Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp |
Auteur |
Bericht |
John
Geregistreerd op: 12 Jun 2022 Berichten: 21 Woonplaats: brabant
|
Geplaatst: 17 Dec 2022 17:36:34 Onderwerp: experiment |
|
|
Een poolse Twarog (is een verse kaas)in een pekel met Bhut jolokia om er bewaarkaas van te maken. |
|
Terug naar boven |
|
|
|
Geplaatst: 17 Dec 2022 17:36:34 Onderwerp: |
|
|
|
|
Terug naar boven |
|
|
John
Geregistreerd op: 12 Jun 2022 Berichten: 21 Woonplaats: brabant
|
Geplaatst: 17 Dec 2022 17:42:11 Onderwerp: |
|
|
wordt zeker vervolgd. |
|
Terug naar boven |
|
|
detafelvanjan
Geregistreerd op: 30 Okt 2020 Berichten: 210 Woonplaats: Drenthe
|
Geplaatst: 18 Dec 2022 19:22:25 Onderwerp: |
|
|
Wat doet de bhut om er bewaarkaas van te maken? De pekel doet toch het werk of is er meer nodig? |
|
Terug naar boven |
|
|
donaldk Site Admin
Geregistreerd op: 25 Aug 2020 Berichten: 777
|
Geplaatst: 21 Dec 2022 21:54:05 Onderwerp: |
|
|
Smaak/vulling met peper en 'in de pekel, om er bewaarkaas van te maken'. |
|
Terug naar boven |
|
|
Sol
Geregistreerd op: 21 Okt 2020 Berichten: 547 Woonplaats: Midden Nederland
|
Geplaatst: 22 Dec 2022 00:24:25 Onderwerp: |
|
|
Hoe kaas precies geconserveerd wordt, weet ik niet, maar wat een ferment veilig maakt is de zuurgraad die snel ontstaat door de Lactobacillus werking. Het zoutbadje (brine) creëert een gunstig milieu voor de Lactobacillus bacteriën en voorkomt botulisme (botulisme is heel gevaarlijk, kan dodelijk zijn). |
|
Terug naar boven |
|
|
donaldk Site Admin
Geregistreerd op: 25 Aug 2020 Berichten: 777
|
Geplaatst: 22 Dec 2022 02:32:51 Onderwerp: |
|
|
In Nederland gaat er een laagje vloeibaar plastic overheen. In buitenland een laag schimmel. |
|
Terug naar boven |
|
|
Sol
Geregistreerd op: 21 Okt 2020 Berichten: 547 Woonplaats: Midden Nederland
|
Geplaatst: 22 Dec 2022 18:52:18 Onderwerp: |
|
|
donaldk schreef: | In Nederland gaat er een laagje vloeibaar plastic overheen. In buitenland een laag schimmel. |
Dat houdt wellicht zuurstof tegen, maar voorkomt de aanwezige botulisme niet van ontwikkelen. Die gedijt het in een zuurstofloos milieu. |
|
Terug naar boven |
|
|
|