esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Kabeljauw met Spek in Braadzak

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 13 Jul 2024 10:30:36    Onderwerp: Kabeljauw met Spek in Braadzak Reageren met citaat



Kabeljauw met Spek in Braadzak


Ingrediënten:

300 gram Kabeljauw
30 gram Spek
150 ml Mosterdsaus
10 ml Marinade frans
200 gram Verse groentes
10 gram Citroen (schijfje)
1 stuk Rozemarijn (takje)
1 stuk Knoflook (teentje)
Aluminium bakje
Braadzak 35x43 cm + clips

Franse Marinade...

1 eetlepel grove Franse mosterd
75 ml witte wijn
2 eetlepels dragon
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels verse tijm
peper en zout

Doe alle ingredienten in een goed afsluitbare pot (jampotje)
Draai het deksel erop en flink schudden.

Bereiden:


Verwarm de oven voor op 180°C.
Blancheer de groentemix zo'n 4 minuten
Giet de mosterdsaus op de bodem van het aluminiumbakje
Leg de groentemix op de saus (niet mengen)
Marineer de kabeljauwfilet/haas met de Franse marinade
Wikkel 2 plakjes/reepjes spek om de kabeljauw
-Garneren met 2 halve citroenschijfjes, een teentje knoflook (in tweeën), en een takje rozemarijn
Zet het aluminiumbakje in de braadzak en sluit de zak met de bijhorende sluitclips
Gaar daarna het geheel in de braadzak circa 30 minuten lang in de oven op 180°C.



Tip:
Gebruik steeds verse groente i.p.v. diepvriesgroente i.v.m. vocht dat vrijkomt.
Serveer dit gerecht eventueel met rijst of aardappelpuree

Bron: Marcel Korlaan
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 13 Jul 2024 10:30:36    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.