esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Italiaanse Roomkip met Courgette en Zongedroogde Tomaatjes

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
agnes muller



Geregistreerd op: 09 Feb 2024
Berichten: 81

BerichtGeplaatst: 12 Jul 2024 09:34:53    Onderwerp: Italiaanse Roomkip met Courgette en Zongedroogde Tomaatjes Reageren met citaat

Italiaanse Roomkip met Courgette en Zongedroogde Tomaatjes



Ingredienten:

3 kipfilets
1 courgette
1 rode ui
4 tenen knoflook
120 gram zongedroogde tomaatjes
250 ml slagroom
250 ml kippenbouillon (ik gebruikte een heel blokje)
100 gram Parmezaanse kaas
Ongeveer 20 blaadjes basilicum + extra om te garneren
3 eetlepels bloem
Peper en zout

Bereiden:

Pers de teentjes knoflook en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de courgette in halve plakjes en de zongedroogde tomaat doormidden.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Snijd de kipfilet in blokjes. Meng 2 eetlepels bloem met peper en zout en rol de blokjes kip er doorheen.
Smelt de boter in een koekenpan.
Doe de kip bij de boter en bak tot het bruin begint te worden.
Haal de kip uit de pan en zet apart.
De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Doe de rode ui en de knoflook in de koekenpan.
Bak tot de ui glazig begint te zien.
Voeg de courgette, de zongedroogde tomaat en een beetje peper en zout toe.
Bak een paar minuten mee.
Schep een eetlepel bloem in de pan.
Giet de slagroom en de kippenbouillon in de pan en roer alles door elkaar.
Zet het vuur laag en laat de saus pruttelen tot hij iets dikker is geworden.
Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.
Doe de basilicum, de kip en de Parmezaanse kaas in de pan en roer alles door elkaar.
Laat de Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaat pruttelen tot de kip gaar is.
Garneer met verse basilicumblaadjes.
Serveer de kip met pasta, witte rijst of vers brood


bron:internet
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 12 Jul 2024 09:34:53    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.