Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 11 Jul 2024 06:43:35 Onderwerp: Boston Clam Chowder |
|
|
Boston Clam Chowder
Clam Chowder is niets anders dan een dikke vissoep uit Amerika
Iedere regio heeft z`n eigen recept
Deze chowder word in de regio van Boston gegeten
Maar je kunt er ook je eigen draai aan geven door venusschelpjes en of garnaaltjes toe te voegen
Of maak eens de sjiekere versie......
de Oyster Chowder.....(iets voor een dinertje?)
Ingrediënten
1 bak mosselen (2 kg)
2 grote aardappelen vastkokend
200 gram winterpeen (geschild)
4 stengels bleekselderij (geschild)
50 gram boter
150 gram gerookt ontbijtspek (in reepjes)
2 uien (gesnipperd)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
150 ml droge witte wijn (bijv. Chardonnay)
3 eetlepels bloem
400 ml volle melk
1 beker slagroom (250 ml)
Bereiden:
Spoel de mosselen onder koud water en verwijder beschadigde schelpen en schelpen die
Doe ze in een pan met 400 ml water en kook ze in ca. 5-8 min. op middelhoog vuur gaar.
Giet af, schenk het vocht door een fijne zeef en vang het op.
Verwijder de dichte schelpen.
Schil de aardappelen.
Snijd ze samen met de wortel in blokjes van ca. 3 mm (brunoise).
Snijd de bleekselderij in flinterdunne plakjes
Verhit de boter in een soeppan
Bak de aardappelen, de wortel, de bleekselderij, het spek, de ui en de knoflook op hoog vuur 3 min.
Voeg de wijn toe en laat de groenten en aardappelen op laag vuur in ca. 10 min. gaar worden,
schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 5 min.
Schenk het kookvocht van de mosselen en de melk erbij en kook op laag vuur 40 min. tot een gebonden soep.
Voeg wat heet water toe als de soep te dik is.
Breng op smaak met peper en zout.
Neem de helft van de mosselen uit de schelp.
Voeg op het laatste moment de slagroom en alle mosselen toe
Bestrooi eventueel met extra peper
Bron: A.H. _________________
|
|