Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp |
Auteur |
Bericht |
Sol
Geregistreerd op: 21 Okt 2020 Berichten: 552 Woonplaats: Midden Nederland
|
Geplaatst: 19 Feb 2022 16:46:58 Onderwerp: Conserveren van pepers topic |
|
|
In welk topic zou het conserveren van pepers en verwerken tot sauzen, poeders, ferments, invriezen enz. het beste thuishoren? |
|
Terug naar boven |
|
|
|
Geplaatst: 19 Feb 2022 16:46:58 Onderwerp: |
|
|
|
|
Terug naar boven |
|
|
donaldk Site Admin
Geregistreerd op: 25 Aug 2020 Berichten: 781
|
Geplaatst: 20 Feb 2022 07:42:51 Onderwerp: |
|
|
Geen idee Sol, ik heb nooit aan fermenteren gedacht, waarom fermenteer je ze eigenlijk? |
|
Terug naar boven |
|
|
Sol
Geregistreerd op: 21 Okt 2020 Berichten: 552 Woonplaats: Midden Nederland
|
Geplaatst: 20 Feb 2022 09:30:10 Onderwerp: |
|
|
donaldk schreef: | Geen idee Sol, ik heb nooit aan fermenteren gedacht, waarom fermenteer je ze eigenlijk? |
Om pepers te conserveren, te bewaren voor later gebruik als alles tegelijk rijp wordt.
Gezond en lekker (bevat een darmflora stimulerende bacteriecultuur net als zuurkool), met name super hots worden genietbaar na fermentatie.
De commerciële Tabasco is ook een gefermenteerde saus.
Gefermenteerde saus is bijna oneindig houdbaar. Dat is wel een handige eigenschap voor een echte super hot saus, die je druppelsgewijs kunt gebruiken. |
|
Terug naar boven |
|
|
|