agnes muller
Geregistreerd op: 09 Feb 2024 Berichten: 81
|
Geplaatst: 12 Jul 2024 09:34:53 Onderwerp: Italiaanse Roomkip met Courgette en Zongedroogde Tomaatjes |
|
|
Italiaanse Roomkip met Courgette en Zongedroogde Tomaatjes
Ingredienten:
3 kipfilets
1 courgette
1 rode ui
4 tenen knoflook
120 gram zongedroogde tomaatjes
250 ml slagroom
250 ml kippenbouillon (ik gebruikte een heel blokje)
100 gram Parmezaanse kaas
Ongeveer 20 blaadjes basilicum + extra om te garneren
3 eetlepels bloem
Peper en zout
Bereiden:
Pers de teentjes knoflook en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de courgette in halve plakjes en de zongedroogde tomaat doormidden.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Snijd de kipfilet in blokjes. Meng 2 eetlepels bloem met peper en zout en rol de blokjes kip er doorheen.
Smelt de boter in een koekenpan.
Doe de kip bij de boter en bak tot het bruin begint te worden.
Haal de kip uit de pan en zet apart.
De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Doe de rode ui en de knoflook in de koekenpan.
Bak tot de ui glazig begint te zien.
Voeg de courgette, de zongedroogde tomaat en een beetje peper en zout toe.
Bak een paar minuten mee.
Schep een eetlepel bloem in de pan.
Giet de slagroom en de kippenbouillon in de pan en roer alles door elkaar.
Zet het vuur laag en laat de saus pruttelen tot hij iets dikker is geworden.
Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.
Doe de basilicum, de kip en de Parmezaanse kaas in de pan en roer alles door elkaar.
Laat de Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaat pruttelen tot de kip gaar is.
Garneer met verse basilicumblaadjes.
Serveer de kip met pasta, witte rijst of vers brood
bron:internet _________________
|
|