esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Reebiefstuk met Wildjus van Port en Sinaasappel

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Wild recepten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 12 Jul 2024 20:39:50    Onderwerp: Reebiefstuk met Wildjus van Port en Sinaasappel Reageren met citaat



Reebiefstuk met Wildjus van Port en Sinaasappel

Ingrediƫnten

4 ree biefstuk
Olijfolie
25 gr roomboter
1 teen knoflook, fijn gehakt
15 mini sjalotten, gehalveerd (grootte van een zilveruitje) of 5 grotere sjalotten in vieren.
150 ml wild fond
5 takjes tijm
50 ml vers sinaasappelsap
3 repen dunne sinaasappelschil (zonder het wit, dat is bitter)
50 ml port
1 plak ontbijtkoek
Grof peper en zout

Bereiden:

Biefstuk bakken

Laat de ree biefstuk in 1 Ć  2 uur goed op kamertemperatuur komen.
Dep droog met wat keukenpapier.
Verhit een koekenpan met 2 el olijfolie.
Schroei beide zijden van de biefstuk in 10 seconden goed dicht.
Zet het vuur wat lager, voeg een klont roomboter toe en bestrooi de biefstukken met grof zout en peper.
Bak de biefstukken in ca. 6 minuten (afhankelijk van de dikte) medium-rare.
Blijven bewegen en regelmatig keren.
Leg op een bord en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat rusten.

Saus maken

Voeg aan het bakvet de sjalotten, knoflook, fond, tijm, port, sinaasappelsap- en schil toe.
Kook in tot de helft. Haal de tijm en sinaasappelschillen eruit.
Verkruimel een plak ontbijtkoek, roer goed door, zet het vuur uit en blijf roeren tot de ontbijtkoek is opgelost in de jus.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Snijd de biefstuk eventueel in plakken en serveer met de saus.

Bron: itsnotaboutcooking
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 12 Jul 2024 20:39:50    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Wild recepten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.