anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 13 Jul 2024 15:59:21 Onderwerp: Kalkoenfilet gevuld met Gerookte Zalm en Spinazie |
|
|
Kalkoenfilet gevuld met Gerookte Zalm en Spinazie
Ingrediënten:
600 gr kalkoenfilet
4 plakken gerookte zalm
8 grote bladeren spinazie
olijfolie
zout en peper
Bereiden:
Sla de kalkoenfilet plat met een mes of gebruik een deegroller.
Bedek het vlees met geblancheerde bladeren spinazie en strooi er peper over.
Bedek met 1-2 plakken gerookte zalm.
Rol stevig op en bind vast de rolletjes met garen of gebruik tandenstokers.
Giet er voorzichtig olijfolie over en rooster de rol op de grill of de bakplaat gedurende 15-20 minuten.
Dien op met sinaasappelsaus of een saus met citroen, tijm en basilicum
Sinaasappelsaus
Ingrediënten:
sap van 2 sinaasappels 150 ml room
sap van 1 citroen
klein beetje cayennepeper
3 eidooiers
geraspte nootmuskaat
100 gr zachte boter
Bereiden:
Doe sinaasappelsap, citroensap, cayennepeper en nootmuskaat in een sauspannetje.
Breng aan de kook en kook in tot 2 eetlepels.
Klop het ingekookte sap, de eidooiers en de room au bain marie met een garde.
Voeg beetje bij beetje de boter toe en klop totdat de saus dikker wordt.
Saus met citroen, tijm en basilicum
Ingrediënten:
150 gr kippenbouillon
3 eetlepels vers citroensap
2 theelepel gehakte tijm
3 eetlepels ongezouten boter
1 theelepel verse basilicum, in strookjes
Bereiden:
Meng de kippenbouillon en het citroensap.
Breng het aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg tijm en basilicum toe.
Laat 1 minuut doorkoken.
Haal het van het vuur en roer er voorzichtig de boter doorheen.
Bron: onbekend |
|