Chillipepers.nl
Voor liefhebbers en kwekers van Chillipepers
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Hot Maggi recept

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Chillipepers.nl Forumindex -> Culinair
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Sol



Geregistreerd op: 21 Okt 2020
Berichten: 551
Woonplaats: Midden Nederland

BerichtGeplaatst: 7 Jul 2022 22:46:32    Onderwerp: Hot Maggi recept Reageren met citaat

Hot Lavas (maggi)
Maggi met een mooie zachte langzaam aanzwellende burn, die lang na-ebt.

1L water
300 gram verse bladeren en stelen maggiplant (lavas)
3 eetlepel mushroom sojasaus
2 tl palmsuiker
2 tl zwarte peperkorrels, in een vijzel gekneusd/gebroken
zout, 12% van de hoeveelheid vocht (zie recept)
Hot: Voeg 2,5 Rocoto Montufar Red toe per 100 ml bij het koken

Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 4 uur

Bereiding:

Stap 1: Voorbereiden

Was en droog de kruiden en hak ze grof. Doe het water in een pan en breng aan de kook. Voeg de gehakte kruiden toe, breng weer aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Voeg suiker en gemalen zwarte peper toe. En voeg de eetlepels mushroom sojasaus toe. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken, zet dan het vuur uit en doe het deksel op de pan. Laat 2 tot 3 uur 'trekken'.

Stap 2: Filteren

Giet het mengsel door een zeef en druk het laatste beetje vocht eruit. Giet het vocht vervolgens door een koffiefilter zodat je een helder donkerbruin vocht overhoudt. Weeg dit vocht en reken uit hoeveel zout je nodig hebt.

Stap 3: Bottelen

Giet de maggi in gesteriliseerde flesjes of potjes, het zout conserveert. Mocht je twijfelen, kook de maggi dan nog zo kort mogelijk en giet het dan in gesteriliseerde flesjes en laat vacuüm trekken, dan moet het minimaal een jaar houdbaar zijn.

Note:
Het is heel zout, maar maggi is ook heel zout. In echte maggi zit 24,9 gram zout per 100 milliliter, in deze zelfgemaakte ‘maggi’ zit 12% zout plus nog 1 of 2 % extra door het gebruik van de sojasaus.

(Geinspireerd op een recept van Diana)
(cross post)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 7 Jul 2022 22:46:32    Onderwerp:

Terug naar boven
Sol



Geregistreerd op: 21 Okt 2020
Berichten: 551
Woonplaats: Midden Nederland

BerichtGeplaatst: 7 Jul 2022 22:47:06    Onderwerp: Reageren met citaat

Voortschrijdend inzicht aanpassingen i.p.v. voorgaande receptuur:

1 eetlepel mushroom sojasaus
1 eetlepel ketjap asin
Meer pepers per 100 ml: 3 rocoto's + 1 ring of fire + 1 hurrikan + 1 peter peppers ( + zakje rocoto pulp)
Geven een mooie all-round smaak en burn, maar nog steeds mild voor de peperliefhebber, maar 5 a 10x pittiger dan de commerciële hot Maggi (of moet ik zeggen Magni) en met een mooier smaakprofiel en burnsensatie.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Chillipepers.nl Forumindex -> Culinair Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.