedankt voor de bewezen diensten Salut! geen Nationaliteit en geen rechten meer.


Wat staat de kandidaat te wachten? ongeveer.

Je Meld je aan in ??n van de vele recruteringsposten, ??n er van ligt hier juist over de B. grens in Rijsel (Lille) je neemt een minimum aan bagage mee, wat ondergoed en wasgerief, ook je identiteitskaart (laat de rest thuis!) een beetje zakgeld (g??n fortuin) je zal bij aankomst alles moeten openen men zal alles fouilleren, op bezit van wapens of drugs (opletten!) je zal er je burgerkledij moeten afgeven die in een verzegelde zak zal verdwijnen, je krijgt een trainings pak in de plaats, je zal er een eerste ondervraging ondergaan waar men al een eerste fiche zal invullen, je ondergaat zelfs al een klein medisch onderzoek, daar blijf je enkele dagen (wat werkjes opknappen) tot er genoeg zijn om uw reis verder te zetten naar Parijs gezamelijk met iemand van de Post Lille, daar zal je een hele resem papieren moeten tekenen, vervolgens gaat de reis door naar het 1RE in Aubagne (7km van marseille) daar worden de kandidaten in een apparte blok en domein gestoken, voor 3 weken, je zal er een medisch examen ondergaan, psychotesten, sporttesten en werken! en bij regelmaat ondervragingen ondergaan, lieg niet want ze zijn er slimmer als je denkt! van de vele kandidaten tijdens de 3 weken schiet er nog 1 op 7 ongeveer over! die groep wordt de "rouge" genoemd je krijgt een schouderbandje op je groene leger/werk tenue, diegene die onder anonimieteit zullen dienen krijgen een papiertje met je "nieuwe naam" die je even vanbuiten leert en het papiertje dient te vernietigen, men passeerd de coiffeur en klaar is kees om te vertrekken en starten van zijn opleiding.

Het Kader van het 4RE (opleiding) komt je oppikken, je vertrekt per trein naar Castelnoudary quartier Cne Danjou.

Het leven begint!!! Je geeft er je polsuurwerk af (verdwijnt in verzegelde enveloppe) daar maakt men alles in gereedheid om per vrachtwagen te vertrekken naar ??n van de vele "beruchte" boerderijen waar je in sneltempo wordt omgevormd van Engager Volontaire tot Legionnaire 2eme classe, het leven op de boerderij is zwaar! rennen, lopen hindernissen drill, wapens enz, je zal weinig slapen en veel moeten presteren, om het einde van die maand is er "le marche kepi-blanc" waar je enkele dagen zal marchren om de Kepi-Blanc, die je tijdens een ceremonie zal op bevel opzetten, de code d'honneur zal moeten opzeggen (trouw zweren aan het legioen) IN HET FRANS! 7 artikels lang! je ontvangt je eerste insigne 4RE met de woorden "bienvenue a la Legion Etrangere", MAAR het is nog niet gedaan!!! je keert terug naar de Kazerne te Castelnoudary, waar je zal sporten, werken, veel drill, taktische bijscholing, franse lessen, militaire oefeningen en theorie, wacht lopen eigenlijk wat hetzelfde als op de boerderij, juist de Regimentaire Klussen komen er ook bij. Op het einde van je in totaal 4 maanden BASIS opleiding komt er een eveluatie, je zal alles moeten tonen wat je hebt geleerd op Chrono! Alles, radio, wapens, alle mogelijke manieren van schieten, hindernissenloop, 8 km run met zak en wapen in gevechtskledij op TIJD ! een Kandidaat REPMAN moet onder de 40 min lopen, touwklimmen enkel op handen! zwemmen, optrekken etc.... er wordt een klassement opgesteld en de eerste kiezen hun regiment de rest zal moeten dienen in een aangeduid regiment. ??n keer alles achter de rug vertrekt men naar het 1RE (terug van waar je kwam) Ori?ntering en GO! naar je Regiment, in mijn geval de 2de REP, waar je als bleu begint aan de Parachute Training, en na dat wordt ingedeeld in ??n van de GevechtsCompagni?n

En dan Begint het opnieuw, als je na een jaar en half bewijst dat je een goede kracht bent en medekameraad van je collega's Legionaire zal je het al al "ietsje" rustiger krijgen, na ong 2.5 - 3 jaar dienst, zal je Cie Commandant uw doorverwijzen naar de Corperaalsschool, een 2 maand durende ruige opleiding die harder was dan als Bleu, kom je daar uit dan zal je verantwoordelijkheden hebben, en men zal u in de lage rangen gehoorzamen, je hebt er nu wat in de pap te brokken! maar ook zal je op je verantwoordelijkheden moeten letten. na het eerste Contract ben je Klaar om de Onder-Off school te volgen (4 maand) zwaar!!! zeer zwaar!!! en zo ga je verder, misschien als je bijtekent.

Hoe bereid ik me voor?

Begin al stilletjes aan te stoppen met roken indien je dat doet, neem al wat gewoonten aan, laat je auto staan en ga te voet. train op een looppiste de Coopertest (12 min lopen) probeer toch minimum 3000m te halen. Macheer al eens in het weekend liefst met simpele legerschoen, neem wat gewicht mee, riskeer daar eens een rondje me te lopen en liefts doe je dat waar g??n auto's rijden dus in het veld. Leg jezelf op, op te staan vb: 25keer pompen, na je middagmaal doe je het zelfde en s'avonds weer, het is niet v??l maar genoeg, dat Stalone in de filmen op zijn ene pink pompt dat moet je je niet aantrekken, leer koordklimmen eerst met voettechniek en dan alleen op je armen.Belangerijk!!! het gene je Stallone in de film niet ziet doen, leer alvast te strijken en goed! vraag het aan je moeder ofzo, leer echt goed strijken, je zal ginds v??l je tenue moeten strijken kraaknet en met regelmentaire plooien!


zonder dubbel plooien recht en goed! een dubbel plooi in een "kostuumbroek" zal ginder niet pakken! leer je kledij zelf wassen, zelfs met de hand en machine (niks moeilijk aan) leer je kledij te plooien in "car?" van 30op30 cm (als het ginder niet goed is draaien ze je boel om) Heb ook geen schrik om eens een borstel en een dweil te hanteren.dit klinkt belachelijk maar ik weet dat vele jongeren nog eens niet weten hoe ze hun eigen bed moeten opmaken (achtung la Legion!)

eh nog iets dat ik kwijt wil, begin niet de onozelaar uit te hangen met het gedacht van straks ben ik hier toch weg, want even goed sta je op Belgische bodem na een week of drie (niet aangenomen) denk ook aan je ouders! je huisdier! denken, en niet dom doen. ook hier inBelgi? is ook een Leger he dat kan je ook doen indien je dorst hebt naar Militair Leven. Denk 2 keer na! niet dat het daar superslecht is, maar het feit dat je zal moeten afstand doen van v??l dingen.

Wie denkt van de lustige kantine soldaat te zijn is ook hier aan het verkeerde adres, Schnaps is Schnaps en Dienst is Dienst, achtung!



Nog een tip, als men binnen is hang niet "haantje de voorste uit" ook niet diegen die zich altijd wegsteekt, draai mee in het systeem en op het laatste van je training alles geven, en vooral Respecteer le Code 'd'honneur
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen







Geplaatst: 28 Sep 2008 09:31:54    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Vreemdelingen Legioen Forumindex -> FAQ Legion Etrangere Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
Theme xand created by spleen.