anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 13 Jul 2024 16:11:38 Onderwerp: Gestoofde Sperziebonen in Kokossaus |
|
|
Gestoofde Sperziebonen in Kokossaus
Ingrediënten
1 ui, fijngesneden
1 theelepel sambal oelek
1 teentje knoflook, gehakt
2 cm verse laos (of 1 theelepel gemalen laos)
1 eetlepel suiker
2 eetlepels plantaardige olie
500 g sperziebonen, schoongemaakt en indien gewenst in stukken gesneden
200 ml kippenbouillon
¼ blok santen, verkruimeld
1 stengel sereh, licht gekneusd
kneepje citroensap
1 salamblad
100 g garnalen (optioneel)
Bereiden
Fruit ui, sambal, knoflook, laos, suiker en zout naar smaak in de olie.
Schep de sperziebonen erdoor en roerbak alles 1½ minuut.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg santen, sereh, citroensap en salam toe en stoof alles op laag vuur tot de boontjes gaar zijn.
Stoof in de laatste minuten de garnalen mee.
variatietip
Dit pittige groentegerecht is ook heerlijk met snijbonen of kousenband in plaats van sperzieboontjes.
Bron: De echte smaak van Indonesie van Ellen Duxbury & Desiree Verkaar. |
|