esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Boston Clam Chowder

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Soepen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 11 Jul 2024 06:43:35    Onderwerp: Boston Clam Chowder Reageren met citaat



Bos­ton Clam Chowder

Clam Chowder is niets anders dan een dikke vissoep uit Amerika
Iedere regio heeft z`n eigen recept
Deze chowder word in de regio van Boston gegeten
Maar je kunt er ook je eigen draai aan geven door venusschelpjes en of garnaaltjes toe te voegen
Of maak eens de sjiekere versie......
de Oyster Chowder.....(iets voor een dinertje?)


Ingrediënten

1 bak mosselen (2 kg)
2 grote aardappelen vastkokend
200 gram winterpeen (geschild)
4 stengels bleekselderij (geschild)
50 gram boter
150 gram gerookt ontbijtspek (in reepjes)
2 uien (gesnipperd)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
150 ml droge witte wijn (bijv. Chardonnay)
3 eetlepels bloem
400 ml volle melk
1 beker slagroom (250 ml)

Bereiden:


Spoel de mosselen onder koud water en verwijder beschadigde schelpen en schelpen die
Doe ze in een pan met 400 ml water en kook ze in ca. 5-8 min. op middelhoog vuur gaar.
Giet af, schenk het vocht door een fijne zeef en vang het op.
Verwijder de dichte schelpen.
Schil de aardappelen.
Snijd ze samen met de wortel in blokjes van ca. 3 mm (brunoise).
Snijd de bleekselderij in flinterdunne plakjes
Verhit de boter in een soeppan
Bak de aardappelen, de wortel, de bleekselderij, het spek, de ui en de knoflook op hoog vuur 3 min.
Voeg de wijn toe en laat de groenten en aardappelen op laag vuur in ca. 10 min. gaar worden,
schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 5 min.
Schenk het kookvocht van de mosselen en de melk erbij en kook op laag vuur 40 min. tot een gebonden soep.
Voeg wat heet water toe als de soep te dik is.
Breng op smaak met peper en zout.
Neem de helft van de mosselen uit de schelp.
Voeg op het laatste moment de slagroom en alle mosselen toe
Bestrooi eventueel met extra peper

Bron: A.H.
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 11 Jul 2024 06:43:35    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Soepen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.