esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Perzik Dutch Baby in the oven with Blauwe Bessensaus en IJs

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Pannekoeken en Poffertjes
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 14 Jul 2024 09:55:28    Onderwerp: Perzik Dutch Baby in the oven with Blauwe Bessensaus en IJs Reageren met citaat



Perzik Dutch Baby in the oven with Blauwe Bessensaus en IJs

Een andere variant van de Dutch Baby...
Opgepimpt met fruit en ijs
Je kunt ook een andere vruchtensaus gebruiken
Zelf heb ik het met aardbeien saus gemaakt,
en daar een flinke schuit aardbeienlikeur door gedaan
Je zou je vingers erbij op eten.....


Ingrediƫnten:

Blauwe bessensaus:

3 eetlepels suiker
1 theelepel maizena
3 eetlepels wate1 cup blauwe bessen of bosbessen
1 theelepel citroensap.

Beslag van Pannenkoek:

4 eetlepels ongezouten boter
4 grote eieren
3/4 cup vollemelk
3/4 cup bloem
3 eetlepels suiker
1 theelepel vanille extract
snufje zout
2 a 3 perziken (ontpit en in schijfjes)
poedersuiker
Vanille ijs

Bereiden:

Doe in een steelpan de suiker en maizena
Roer het water erdoor en voeg de bessen toe
Kook op halfhoog vuur onder voortdurend roeren,
tot de bessen zacht zijn en de saus dikker is (ca 4 a 5 minuten)
Haal van het vuur en voeg het citroensap toe
(kan van tevoren gedaan worden, verwarm de saus voor gebruik)

Warm de oven voor op 200 graden

Smelt 2 eetlepels boter en giet in een kom of blender
Voeg melk, eieren, bloem, 1 eetlepel suiker, vanille extract en zout toe
Mix alles tot een glad beslag
Verhit de gietijzeren vorm of koekenpan in de oven
Haal uit de oven en zet op het vuur,
doe de 2 eetlepels boter erin tot ze is gesmolten
Voeg de 2 eetlepels suiker toe, roer tot de suiker gaat carameliseren (ca 2 minuten)
Voeg de perziken toe, kook ze ca 2 minuten tot ze zacht zijn.
Roer het beslag nog even door en giet het over de perziken
Zet de schaal in de oven en bak ca 18 a 22 minuten en de pannenkoekgerezen en goudbruin is.
Haal uit de oven.
De kans dat het nu inzakt is erg groot maar dat hoort zo.
Strooi er poedersuiker over
Garneer met bolletjes vanille ijs en giet de bessensaus erover.
Serveer direkt vanuit de vorm of koekenpan

Bron: Season and Suppers
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 14 Jul 2024 09:55:28    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Pannekoeken en Poffertjes Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.