anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 13 Jul 2024 16:13:34 Onderwerp: Gevulde Tomaten op z'n Grieks |
|
|
Gevulde Tomaten op z'n Grieks
Ingrediënten:
4 tomaten ter grootte van een tennisbal
beetje witte basterdsuiker
scheut olijfolie, plus iets extra voor het besprenkelen
1 ui, gesnipperd
2 courgettes, in blokjes
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 eetlepel gedroogde oregano
100 g basmatirijst
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
1 eetlepel fijngehakte munt
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Snijd van alle tomaten voorzichtig de bovenkant eraf en houd die apart, want die ga je straks als 'dekseltjes' gebruiken.
Lepel het vruchtvlees en de zaadjes uit de tomaten, maar zorg ervoor dat de basisvorm van de tomaten behouden blijft.
Doe het vruchtvlees en de zaadjes in een kom.
Voeg peper en zout en een beetje suiker toe. Zet de kom even opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met dikke bodem.
Smoor de ui, courgettes, knoflook en oregano tot alles goed gaar is
Voeg de rijst en het vruchtvlees van de tomaten met het sap toe.
Bestrooi met peper en zout, leg een deksel op de pan en kook alles tot de rijst bijna gaar is.
Schep de fijngehakte kruiden erdoor en zet de pan 5 minuten opzij om de inhoud een beetje te laten afkoelen - de rijst wordt nu helemaal gaar.
Vul de tomaten met het rijstmengsel, leg de 'dekseltjes' erop, besprenkel ze met wat olijfolie en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven.
Bron: Iens |
|