Chillipepers.nl
Voor liefhebbers en kwekers van Chillipepers
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


experiment

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Chillipepers.nl Forumindex -> Culinair
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
John



Geregistreerd op: 12 Jun 2022
Berichten: 21
Woonplaats: brabant

BerichtGeplaatst: 17 Dec 2022 17:36:34    Onderwerp: experiment Reageren met citaat

Een poolse Twarog (is een verse kaas)in een pekel met Bhut jolokia om er bewaarkaas van te maken.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Dec 2022 17:36:34    Onderwerp:

Terug naar boven
John



Geregistreerd op: 12 Jun 2022
Berichten: 21
Woonplaats: brabant

BerichtGeplaatst: 17 Dec 2022 17:42:11    Onderwerp: Reageren met citaat

wordt zeker vervolgd.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
detafelvanjan



Geregistreerd op: 30 Okt 2020
Berichten: 210
Woonplaats: Drenthe

BerichtGeplaatst: 18 Dec 2022 19:22:25    Onderwerp: Reageren met citaat

Wat doet de bhut om er bewaarkaas van te maken? De pekel doet toch het werk of is er meer nodig?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
donaldk
Site Admin


Geregistreerd op: 25 Aug 2020
Berichten: 777

BerichtGeplaatst: 21 Dec 2022 21:54:05    Onderwerp: Reageren met citaat

Smaak/vulling met peper en 'in de pekel, om er bewaarkaas van te maken'.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Sol



Geregistreerd op: 21 Okt 2020
Berichten: 547
Woonplaats: Midden Nederland

BerichtGeplaatst: 22 Dec 2022 00:24:25    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoe kaas precies geconserveerd wordt, weet ik niet, maar wat een ferment veilig maakt is de zuurgraad die snel ontstaat door de Lactobacillus werking. Het zoutbadje (brine) creëert een gunstig milieu voor de Lactobacillus bacteriën en voorkomt botulisme (botulisme is heel gevaarlijk, kan dodelijk zijn).
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
donaldk
Site Admin


Geregistreerd op: 25 Aug 2020
Berichten: 777

BerichtGeplaatst: 22 Dec 2022 02:32:51    Onderwerp: Reageren met citaat

In Nederland gaat er een laagje vloeibaar plastic overheen. In buitenland een laag schimmel.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Sol



Geregistreerd op: 21 Okt 2020
Berichten: 547
Woonplaats: Midden Nederland

BerichtGeplaatst: 22 Dec 2022 18:52:18    Onderwerp: Reageren met citaat

donaldk schreef:
In Nederland gaat er een laagje vloeibaar plastic overheen. In buitenland een laag schimmel.

Dat houdt wellicht zuurstof tegen, maar voorkomt de aanwezige botulisme niet van ontwikkelen. Die gedijt het in een zuurstofloos milieu.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Chillipepers.nl Forumindex -> Culinair Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.