esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Wildzwijn Medaillons met Aardappel Mosterdpuree

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kerst recepten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 12 Jul 2024 15:16:25    Onderwerp: Wildzwijn Medaillons met Aardappel Mosterdpuree Reageren met citaat



Wildzwijn Medaillons met Aardappel Mosterdpuree

Ingredienten

500 gram wild zwijnmedaillons
50 gram roomboter
4 dl slagroom
2 dl witte wijn (fris & fruitig)
3 eetlepels mosterd
6 stronken witlof
600 g kruimige aardappelen
1/2 bosje bieslook
suiker
Peper en zout
Olijfolie

Bereiden:

Kruid de wildzwijn madaillons met peper en zout
Braad ze 4 minuten aan in een combinatie van olie en boter.
Haal ze uit de pan, pak ze in met folie en laat ze staan tot het moment van serveren.
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook dan de aardappels tot ze helemaal gaar zijn.
Giet ze daarna af en stamp de aardappels goed fijn.
Doe de slagroom en mosterd erbij.
Wrijf tot slot de puree door een zeef om deze goed glad te maken.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de witlof een keer door midden en leg ze 3 minuten in een hete pan met anti-aanbaklaag.
Voeg dan een beetje kristalsuiker toe en laat de suiker karameliseren.
Blus af met de witte wijn, voeg de roomboter toe en laat het mengsel inkoken
tot er een stroperige saus ontstaat.
Verdeel de smeuïge aardappelpuree over de borden.
Leg de wild zwijnmedaillons op de aardappelpuree.
Leg dan de witlof erbij en maak het gerecht af met wat fijngesneden bieslook.

Bron: Ramon Beuk
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 12 Jul 2024 15:16:25    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kerst recepten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.